Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η.Π.Α.: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά από τις εταιρείες κινητών να συλλέγουν στοιχεία τοποθεσίας χρηστών

Το υπουργείο δικαιοσύνης στις Η.Π.Α. ετοιμάζεται να θεσπίσει νόμους, σύμφωνα με τους οποίους θα μπορεί να απαιτεί από τις εταιρείες παραγωγής κινητών τηλεφώνων και μικροσυσκευών, να τους παρέχουν στοιχεία χρηστών που αφορούν την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται, με σκοπό την καταπολέμηση εγκλημάτων.

Η ιδέα, ουσιαστικά γεννήθηκε όταν εκπρόσωποι του νόμου κατηγορούσαν στελέχη της Apple και της Google για τη συλλογή και χρήση δεδομένων τοποθεσίας των χρηστών που είχαν iPad, iPhone, καθώς και συσκευές Android.

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος του εγκληματολογικού τμήματος του Υπουργείο Δικαιοσύνης,
δήλωσε ότι ... θα ήταν χρήσιμο για εκείνους, εάν οι εταιρείες είχαν πρόσβαση σε στοιχεία χρηστών που χρησιμοποιούν smartphones, καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα στοιχεία σε εγκληματολογικές έρευνες.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία θα εξυπηρετούσαν κυρίως έρευνες που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό έγκλημα που στοχεύει κινητά τηλέφωνα, κακοποίηση παιδιών, αλλά και άλλες υποθέσεις, όπου τα στοιχεία τοποθεσίας θεωρούνται κρίσιμα.
Όπως και να έρθουν τα πράγματα όμως ένα είναι σίγουρο – η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, ώστε να μην καταπατηθούν τα δικαιώματά τους.







πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...