Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ένα σφάλμα συστήματος προκαλεί κομφούζιο στους πελάτες Τράπεζας


Η Grupo Santander, μια τράπεζα που εδρεύει στην Ισπανία, ανέφερε στην Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) ένα πρόβλημα που προέκυψε στους εκτυπωτές της εταιρίας. Το σφάλμα συστήματος της τράπεζας οδήγησε στην διανομή 35.000 τραπεζικών λογαριασμών σε λάθος παραλήπτες, με κίνδυνο να υποστεί η ίδια πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ, για διαρροή δεδομένων.
Η λάθος διανομή των τραπεζικών λογαριασμών, που περιείχαν προσωπικές πληροφορίες των πελατών της Santander, όπως όνομα, διεύθυνση, τραπεζικά στοιχεία και πρόσφατες συναλλαγές, προέκυψε μετά από ένα σφάλμα ενός εκτυπωτή και παρήγαγε περίπου 35.000 αντίτυπα, σύμφωνα με εργαζόμενο της Santander.

Η Grupo Santander έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το σφάλμα που προέκυψε δεν επηρεάζει το σύνολο των 35.000 πελατών της, των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί εστάλησαν σε τρίτα πρόσωπα, καθώς η δυσλειτουργία του εκτυπωτή συνέβη μόνο στις 18 Δεκεμβρίου. Η τράπεζα έχει επίσης υποσχεθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και κλήσεις από τους πελάτες που επηρεάστηκαν από το σφάλμα, ακόμη και να τους αποζημιώσει σε περίπτωση απώλειας χρημάτων εξαιτίας της γκάφας που έκανε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...