Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η σημερινή τεχνολογία αιχμής οφείλει πολλά στα ηλεκτρονικά παιχνίδια


Τον όχι και τόσο παλιό καλό καιρό, η αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας ήταν σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα έρευνας και ανάπτυξης. Αυτό τώρα έχει αλλάξει. Σήμερα, η σοβαρότερη έρευνα που οδηγεί τη τεχνολογία, οφείλεται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στα video games.

Αυτή τη στιγμή, ο ταχύτερος υπέρ-υπολογιστής του πλανήτη, λειτουργεί με επεξεργαστές τους οποίους κατασκεύασαν εταιρίες του τομέα των gaming graphics.

Ακόμη και το περίφημο iPhone, οφείλει τη τεχνολογία του (έγχρωμη LCD οθόνη, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ακρίβεια κατασκευής, κλπ) στις φορητές παιχνιδομηχανές τύπου Nintendo DS.

Συνεπώς, ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στο διαβόητο «βιομηχανικό-στρατιωτικό» κατεστημένο, και να καλωσορίσουμε το νέο «βιομηχανικό-διασκεδαστικό» κατεστημένο.

Ο λόγος αυτής της μετατόπισης όσον αφορά στη τεχνολογία αιχμής, οφείλεται κυρίως στον μεγάλο όγκο, ο οποίος και κατεβάζει το κόστος. Οι σημερινοί (geeks) προγραμματιστές δεν καταδέχονται να γράψουν κάποια νέα εφαρμογή, αν δεν αφορά σε εκατομμύρια, ή σε δεκάδες εκατομμυρίων, από ενδεχόμενους πελάτες. Και αν δεν συνοδεύεται με πολλά εκατομμύρια σε δολάρια.

Μια φορά και έναν καιρό, τα χρήματα των φορολογουμένων ήταν αυτά που χρηματοδοτούσαν τις μεγάλες τεχνολογικές καινοτομίες μέσω κυρίως στρατιωτικών προγραμμάτων. Σήμερα, αυτό το ρόλο τον ανέλαβε το χρηματιστήριο. Και μπορεί κάποιος να το μισεί όσο θέλει, αλλά θα πρέπει να θυμάται, πως καλύτερα αυτό παρά οι πόλεμοι που κάποτε οδηγούσαν την τεχνολογική ανάπτυξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...