Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Βραχιόλι που μετρά το άγχος


Πρόκειται για ένα βραχιόλι που μετρά την συναισθηματική διέγερση, μέσω της αγωγιμότητας του δέρματος.

Ο βιοαισθητήρας, με το όνομα Q Sensor, αποτελείται από δύο ηλεκτρόδια που εφάπτονται του σώματος και εκπέμπουν ένα ηλεκτρικό σήμα χαμηλής ισχύος. Έτσι, καταγράφουν την αγωγιμότητα, η οποία αυξάνεται ανάλογα με τα επίπεδα του άγχους μας, συμπεριλαμβανομένων του φόβου και του ενθουσιασμού...




Η συσκευή ειδοποιεί με έναν χαρακτηριστικό ήχο κάθε φορά που αυξάνονται τα επίπεδα στρες, προτρέποντας τον κάτοχό της να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που χρειάζονται για να το μειώσει.

Το Q Sensor:

1)διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί τουλάχιστον 24 ώρες

2)καταγράφει από 1 έως 4 μήνες δεδομένων για την μακρόχρονη συλλογή τους

3)μετρά τη θερμοκρασία ώστε να ελέγχεται η επίδραση του περιβάλλοντος

4)συνδέεται εύκολα με υπολογιστή, με σκοπό την προβολή, την σύγκριση και τον σχολιασμό των δεδομένων

Η Affectiva, η εταιρεία που κατασκεύασε το Q Sensor, σχεδιάζει να το βγάλει στην αγορά για ιδιωτική χρήση μέσα στο 2011. Για την ώρα πάντως, χρησιμοποιείται δοκιμαστικά σε πολλά επιστημονικά πειράματα αλλά και σε μελέτες μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, μια αλυσίδα ταχυφαγείων στην Αμερική διαπίστωσε ότι οι επισκέπτες των καταστημάτων της δεν επέστρεφαν δεύτερη φορά, παρότι έμεναν ικανοποιηένοι από το φαγητό, επειδή τους δυσκόλευε το πολύπλοκο μενού. Ο βιοαισθητήρας δοκιμάζεται επίσης σε αυτιστικά παιδιά, σε άτομα με μετατραυματικό στρες και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας για να διαπιστωθεί αν τρώνε περισσότερα ανθυγιεινά σνακ όταν κάτι τους προκαλεί άγχος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.affectiva.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...