Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Samsung: "Σε 10 χρόνια η 3D TV χωρίς γυαλιά"


Τον τελευταίο καιρό, αρκετοί κατασκευαστές αναπτύσσουν τεχνολογίες για 3D TVs που δεν απαιτούν ειδικά γυαλιά και η γενική αίσθηση είναι ότι σε δυο-τρία χρόνια θα έχουμε επιτέλους τις πολυπόθητες τηλεοράσεις που δε θα μας φοράνε τα γυαλιά για να βλέπουμε στις τρεις διαστάσεις. Ωστόσο, η Samsung έχει διαφορετική άποψη και μάλλον έχει δίκιο....




Οι τεχνολογίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή -κι αυτές που θα δούμε στο αμέσως προσεχές διάστημα- έχουν ένα πολύ βασικό μειονέκτημα: ναι μεν μας επιτρέπουν να βλέπουμε 3D χωρίς γυαλιά, αλλά υπό συγκεκριμένη(ες) γωνία(ες).

Εδώ ακριβώς έγκειται η επιφύλαξη της Samsung. Η κορεάτικη εταιρεία λέει ότι το glasses-free 3D θα έχει τη δυνατότητα να γίνει mainstream μόνο αν μπορεί κανείς να δει τηλεόραση από τουλάχιστον 32 διαφορετικές γωνίες. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, η Samsung εκτιμά ότι αυτό θα είναι εφικτό σε 10 χρόνια περίπου. Στο χρονικό αυτό διάστημα συνυπολογίζεται και η περίοδος που απαιτείται για τη μείωση του κόστους παραγωγής, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να μην τινάζει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Έτσι όπως μας τα λέει η Samsung, μάλλον έχει δίκιο. Το 3D χωρίς γυαλιά θα καθυστερήσει αρκετά ακόμα.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...