Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Συλλήψεις κυβερνοπειρατών «Anonymous»


Πέντε φερόμενα ως μέλη της ομάδας κυβερνοπειρατών «Anonymous» ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε η βρετανική αστυνομία, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι, στο πλαίσιο μίας έρευνας για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ιστοτόπων εταιρειών εχθρικών προς τον WikiLeaks.

Ταυτόχρονα η Ομοσπονδιακή Αστυνομία των ΗΠΑ (FBI) προχώρησε σε έρευνες για διαδικτυακές επιθέσεις που είχαν «στόχο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες», σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI.


«Πέντε άνδρες ηλικίας 15, 16, 19, 20 και 26 ετών συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες», αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι οι συληφθέντες είναι ύποπτοι για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την κυβερνοπειρατεία κατά τη διάρκεια πρόσφατων επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η ομάδα «Anonymous» και οι οποίες είχαν στόχο «πολλές εταιρείες».

Εξάλλου και ένας Γάλλος έφηβος, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε σε αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις, είχε τεθεί υπό κράτηση για μερικές ώρες πριν έξι εβδομάδες, όπως δήλωσε χθες Πέμπτη η διεύθυνση της αστυνομίας του Παρισιού.

Τον Ιανουάριο η ομάδα «Anonymous» έκανε κυβερνοεπιθέσεις και εναντίον του ιστότοπου της κυβέρνησης της Τυνησίας, ενώ την Τετάρτη απείλησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα αν οι αιγυπτιακές αρχές μπλοκάρουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στο διαδίκτυο.

Η ομάδα «Anonymous» ευθύνεται για τις επιθέσεις κατά των ιστότοπων των αμερικανικών πιστωτικών καρτών Visa και Mastercard και της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών PayPal, σε απάντηση στην απόφασή τους να μπλοκάρουν τις δωρεές προς τον ιστότοπο WikiLeaks.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...