Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Οι κινέζοι hackers της επιχείρησης Aurora «χτύπησαν» και τη DuPont


Οι κινέζοι hackers είχαν κατορθώσει να αποκτήσουν πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο της διεθνούς εταιρείας χημικών DuPont τα τέλη του 2009, πιθανότατα από τη μαζική επίθεση των hacker γνωστή με την ονομασία Operation Aurora, η οποία έπληξε και τους κολοσσούς Google και Morgan Stanley.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, η HBGary είχε στείλει ένα ενημερωτικό e-mail, όπου ανέφερε στους δημοσιογράφους του Bloomberg News, ότι η εταιρεία DuPont είχε πέσει θύμα μιας επίθεσης...



βιομηχανικής κατασκοπίας. Οι υπολογιστές της εταιρείας είχαν «μολυνθεί» με κακόβουλο λογισμικό, κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στελεχών της DuPont στην Κίνα.

Ανάμεσα στα θύματα της επιχείρησης Aurora ήταν η Google, η Morgan Stanley και περίπου άλλες 200 εταιρείες. Οι περισσότερες εξ αυτών δεν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, αλλά η Google προχώρησε στη δημοσίευση του συμβάντος τον Ιανουάριο του 2010. Η DuPont απο την πλευρά της προσπάθησε να διατηρήσει την συγκεκριμένη ηλεκτρονική επίθεση ως επτασφράγιστο μυστικό.

Εκπρόσωπος από τον Λευκό Οίκο ανέφερε στο Bloomberg News ότι η DuPont δεν ανέφερε το γεγονός, καθώς φοβόταν το αντίκτυπο που θα είχε για τους επενδυτές.



πηγή : secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...