Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Intel-Nvidia : Τα βρήκαν μετά από δυο χρόνια αλληλομηνύσεων


Έπειτα από μια μακρά περίοδο διαδοχικών μηνύσεων και επικοινωνιακού αλληλοσπαραγμού, η Intel και η Nvidia κατέληξαν τελικά σε συμφωνία σχετικά με την αδειοδότηση των προϊόντων τους. Ο συμβιβασμός έχει και οικονομική διάσταση, με την Intel να καταβάλει 1,5 δισ. δολάρια στην Nvidia.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν η Intel υπέβαλε μήνυση κατά την Nvidia, κατηγορώντας τη για αθέτηση μια συμφωνίας αδειοδότησης που χρονολογείται από το 2004. Στο πλαίσιο της μήνυσης, η Intel ανέφερε ότι η συμφωνία εκείνη δεν κάλυπτε τους επεξεργαστές Nehalem, λόγω τεχνολογικών καινοτομιών στους νέους επεξεργαστές, κι έτσι η Nvidia δεν είχε το δικαίωμα να κατασκευάζει chipsets για τα εν λόγω προϊόντα. Η Nvidia απάντησε άμεσα, μηνύοντας την Intel για unfair και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Τελικά, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να βάλουν τέλος στη δικαστική διαμάχη. Η Intel θα καταβάλει τμηματικά στην Nvidia το ποσό του 1,5 δισ. δολαρίων, με την πρώτη δόση να εκταμιεύεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Αμφότερες οι εταιρείες δήλωσαν ικανοποιημένες από την εξέλιξη αυτή, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να επικεντρωθούν πιο αποτελεσματικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Οι αγορές ερμήνευσαν το συμβιβασμό ως μεγάλη νίκη για την Nvidia, στέλνοντας στα ύψη τη μετοχή της αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

πηγή: pcmagazine

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...