Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» Έλληνες οργανώνουν διαδηλώσεις μέσω Facebook

Δεκάδες νέα μέλη το δευτερόλεπτο συγκεντρώνει η ομάδα των «Αγανακτισμένων» που εμφανίστηκε πρόσφατα στο Facebook, ως αντίδραση στην οικονομική κρίση.

Αν όλα αυτά τα μέλη δώσουν το «παρών» στις διαδηλώσεις που προγραμματίζονται για τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, το Σύνταγμα, o Λευκός Πύργος και η Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα θα γίνουν σαν την Puerta del Sol της Μαδρίτης, όπου διαδηλώνουν αυτές τις ημέρες οι Ισπανοί.

Περιέργως, όμως, η αθηναϊκή ομάδα των Αγανακτισμένων εξαφανίστηκε από το Facebook γύρω στις 7 το απόγευμα της Τρίτης, και σύντομα αντικαταστάθηκε από νέα...

«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» έγραφαν οι διαχειριστές της ομάδας Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα (η συγκεκριμένη σελίδα δεν λειτουργεί).

«Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες» τόνιζαν.

Το πρωί της Τρίτης, η αθηναϊκή ομάδα είχε συγκεντρώσει περίπου 2.500 μέλη. Λίγο πριν η σελίδα εξαφανιστεί, ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 7.500. Αργότερα δημιουργήθηκε νέα ομάδα.

Το πρωί της Τετάρτης οι άνθρωποι που δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα έχουν ξεπεράσει τις 12.500.

Ολοένα και περισσότερα μέλη αποκτούν οι αντίστοιχες ομάδες στη Θεσσαλονίκη, από όπου ξεκίνησε η πρωτοβουλία, καθώς και στην Πάτρα (οι δύο αυτές ομάδες φαίνονται να λειτουργούν κανονικά), ενώ την εμφάνισή τους κάνουν και νέες ομάδες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως τα Γιάννενα, η Αρτα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο κλπ.

Στη Θεσσαλονίκη τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν δηλώσει περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι, ενώ στην Πάτρα πάνω από 4.500.


πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...