Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Hackers μετατρέπουν τα τηλέφωνα της Cisco σε συσκευές υποκλοπών



Τα τηλέφωνα που πωλούνται από την Cisco Systems έχουν μια αδυναμία που τους επιτρέπει να μετατραπούν σε συσκευές υποκλοπών και να παρακολουθείται κάθε επικοινωνία.

Το HackLabs της Αυστραλίας σε πρόσφατη δημοσίευσή του, αναφέρει ότι οι πελάτες που εκτέθηκαν στην επίθεση, η οποία περιλάμβανε και κλήσεις σε αριθμούς τηλεφώνων με υψηλό κόστος (20,000 δολάρια σε μια μέρα!). Οι σύμβουλοι ασφάλειας αναφέρουν…

ότι οι βασικές αδυναμίες υπήρχαν στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις οι οποίες όμως, θα μπορούσαν να καθοριστούν μόνο εάν ο χρήστης άλλαζε στις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του τηλεφώνου.

Εκπρόσωπος της Cisco συνιστά στους χρήστες να εφαρμόζουν τις σχετικές συστάσεις που περιλαμβάνουν τα εγχειρίδια ασφάλειας των συστημάτων τους. Δεν υπήρχε κάποια εξήγηση γιατί τα τηλέφωνα είχαν προεπιλεγμένα τα χαρακτηριστικά που το εξέθεσαν στην επίθεση, η πιο λογική πολιτική θα ήταν να πωλούνται τα τηλέφωνα με απενεργοποιημένα τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να δίνεται η δυνατότητα ενεργοποίησης μόνο σε ορισμένους πελάτες.







πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...