Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σύλληψη του Διευθυντή Ασφάλειας της Renault για κατασκοπεία !!!


Η Renault έχει ζητήσει συγγνώμη για τρία ανώτατα στελέχη, οι οποίοι απολύθηκαν γιατί κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Ο διευθυντής ασφάλειας της αυτοκινητοβιομηχανίας συνελήφθηκε την ώρα που επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο με κατεύθυνση την Δυτική Αφρική.

Οι μέτοχοι της Renault υποσχέθηκαν να αποκαταστήσουν το «όνομα» της εταιρείας, που αμαύρωσαν τα τρία στελέχη. Οι τρείς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τη Renault είναι…

ο Michel Balthazard, διευθυντής προηγμένης τεχνολογίας, Bertrand Rochette και Matthieu Tenenbaum, αναπληρωτές διευθυντές του τμήματος ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα χωρίς αμοιβή και στη συνέχεια απολύθηκαν τον Ιανουάριο για ζητήματα δεοντολογίας. Πηγές αναφέρουν ότι, τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω να ασκούν βιομηχανική κατασκοπεία.

Η κατασκοπεία αφορούσε το εγχείρημα της Renault, από κοινού με τη Nissan, να δημιουργήσουν ηλεκτρικά οχήματα..

Εν τω μεταξύ ο Dominique Gevrey, ένας πρώην στρατιωτικός κατάσκοπος και νυν διευθυντής ασφάλειας της Renault, συνελήφθη ενώ προετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Γουινέα. Είναι ύποπτος για κλοπή χρημάτων που προορίζονταν για την μυστική πηγή σχετικά με την κατασκοπία στο εσωτερικό της Renault. Δύο από τους συναδέλφους του Gevrey είναι ύποπτοι ως συνεργοί.


πηγή :secnews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...