Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Facebook και EA μαζί για τα επόμενα πέντε χρόνια


Η Electronic Arts και το Facebook ενώνουν της δυνάμεις τους στο χώρο του online gaming, καθώς ανακοίνωσαν ένα πενταετές πλάνο συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η EA θα δημιουργεί παιχνίδια χαμηλών τεχνικών προδιαγραφών, τα οποία θα εντάσσονται στην πλατφόρμα του Facebook με τη μορφή εφαρμογών που εγκαθίστανται από όσους χρήστες επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά.Η συνεργασία των δύο εταιρειών δεν είναι κάτι καινούργιο. Η αρχή έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες με το FIFA Superstars και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και συνέχεια. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της EA, η εταιρεία θα αναπτύξει<…>

“απλοποιημένα και πιο προσβάσιμα παιχνίδια για αυτούς που θέλουν να παίζουν και να αγοράζουν εικονικά αγαθά στο Facebook”. Φυσικά, η λέξη-κλειδί εδώ είναι το “αγοράζουν” και είναι σαφές ότι η εταιρεία επενδύει στο Facebook για να βγάλει χρήματα και όχι απλά για να διαφημίσει το brand name της.

Πριν από ένα περίπου χρόνο, η EA εξαγόρασε την εταιρεία Playfish, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τα games που ανέπτυσσε για το Facebook. Η τεχνογνωσία, λοιπόν, υπάρχει και άρα η σύσφιξη των σχέσεων με το Facebook έρχεται ως μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη. Παράλληλα, η EA ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την εξαγορά της Chillingo, γνωστή για το Angry Birds που κάνει θραύση στα smartphones. Όλα αυτά δείχνουν ότι η EA είναι αποφασισμένη να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, πέρα από το “παραδοσιακό” gaming σε Windows και κονσόλες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...