Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μήνυση εναντίον της Microsoft για επιπλέον χρέωση


Μια γυναίκα από τις ΗΠΑ η οποία φέτος προσπάθησε ανεπιτυχώς να μηνύσει τη Microsoft για επιπλέον χρεώσεις για να υποβιβάσει τα Windows Vista σε XP, έρχεται με άλλη αγωγή κατά της εταιρείας λογισμικού.
Η Emma Alvarado από το Λος Άντζελες, υπέβαλε καταγγελία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

Η Alvarado ζήτησε από τον ομοσπονδιακό δικαστή της Καλιφόρνια, να παραχωρήσει την υπόθεση, δίνοντας τη δυνατότητα και σε άλλους πελάτες, εάν επιθυμούν, να μηνύσουν τη Microsoft.

Η γυναίκα κατά τη μηνυτήρια δήλωσή της, απαιτεί από τη Microsoft επιστροφή όλων των χρημάτων που προέρχονται από τις πωλήσεις της επιλογής υποβάθμισης.

Στην αρχική της αγωγή, ισχυρίστηκε ότι η Microsoft παραβίασε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά, απαιτώντας από τους καταναλωτές να αγοράζουν υπολογιστές με εγκατεστημένο λογισμικό τα Vista και στη συνέχεια, τους προέτρεπε να τον «υποβαθμίσουν» σε XP.

Η καταγγελία της βασιζόταν σε ισχυρισμούς ότι η Microsoft ανάγκασε άτομα που «έτρεχαν» Vista Basic να κάνουν μια πρώτη αναβάθμιση σε Vista Business ή Vista Ultimate και στη συνέχεια να πληρώσουν για λήψη αδείας για XP Professional.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...