Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

how-to: πως να κατεβασω απο rapidshare με cryptloadCryptload - Οδηγίες για την 1η χρήση

1. Κατεβάζουμε το πρόγραμμα από εδώ:
how-to: πως να κατεβασω αρχεια με το cryptload
http://www.cryptload.info/download/

2. Κάνουμε extract.
3. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Ανοίγουμε το αποσυμπιεσμένο αρχείο και τρέχουμε το αρχείο Cryptload.exe.


Σε περίπτωση που το anti-virus μας το βρει ως ιό ή οτιδήποτε άλλο το αφήνουμε να ανοίγει το πρόγραμμα.
Αυτό είναι απολύτως λογικό μιας και το πρόγραμμα αυτό "επικοινωνεί" με το router ώστε να κάνει επανασύνδεση για να αλλάξει την IP. (Αυτό βολεύει τους χρήστες που δεν έχουν Premium Account στο Rapidshare ώστε να κατεβάζουν ασταμάτητα). Οπότε θα πρέπει από το anti-virus σας να εξαιρέσετε το πρόγραμμα αυτό. Να το βάλετε στο trusted zone ή exclude ή όπως αναγράφεται στο anti-virus σας. Το ίδιο ίσως πρέπει να γίνει και στο Firewall σας. Αν δεν γνωρίζετε σίγουρα θα υπάρχει σχετικός οδηγός στην επίσημη σελίδα του anti-virus σας.

Σε περίπτωση που εμφανιστεί σφάλμα ίσως χρειαστείτε το .NET framework 2.0
Από το Windows Update θα πρέπει να κατεβάσετε το .NET framework 2.0 ή ακόμα καλύτερα το 3.0. Αν πάλι έχετε πρόβλημα σιγουρευτείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει το anti-virus για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αν δεν βρείτε το .NET framework 2.0 από το Windows Update τότε κατεβάστε το πατώντας εδώ.
Χρήστες με Windows Vista συνήθως δεν έχουν αυτό το πρόβλημα.4. Πατάμε Options (επάνω Δεξιά)ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ PREMIUM ACCOUNT ΣΤΟ RAPIDSHARE: Πηγαίνουμε Plugins -> + Hoster -> rapidshare -> Accounts και βάζετε τα στοιχεία σας. Πατάτε Check Premiumlogin για να επιβεβαιώσετε ότι τα βάλατε σωστά.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ PREMIUM ACCOUNT ΣΤΟ RAPIDSHARE: Επιλέξτε Reconnect -> Deactivated


ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ PREMIUM ACCOUNT ΣΤΟ RAPIDSHARE:


Πλέον έχετε ρυθμίσει το Cryptload και μπορείτε να κατεβάσετε.


--------------------------------------


Ακολουθούν οδηγίες για κατέβασμα.


Θέλουμε να κατεβάσουμε το παρακάτω:

http://rapidshare.com/#!download|149tl|240756289|Quentin_Tarantino_-_Pulp_Fiction__1994__GRsubs_Pessi_.ccf|2

1. Το αντιγράφουμε στον browser μας και το κατεβάζουμε όπως γνωρίζουμε. Στο παράδειγμα είναι σε rapidshare αλλά μπορεί να βρίσκεται και σε άλλον server(Αυτό το βήμα δεν είναι υποχρεωτικό για όσους έχουν Premium Rapidshare)
2. Ανοίγουμε το αρχείο .ccf που κατεβάσαμε. Μπορεί μερικές φορές να βρίσκεται σε συμπιεσμένο αρχείο και χρειάζεται αποσυμπίεση.
3. Τότε εμφανίζεται ενα παράθυρο και πατάμε το +. Πατάμε Add.
Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να τα κατεβάσουμε όλα ξετσεκάρουμε αυτά που επιθυμούμε.4.Κάνουμε τις ανάλογες ρυθμίσεις...
5.Το αρχείο αρχίζει να κατεβαίνει...

Αν έχουμε βάλει κωδικό στο κατέβασμα, μόλις τελειώσει θα αποσυμπιεστούν τα αρχεία αυτόματα.--------------------------------------

Ακολουθούν οδηγίες για ανέβασμα.Αφού έχουμε ανεβάσει τα αρχεία μας στον Host (πχ. Rapidshare) ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες:1. Αντιγράφουμε στο notepad(σημειωματάριο) όλα τα αρχεία που έχουμε ανεβάσει στο rapidshare.com
2. Ανοίγουμε το Cryptload. Μαρκάρουμε όλους τους σύνδεσμους και πατάμε Αντιγραφή ή Ctrl+C.
Κανουμε επικόληση τα links μέσα στο Cryptload και ανοίγει αυτόματα το παρακάτω παράθυρο από το Cryptload...

