Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Microsoft προειδοποιεί για απάτη με κλήση για τεχνική υποστήριξη

Μια έρευνα της Microsoft αποκαλύπτει το πόσο διαδεδομένη είναι η απάτη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων για υποτιθέμενη τεχνική υποστήριξη.
Οι απατεώνες καλούν τους χρήστες στο σπίτι ισχυριζόμενοι ότι είναι από τη Microsoft ή κάποια άλλη γνωστή εταιρεία και προσφέρουν έναν “δωρεάν έλεγχο ασφάλειας”!
Από την απάτη αυτή οι χρήστες που έχουν πέσει θύματα σε Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Η.Π.Α. και Καναδά ανέρχονται…

σε χιλιάδες περίπου το 26% όσων κάνουν χρήση του λογισμικού της Microsoft.
Το 1/5 αυτών ακολουθούσαν τα βήματα που τους ανέφεραν οι απατεώνες από το τηλέφωνο και στην πραγματικότητα έδιναν πλήρη απομακρυσμένη πρόσβαση στους hackers και σε κάποιες περιπτώσεις προσωπικούς κωδικούς ακόμα και πληροφορίες πιστωτικών καρτών για την πραγματοποίηση αγορών.

Η Microsoft προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που σας καλέσει κάποιος και υποστηρίζει ότι είναι από την τεχνική υποστήριξη της Microsoft μην κάνετε καμία αγορά οποιουδήποτε λογισμικού σας ζητήσει.


Επίσης, η εταιρεία συμβουλεύει οποιονδήποτε έπεσε ήδη θύμα αυτής της απάτης να αλλάξει τους κωδικούς του, να κάνει έναν έλεγχο ασφάλειας για κακόβουλο λογισμικό και να επικοινωνήσει με την τράπεζα που συνεργάζεται για αλλάξει τα στοιχεία στην πιστωτική του κάρτα.





πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...