Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Hackers εκμεταλλεύονται τα γεγονότα στην Ιαπωνία για το κέρδος


Ο σεισμός και τα θανατηφόρα τσουνάμι στην Ιαπωνία προκάλεσαν επίσης ένα «παλιρροϊκό κύμα» εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, λένε οι ειδικοί.

Σχεδόν αμέσως μόλις μαθεύτηκαν τα νέα για την Ιαπωνία, οι απατεώνες στο διαδίκτυο, άρχισαν να προσαρμόζουν τα κακόβουλα sites τους, κι έτσι να κατατάσσονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης μέσω μίας διαδικασίας γνωστή ως «black hat SEO». Τα site περιελάμβαναν…

πληροφορίες σχετικά με το σεισμό, αλλά στην πραγματικότητα ήταν παγιδευμένα με κακόβουλο λογισμικό.

Ο Norman Ingal μηχανικός ασφαλείας της Trend Micro ανέφερε, «Εμείς αμέσως ελέγξαμε για τυχόν επιθέσεις αμέσως μόλις μάθαμε τις ειδήσεις, και πράγματι, είδαμε ιστοσελίδες που προσέθεταν στο περιεχόμενό τους λέξεις σχετικά με το σεισμό.

Αυτή η πρακτική είναι πολύ κοινή στο διαδίκτυο και συνήθως χρησιμοποιείται μετά από πολύ σημαντικά γεγονότα.

Το US-CERT την Παρασκευή προειδοποίησε επίσης για πιθανές επιθέσεις phishing ή και άλλου είδους απάτες που εκμεταλλεύονται την αγνοία των χρηστών. Το SANS Internet Storm Centre ενημέρωσε τους χρήστες να προσέχουν για εικονικές οργανώσεις που μιμούνται φιλανθρωπικά ιδρύματα. “Αν επιθυμήτε να κάνετε δωρεές, δωρίστε σε οργανισμούς που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε, όχι σε νέες οργανώσεις που δημιουργήθηκαν για το συγκεκριμένο γεγονός», έγραψε ο Guy Bruneau.


πηγή :secnews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...