3. Πατάμε στο + και τότε ελέγχει τα αρχεία. Πατάμε δεξί κλικ στο "Direct Links" και "Umbenennen". Εδώ γράφουμε τον τίτλο. Πατάμε OK και Add.4. Επιλέγουμε manual. Πατάμε ΟΚ.5.Πατάμε δεξί κλικ στον τίτλο και επιλέγουμε Container File. Αποθηκεύουμε το αρχείο μας στον υπολογιστή.Τέλος ανεβάζουμε το αρχείο .ccf που δημιουργήσαμε στον Host(πχ. Rapidshare). Το ανεβάζουμε και δημοσιεύουμε μόνο αυτό το αρχείο....

--------------------------------------
Συχνές ερωτήσεις - Cryptload


1. Κατεβάζω το πρόγραμμα αλλά το anti-virus ή anti-spyware μου βρίσκει ιό/trojan;

Αυτό είναι απολύτως λογικό μιας και το πρόγραμμα αυτό \"επικοινωνεί\" με το router ώστε να κάνει επανασύνδεση για να αλλάξει την IP. (Αυτό βολεύει τους χρήστες που δεν έχουν Premium Account στο Rapidshare ώστε να κατεβάζουν ασταμάτητα). Οπότε θα πρέπει από το anti-virus σας να εξαιρέσετε το πρόγραμμα αυτό. Να το βάλετε στο trusted zone ή exclude ή όπως αναγράφεται στο anti-virus σας. Το ίδιο ίσως πρέπει να γίνει και στο Firewall σας. Αν δεν γνωρίζετε σίγουρα θα υπάρχει σχετικός οδηγός στην επίσημη σελίδα του anti-virus σας.

2. Έχω Premium Account στο rapidshare. Μπορώ να το εκμεταλλευτώ με το πρόγραμμα;

Βεβαίως. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις (Options) -> Plugins -> +Hosters -> rapidshare.com -> Accounts και βάζετε τα στοιχεία σας. ΟΚ. Επίσης θα πατήσετε στο Reconnect και θα τσεκάρετε το Deactivated. Στην καρτέλα Package θα πρέπει να έχετε επιλέξει το Premium στο Downloadtype.

3. Δεν έχω Premium Account στο rapidshare. Μπορώ να κατεβάσω με το πρόγραμμα;

Μπορείτε να κατεβάσετε με λιγότερους περιορισμούς από ότι κανονικά. Μόλις ανοίξετε το πρόγραμμα να είστε σίγουροι ότι η επιλογή Activated στο Reconnect είναι επιλεγμένη ώστε να αλλάζει την IP του router σας. Στα Options θα πρέπει να επιλέξετε τη μάρκα του router σας. Με αυτόν τον τρόπο τα αρχεία κατεβαίνουν χωρίς να περιμένετε. Πάντα να έχετε τσεκαρισμένο το Auto update ώστε να κατεβάζει τα τελευταία Captcha/ενημερώσεις. Όταν το rapidshare κάνει αλλαγές, όπως το σύστημα Captcha, μέχρι να βγουν τα updates μπορεί να έχετε πρόβλημα στο κατέβασμα. Συνήθως βγαίνουν μέσα σε λίγες ώρες.

4. Μπορώ να εμπιστευτώ τα στοιχεία μου του Premium Account στο Cryptload;

Φυσικά, η σύνδεση που γίνεται μέσω του rapidshare εφαρμόζεται με το πρωτόκολλο SSL. Είναι το πιο ασφαλές που υπάρχει στο διαδίκτυο καθώς και οι τράπεζες όπως το Paypal ή Alpha Web Bank κτλ το χρησιμοποιούν. Wikipedia Link Είναι ακριβώς το ίδιο όπως βάζουμε τα στοιχεία μας σε άλλους Download Manager (Flashget, IDM κτλ)

5. Έχω λειτουργικό σύστημα Linux ή Mac. Δεν είναι όμως συμβατά με το Cryptload.

Αυτή τη στιγμή το Cryptload δεν υποστηρίζει Linux και Mac. Στην επόμενη έκδοση, την 2η θα υποστηρίζει. Έως τότε μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία με τον ίδιο τρόπο μέσω του JDownloader(Tutorial θα προστεθεί σύντομα). Είναι ένα παρόμοιο πρόγραμμα.

6. Με το πρόγραμμα κατεβάζω πιο αργά από ότι συνήθως.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ως Download Manager. Δηλαδή προσπαθεί να κατεβάσει με το μέγιστο δυνατόν. Φυσικά δεν είναι κάποιο Accelerator το οποίο τραβάει το 100% των πόρων. Αν έχετε Premium Account στο rapidshare τότε σιγουρευτείτε ότι έχετε τσεκάρει την επιλογή Deactivated στο Reconnect. Επίσης επιλέξτε να κατεβαίνουν 3 ή 4 αρχεία ταυτόχρονα. Όσο για του Free Users το rapidshare επιλέγει τις ταχύτητες που δίνει οπότε δεν εξαρτάται μόνο από τη σύνδεσή σας.

