Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Προσλήψεις η Google, απολύσεις η Yahoo


Λίγες ημέρες μετά την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου της, η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να αυξάνει το δυναμικό της με πάνω από 6.200 προσλήψεις εντός του έτους. Η Yahoo, όμως, απολύει 100 με 150 άτομα, καθώς τα έσοδά της συνεχίζουν να πέφτουν.

Τα κέρδη της Yahoo υπερδιπλασιάστηκαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, φτάνοντας τα 312 εκατομμύρια, ωστόσο η αύξηση αποδίδεται στις προηγούμενες απολύσεις και σε άλλες περικοπές. Τα έσοδα μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, αυτή τη φορά κατά 12%, και έπεσαν στα 1,53 δισ.


Η διευθύνουσα σύμβουλος Κάρολ Μπαρτζ, που δέχεται πιέσεις από τους μετόχους για βελτίωση των επιδόσεων, επιμένει ότι η εταιρεία θα προχωρήσει φέτος σε προσλήψεις, φροντίζοντας όμως να μην αυξηθούν οι δαπάνες. Το εργατικό δυναμικό της Yahoo ανερχόταν πέρυσι στους 13.600 υπαλλήλους.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι πολύ καλύτερη στη Google, η οποία προσέλαβε πέρυσι 4.600 άτομα και αύξησε έτσι το δυναμικό της στους 24.400 εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο (συγκριτικά, η Microsoft απασχολούσε το Σεπτέμβριο 88.400 άτομα).

Λίγο μετά την αποχώρηση του Έρικ Σμιντ από τα ηνία της εταιρείας, και την αντικατάστασή του από τον συνιδρυτή της εταιρείας Λάρι Πέιτζ, η Google ανακοίνωσε νέο γύρο προσλήψεων: στη διάρκεια του 2011 σκοπεύει να προσλάβει τουλάχιστον 6.200 άτομα από όλο τον κόσμο, αυξάνοντας έτσι το δυναμικό της κατά το ένα τέταρτο.

Η εταιρεία φαίνεται πάντως να έχει πληγεί από διαρροή στελεχών και προγραμματιστών της προς το μεγάλο ανταγωνιστή του, το Facebook.

Η αισιοδοξία πάντως παραμένει: «Σε αυτή τη φάση, ο αριθμός των ευκαιριών υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των ανθρώπων που έχουμε στην εταιρεία» δήλωσε ο Άλαν Γιούστας, αντιπρόεδρος Μηχανικής και Έρευνας.

πηγή: pathfinder

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...