Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

''βόμβα'' Wikileaks :η Τουρκία βοήθησε την Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, ενώ η Ουάσιγκτον το PKK !!!


Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να προλάβει την κρίση, που αναπόφευκτα θα προκληθεί στις σχέσεις με φιλικές χώρες, προχώρησε σε ενημέρωση των κυβερνήσεων της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Νορβηγίας και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με μήνυμα που η οργάνωση έστειλε μέσω του Twitter, επικαλούμενη τοπικά μέσα ενημέρωσης, Αμερικανοί διπλωμάτες ενημέρωσαν στελέχη των κυβερνήσεων των έξι χωρών, για τη δημοσιοποίηση.

Η Wikileaks, στα απόρρητα αμερικάνικα έγγραφα που θα δημοσιεύσει, αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται και χιλιάδες τηλεγραφήματα που μεταδίδουν πληροφορίες για καταγγελίες περί διαφθοράς πολιτικών στη Ρωσία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Σύμφωνα πάντοτε με το μήνυμα της Wikileaks, στο Twitter, η νέα δημοσιοποίηση θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Οκτωβρίου για τον πόλεμο του Ιράκ, που περιλάμβανε 400.000 έγγραφα του Πενταγώνου.

Οι προηγούμενες δημοσιοποιήσεις της WikiLeaks, η οποία ιδρύθηκε από τον γεννημένο στην Αυστραλία, χάκερ, Τζούλιαν Ασάντζ, περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι οποίες σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, έχουν θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ενώ αμφισβητείται η εθνική ασφάλεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...