7. Αφού τα αρχεία κατέβουν και αποσυμπιεστούν αυτόματα γίνεται και να διαγράφονται αυτόματα;

Ναι. Πηγαίνετε Options -> Main -> τσεκάρετε την επιλογή Delete files when done -> OK.

8. Υπάρχει το πρόγραμμα στα ελληνικά;

Ναι. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το επίσημο forum του προγράμματος. Θα πρέπει να κάνετε Εγγραφή.
Για την εγκατάστασή της γλώσσας: Καταρχάς το πρόγραμμα πρέπει να είναι κλειστό. Πηγαίνετε στο φάκελο του Cryptload -> lang διαγράψτε όλες τις γλώσσες εκτός από τα ελληνικά (αρχείο CryptLoad.gr) και μετονόμασέ το αρχείο CryptLoad.gr σε CryptLoad.en.
Ανοίγετε το πρόγραμμα.

9. Ανοίγω το πρόγραμμα αλλά εμφανίζει σφάλμα.

Από το Windows Update θα πρέπει να κατεβάσετε το .NET framework 2.0 ή ακόμα καλύτερα το 3.0. Αν πάλι έχετε πρόγραμμα σιγουρευτείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει το anti-virus για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δείτε την ερώτηση 1. Δοκιμάστε να ξανακατεβάσετε το πρόγραμμα. Αν δεν βρείτε το .NET framework 2.0 από το Windows Update τότε κατεβαστε το πατώντας εδώ.

10. Πού μπορώ να χρησιμοποιώ το Cryptload εκτός rapidshare.com;

Το Cryptload είναι πάνω απ\' όλα ένας download manager και άρα μπορείτε με αυτό να κατεβάζετε οτιδήποτε θέλετε από το Internet και από οπουδήποτε θέλετε. Αναλόγως ποιες καταλήξεις έχετε προσθέσει στο Monitor CLipboard (Settings, καρτέλα Main) μπορείτε ακόμα και από απλές σελίδες να κατεβάσετε.
Η ομάδα του Cryptload έχει προσθέσει τους πιο γνωστούς Filehosters και συνεχώς προσθέτουν κι άλλους. Κάποιοι από αυτούς είναι:
Rapidshare.de
Netload
Filefactory
Megashares
Megaupload

Επίσης, μπορεί να κατεβάζει από τα Link protection sites όπως το Rapidsafe. Το πρόγραμμα αναλύει τα πραγματικά Links (που συνήθως παίρνουν κάμποση ώρα και μας σπάνε τα νεύρα με τις διαφημίσεις) και μετά τα κατεβάζει σαν να είχατε βάλει στη λίστα εξαρχής αυτά. Εννοείται πως σε όλα αυτά τα sites έχετε τη δυνατότητα να κατεβάζετε σαν Free.

11. Γιατί πρέπει να κάνω επανασύνδεση;

Αν κατεβάζετε από κάποιον filehoster ως Free users υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί. Οι Free users επιτρέπεται να κατεβάζουν συγκεκριμένο αριθμό αρχείων μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μετά πρέπει να περιμένουν. Ο τρόπος που ελέγχει η σελίδα πόσα κατεβάσατε και πότε, είναι μέσω της ΙΡ σας. Για να παρακάμψετε αυτόν τον περιορισμό πρέπει να την αλλάξετε ώστε να φαίνεστε σαν διαφορετικοί χρήστες.
Υπάρχουν πολλά προγράμματα που υπόσχονται ότι το κάνουν αυτό (mask IP κλπ) αλλά τα περισσότερα είναι επίφοβα ή απλά δεν λειτουργούν. Ο ασφαλέστερος και ευκολότερος τρόπος είναι να αποσυνδεθείτε από το Internet και να συνδεθείτε ξανά. Έτσι θα αλλάξει αυτόματα η ΙΡ σας.
Επισημαίνουμε ότι υπάρχει η σπάνια περίπτωση (κυρίως σε περιοχές με λίγους κατοίκους) να κάνετε επανασύνδεση και να ξαναπάρετε την ίδια ΙΡ. Αυτό οφείλεται στο περιορισμένο δίκτυο στην περιοχή σας και τις πολύ λίγες διαθέσιμες ΙΡ. Δοκιμάστε να αποσυνδεθείτε ξανά ή βάλτε στις ρυθμίσεις αναμονή πριν την επανασύνδεση μεγαλύτερη των 5 sec.

