Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

how -to :Πώς να σταματήσετε τα spam στα σχόλια του Blog σας.


Ίσως έχει συμβεί σε αναρτήσεις σας να δημοσιεύονται σχόλια με περιεχόμενο SPAM ή έχει παραπονεθεί κάποιος αναγνώστης ότι όταν επισκέπτεται το ιστολόγιο σας εμφανίζονται πολλά παράθυρα με διαφημίσεις. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε δημοφιλείς αναρτήσεις ή αναρτήσεις που περιέχουν γνωστές λέξεις κλειδιά που ψάχνουν οι περισσότεροι σε μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο. Υπάρχουν προγράμματα, τα οποία είναι προγραμματισμένα να "σκανάρουν" τα ιστολόγια και μόλις βρουν μια ανάρτηση που καλύπτει τα κριτήρια, "αφήνουν" ένα spam σχόλιο που μερικές φορές έχει ένα κώδικα ο οποίος εμφανίζει αυτά τα pop-up παράθυρα με διαφημίσεις.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά spam. Αυτούς τους τρόπους θα αναλύσουμε παρακάτω...





Αναθεώρηση σχολίων
Αυτή τη λύση χρησιμοποιούμε και εμείς. Μόλις κάποιος σχολιάσει σε μια ανάρτηση θα πρέπει το σχόλιο να εγκριθεί πρώτα από τον διαχειριστή του blog και μετά να δημοσιευτεί.
Πλεονεκτήματα: Μπορείτε να ελέγχετε όλα τα σχόλια, όχι μόνο τα spam άλλα και σχόλια με υβριστικό χαρακτήρα κτλ

Μειονεκτήματα: Δεν δημοσιεύετε αμέσως το σχόλιο κάποιου αναγνώστη και αν ο διαχειριστής είναι απασχολημένος ίσως περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να δει και να εγκρίνει το σχόλιο.

Ταυτότητα σχολιαστή
Μπορείτε να μπλοκάρετε το σχολιασμό απο αγνώστους σε ανάρτησή σας, και να μπορεί να σχολιάσει μόνο εγγεγραμμένος χρήστης. Αυτό μπορείτε να το ενεργοποιήσετε πηγαίνοντας:
Ρυθμίσεις-->Σχόλια
και στο Ποιος Μπορεί Να Σχολιάσει βάζετε αυτό που σας ενδιαφέρει.
Μειονεκτήματα: Δεν μπορεί κάποιος αναγνώστης να κάνει ανώνυμο σχολιασμό.

Λεκτική επαλήθευση
Με τη Λεκτική επαλήθευση μπορείτε να περιορίσετε κατά μεγάλο βαθμό τα σχόλια με περιεχόμενο SPAM. Μπορείτε να την απενεργοποιήσετε πηγαίνοντας: Ρυθμίσεις-->Σχόλιακαι στο "Να προβληθεί η λέξη επαλήθευσης για σχόλια;" πατάτε "ΝΑΙ"


Πλεονεκτήματα: Μειώνονται κατά μεγάλο βαθμό τα σχόλια με περιεχόμενο SPAM

Μειονεκτήματα: Είναι ενοχλητικό όταν κάποιος θέλει να σχολιάσει να πρέπει πάντα να πληκτρολογεί Λεκτική επαλήθευση. Καθώς επίσης προχωράει η τεχνολογία βγαίνουν προγράμματα που μπορούν να "διαβάσουν" τη λεκτική επαλήθευση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...