Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ψηφιακή ΕΡΤ και στη Θεσσαλία

Από την Παρασκευή η ΕΡΤ ξεκινά τη μετάδοση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου της από το κέντρο εκπομπής Δοβρουτσίου της Θεσσαλίας, το οποίο θα καλύπτει τους νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Η ψηφιακή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από τον δίαυλο 43 (650 MHz) με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΕΡΤ HD, καθώς και με τα πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και KOSMOS)...

Για τη λήψη του ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ απαιτείται αποκωδικοποιητής MPEG 4, ενσωματωμένος στον τηλεοπτικό δέκτη ή εξωτερικός. Ειδικά για τη λήψη του πιλοτικού προγράμματος ΕΡΤ HD, ο αποκωδικοποιητής πρέπει να διαθέτει δυνατότητα απόδοσης σήματος υψηλής ευκρίνειας (HD).

Λόγω της υποχρεωτικής από τη νομοθεσία ανακατανομής συχνοτήτων, η αναλογική μετάδοση της ΕΤ1 από το κέντρο εκπομπής Δοβρουτσίου μεταφέρεται στον δίαυλο 57. Οι αναλογικές μεταδόσεις των καναλιών ΝΕΤ και ΕΤ3 παραμένουν στις ίδιες συχνότητες.

Σημειώνεται ότι οι αναλογικές μεταδόσεις της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το κέντρο εκπομπής Δοβρουτσίου θα συνεχιστούν για διάστημα τριών μηνών, μετά την παρέλευση του οποίου θα διακοπούν οριστικά




πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...