Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Η OTEGLOBE εισάγει το πρωτόκολλο IPv6 στο IP δίκτυό της


H OTEGLOBE εισήγαγε στο δίκτυό της το νέο πρωτόκολλο διευθυνσιοδότησης του Ίντερνετ, το IPv6 (Internet Protocol Version 6). Έτσι, η OTEGLOBE γίνεται ένας από τους πρώτους παρόχους υπηρεσιών διεθνούς Internet στην Ελλάδα, που υποστηρίζει πλήρως τεχνολογία IPv6 και είναι ήδη έτοιμη για την ομαλή μετάβαση των πελατών της από την τεχνολογία IPv4 σε IPv6.

Το IPv6 αποτελεί το νέο εξελιγμένο πρωτόκολλο που θα υιοθετηθεί από όλους τους παρόχους διεθνώς, καθώς αναμένεται να καλύψει την επιτακτική ανάγκη της παγκόσμιας αγοράς Internet για νέες διευθύνσεις IP (δηλ. τη μοναδική διεύθυνση με την οποία συνδέεται κάθε συσκευή - Η/Υ, κινητό τηλέφωνο κα.- στο Internet), οι οποίες εκτιμάται ότι θα έχουν εξαντληθεί έως τις αρχές του 2012. Ουσιαστικά έρχεται να αντικαταστήσει το IPv4, το πρωτόκολλο που υιοθετήθηκε στην αρχή της λειτουργίας του Internet και εξασφάλιζε περίπου 4,2 δισεκατομμύρια διευθύνσεις, από τις οποίες πλέον περίπου μόλις 6% είναι διαθέσιμες.

Με το πρωτόκολλο IPv6 αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των διαθέσιμων διευθύνσεων από 4 δισεκατομμύρια σε μερικά τρισεκατομμύρια, λύνοντας έτσι το πρόβλημα της διαθεσιμότητας για πολλά χρόνια. Επίσης, το νέο πρωτόκολλο ενσωματώνει βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, αυτόματης ρύθμισης συσκευών, υποστήριξης κινητών συσκευών κλπ., αναβαθμίζοντας και την συνολική ποιότητα της υπηρεσίας για τους χρήστες του Internet.

Κατά το διάστημα της μετάβασης από IPv4 σε IPv6, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλο, η OTEGLOBE θα παρέχει στους πελάτες της παράλληλα διασύνδεση μέσω διευθύνσεων IPv4 και IPv6 (dual stack).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...