Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

How-to :Πώς αλλάζουμε όνομα στον κάδο ανακύκλωσης;


Το κολπάκι αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο , αλλά το γεγονός ότι θα πάμε να επέμβουμε και να αλλάξουμε τη registry του συστήματος θα πρέπει να μας κάνει δύο φορές πιο προσεκτικούς! Συνήθως όταν κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Κάδος Ανακύκλωσης" βλέπουμε συγκεκριμένες επιλογές, αλλά πουθενά δεν υπάρχει η επιλογή της μετονομασίας. Πώς θα σας φαινόταν να αλλάξουμε για λίγο τη ρουτίνιαρισμένη επιφάνεια εργασίας αλλάζοντας το όνομα του κάδου ανακύκλωσης και να το κάναμε ... "Σκουπιδιάρα"; Ναι ναι, αντί για "Κάδος Ανακύκλωσης" θα γράφει "Σκουπιδιάρα"! Πώς το κάνουμε όμως αυτό;Πατάμε "Έναρξη" ("Start"), επιλέγουμε "Εκτέλεση" ("Run"), πληκτρολογούμε regedit και πατάμε Enter. Στο παράθυρο που ανοίγει θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή HKEY_CLASSES_ROOT/CLSID/{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} και θα αλλάξουμε την τιμή που αντιστοιχεί στο όνομα του "Κάδου ανακύκλωσης". Πρώτα απ' όλα , αφού ανοίξει το παράθυρο θα πρέπει να "κλείσουμε" το δέντρο στα αριστερά.
Για να βρούμε την τιμή που αναζητάμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδρομή που δώσαμε πιο πάνω κάνοντας κλικ στο σύμβολο + του αντίστοιχου φακέλου. Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να το βρούμε είναι να πατήσουμε τα πλήκτρα Ctrl και F και να αναζητήσουμε την τιμή 645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E (κάντε την copy από εδώ). Αφού τη γράψουμε στο αντίστοιχο πεδίο στο παράθυρο της εύρεσης , πατάμε Enter. Λογικά θα βρίσκεται στο πρώτο αποτέλεσμα που θα βρεθεί.

Κάνουμε διπλό κλικ επάνω του και στο πεδίο "value data" αλλάζουμε το όνομα και το κάνουμε Σκουπιδιάρα ή όπως αλλιώς θέλουμε εμείς. Λογικά, μετά από μια επανεκκίνηση το όνομα θα έχει αλλάξει. Σε εμάς πλέον ο κάδος ονομάζεται "Σκουπιδιάρα" και ... δεν απεργεί ποτέ!!!

2 σχόλια:

 1. Whats up! I just want to give a huge thumbs up for the good data you
  will have right here on this post. I will likely be coming back
  to your weblog for extra soon.

  My weblog ... adore semi permanent hair color review

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Hello! I just want to give an enormous thumbs up for
  the nice data you will have here on this post.
  I might be coming back to your weblog for extra soon.


  My web blog; parco sempione rugby

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...