Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε υπολογιστές που ανήκουν στο Πειρατικό Κόμμα.

Στα πλαίσια της έρευνας για εγκληματικές ενέργειες, η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε servers που ανήκουν στο Πειρατικό Κόμμα της χώρας.

Την Παρασκευή το πρωί, μετά από αίτηση των γαλλικών αρχών, η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε servers στην πόλη Hesse Offenbach. Η κίνηση αυτή οδήγησε σε προβλήματα μεγάλης κλίμακας της υποδομής του τμήματος ΙΤ και αρκετές ιστοσελίδες και η πλατφόρμα επικοινωνίας για τα μέλη έκλεισαν.
Ένας εκπρόσωπος του κόμματος είπε ότι ούτε το ίδιο το κόμμα ούτε οποιαδήποτε από τις θυγατρικές της είναι υπό διερεύνηση και το κόμμα αποστασιοποιείται από οποιαδήποτε ποινικά κολάσιμη πράξη. Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι η αστυνομία ερευνά την εγκατάσταση PiratenPad που διατίθενται σε έναν από τους διακομιστές, σύμφωνα με το Κόμμα των Πειρατών και το Ίδρυμα Etherpad. Το PiratenPad είναι μια δικτυακή εφαρμογή που χρησιμοποιεί το software Etherpad για να επιτρέψει στους χρήστες να επεξεργάζονται έγγραφα...

Το διοικητικό συμβούλιο του κόμματος δήλωσε ότι θα σεβαστεί οποιαδήποτε νομική υποχρέωση για να συμμορφωθεί με την έρευνα, αλλά το ερώτημα κατά πόσον τα μέτρα που λαμβάνονται από την αστυνομία ήταν πρόσφορα και αναγκαία, παραμένει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, το διοικητικό συμβούλιο του κόμματος, μόνο μία δημόσια υπηρεσία σε έναν εικονικό διακομιστή του κόμματος είχε πληγεί, οπότε η αποσύνδεση όλων των servers αποτελεί μια μαζική εισβολή εκ μέρους της αστυνομίας, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι υπεύθυνοι του κόμματος.

Η Ίδρυμα Etherpad εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την κατάσχεση. "Πιστεύουμε ότι ο κύριος λόγος της αστυνομίας για την επιδρομή είναι επειδή το PiratenPad χρησιμοποιούνται από την ομάδα Anonymous προκειμένου να οργανώσουν μια επίθεση», είπε το ίδρυμα. «Η κύρια αιτία ανησυχίας είναι ότι όλες οι εγκαταστάσεις του Etherpad που χρησιμοποιούνται από διάφορες ομάδες, γίνονται τελείως «ανοιχτά», κι έτσι μπορούμε να υποθέσουμε ότι όλες οι γερμανικές υλοποιήσεις του Etherpad βρίσκονται τώρα σε δυνητικό κίνδυνο να κατασχεθούν από την αστυνομία!"

Η ομάδα χάκερ Anonymous περιλαμβάνει ακτιβιστές που κέρδισαν τη φήμη τους για τις επιθέσεις εναντίον, μεταξύ άλλων οργανισμών, της Σαηεντολογίας και του Paypal. Η επίθεση στο Paypal έγινε ως αντίδραση στο μπλοκάρισμα του συστήματος online πληρωμών των δωρεών προς Wikileaks. Οι ερευνητές τώρα εξετάζουν το Piratenpad για ύποπτη δραστηριότητα ή αναφορές στην ομάδα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες εικασίες στο Twitter, η ομάδα ήθελε να πλήξουν μια γαλλική εταιρεία ενέργειας. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που το αρχικό αίτημα για την κατάσχεση των servers προς την Γερμανική Αστυνομία έγινε από τις Γαλλικές Αρχές.









Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...