Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Σφάλμα 2 ετών εξακολουθεί να υφίσταται στον Internet Explorer


Ο Internet Explorer της Microsoft «πάσχει» από ένα σφάλμα που σχετίζεται με διαρροή δεδομένων που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια.Η ευπάθεια, η οποία αναφέρθηκε στη Microsoft το Δεκέμβριο του 2008, παραμένει σε ισχύ παρά τις προσπάθειες από τους ερευνητές ασφάλειας να τονίσουν τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Ένας ερευνητής ασφαλείας της Google, ο κος Chris Evans, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναφέρει παρόμοιο ελάττωμα στον Mozilla Firefox, είπε ότι αυτή η μικρή ευπάθεια μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Η Microsoft δεν φαίνεται να σχεδιάζει να διορθώσει το σφάλμα σύντομα. Πάνω σε αυτό το θέμα ανέφερε πως: «Η Microsoft έχει επίγνωση για ένα σφάλμα μικρής σημασίας στον Internet Explorer. Για να γίνει εκμεταλλεύσιμη η ευπάθεια απαιτείται μια ιστοσελίδα-στόχος να ρυθμιστεί με συγκεκριμένο τρόπο ο οποίος είναι «ασυνήθιστος» για τα περισσότερα sites. Δεν γνωρίζουμε καμία επίθεση που να χρησιμοποίησε αυτό το κενό ασφαλείας και αν αυτό αλλάξει, θα ενημερώσουμε το λογισμικό μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...