Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σύλληψη του ηγέτη των LulzSec στη Μ. Βρετανία

Ο Ryan Cleary, φέρεται να είναι πρώην μέλος των Anonymous.

Σήμερα συννελήφθη στο Essex της Αγγλίας ένα μέλος της ομάδας των hackers Lulzsec. Ο 19χρονος Ryan Cleary, βρίσκεται στους Lulzsec για μόλις λίγες εβδομάδες. Ήταν μέχρι πρότινος μέλος των Anonymous, μέχρι που τον Μάιο έκανε hack τα forums της παλιάς του ομάδας. Ο λόγος που το έπραξε αυτό ήταν γιατί κατηγόρησε τους επικεφαλείς των Anonymous ότι διψούσαν για δημοσιότητα. Αντίστοιχα, οι τελευταίοι των κατηγορούν ότι υπέκλεψε τους κωδικούς του forum τους.

Η κατάσταση όμως περιπλέκεται, καθώς μετά από την μεσημεριανή ανάκριση, ο Cleary ομολόγησε ότι είναι επικεφαλής των LulzSec και ότι ...



είχε επιχειρήσει DDOS επιθέσεις στο site του Γραφείου Οργανωμένων Εγκλημάτων της Μ. Βρετανίας. Η Scotland Yard διερευνά την υπόθεση και ισχυρίζεται ότι ο hacker είχε ενεργό ρόλο με τους Anonymous κατά την περίοδο των επιθέσεων στο Playstation Network. Το nickname που χρησιμοποιούσε ο νεαρός ήταν το "Blackhatcat" ενώ αφού αποχώρησε απ' την πρών ομάδα του ηγήθηκε της επίθεσης στο site του Deus Ex, για την οποία είχαν αρχικά κατηγορηθεί οι Anonymous.

Άραγε θα οδηγηθούμε σύντομα στα χνάρια των δραστών της επίθεσης του Playstation Network; Πάντως οι Βρετανικές αρχές δείχνουν να είναι σε καλό δρόμο.






πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...