12. Πώς προσθέτω το Router μου σε περίπτωση που δεν υπάρχει στη λίστα;

Η ρύθμιση για τον router (και αντίστοιχα το modem) είναι απαραίτητη μόνο για όσους κατεβάζουν ως Free users, για να μπορούν να κάνουν επανασύνδεση όποτε χρειαστεί. Αν είστε Premium users μπορείτε να κατεβάζετε τα αρχεία χωρίς να δηλώσετε ποιο μοντέλο χρησιμοποιείτε.
Στην καρτέλα Router στα Settings μαρκάρετε το router και από το Drop down menu επιλέγετε το δικό σας μοντέλο. Στο Login data θα πρέπει να βάλετε τους κωδικούς σύνδεσης με το router. Αν πληκτρολογείτε μόνο password για να συνδεθείτε, τότε μόνο αυτό θα γράψετε (όπως στα routers Sagem F@st 1500).
Αν δεν υπάρχει το δικό σας μοντέλο στη λίστα, δοκιμάστε κάποιο παρόμοιο (της ίδιας εταιρίας) είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει. Όσοι έχετε το Sagem F@st 1500 επιλέγετε στη λίστα το Philips.
Αν δεν λειτουργήσει ούτε με αυτό τον τρόπο, τότε πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο. Στην καρτέλα Router στα Settings πατάτε το κουμπί CLR Generator. Θα σας στείλει στη CLR-Database του Cryptload. Εκεί, στο drop down menu επιλέξτε το δικό σας μοντέλο. Προσοχή: Υπάρχουν 2 συνεχόμενες λίστες (κατά αλφαβητική σειρά). Σιγουρευτείτε ότι τα κοιτάξατε όλα.
Πατήστε στο download myRoyter.clr και θα κατεβάσετε ένα αρχείο. Αυτό πρέπει να το αποθηκεύσετε στο φάκελο Router που υπάρχει στο φάκελο του Cryptload. Κλείστε και ανοίξτε ξανά το πρόγραμμα. Ελέξτε το drop down menu, θα έχει προστεθεί το δικό σας μοντέλο. Αν δεν έχει προστεθεί, τότε μαρκάρετε το start file και επιλέξτε το αρχείο που μόλις κατεβάσατε.
Προσοχή: Το πρόγραμμα ψάχνει για .bat αρχεία και δε θα είναι ορατό το .clr. Στο Αρχεία Τύπου επιλέξτε All files για να το \"βλέπει\".

13. Πώς προσθέτω το Modem μου;

Η ρύθμιση για τον modem (όπως και για το router) είναι απαραίτητη μόνο για όσους κατεβάζουν ως Free users, για να μπορούν να κάνουν επανασύνδεση όποτε χρειαστεί. Αν είστε Premium users μπορείτε να κατεβάζετε τα αρχεία χωρίς να δηλώσετε ποιο μοντέλο χρησιμοποιείτε.
Στην καρτέλα Router στα Settings μαρκάρετε το modem και στο login data γράφετε τους κωδικούς σύνδεσής σας στο internet (πχ Username@otenet.gr, password@otenet.gr).


14. Έχω προσθέσει το σωστό .clr αρχείο αλλά δεν αποσυνδέεται.

Τα αρχεία που υπάρχουν στη CLR Database του Cryptload τα έφτιαξαν οι χρήστες. Υπάρχει η πιθανότητα όταν ανέβασαν το αρχείο να ξέχασαν να σβήσουν τα login data τους από τον κωδικό. Ανοίξτε το αρχείο και αναζητήστε το κείμενο της μορφής . Αν αντί για {password} γράφει κάτι άλλο, τότε πρέπει να το αλλάξετε. Αποθηκεύστε το αρχείο clr, κλείστε το πρόγραμμα και ανοίξτε το ξανά. Θα έχει διορθωθεί.

15. Πώς ελέγχω αν έκανα τις σωστές ρυθμίσεις για το router/modem μου;

Στο κεντρικό παράθυρο του Cryptload πατήστε στο Reconnect (το εικονίδιο με τα βελάκια) και επιλέξτε Manual. Αν όλα πήγαν καλά, θα αποσυνδεθείτε.

16. Έχω ρυθμίσει σωστά το router/modem μου, αλλά δεν αποσυνδέεται αυτόματα.

Στην καρτέλα Package στα Settings θα πρέπει να είναι μαρκαρισμένο το Reconnect. Επίσης, στην καρτέλα Router στο Reconnect Methode θα πρέπει να έχετε επιλέξει το Cryptload. Τέλος, όταν φορτώνετε κάποια links ή containers, στο Package settings θα πρέπει να είναι μαρκαρισμένο το Router Reconnect στο Downloadtype.


2 σχόλια:

  1. pou einai to drop down menu? oute blepw to download myRoyter.clr .
    me paei mono sto Recording the reconnect kai apo kei den exw idea ti kanw. an mporeite na boh8hsete sas euxaristw polu. eida kai to video 55 fores alla den exei kati gi auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gia na brw to router mu ennow pou einai wind.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...