Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Samsung: Προεγκατεστημένα keyloggers σε laptops της;


Η Samsung Electronics ερευνά ισχυρισμούς που θέλουν συγκεκριμένους φορητούς υπολογιστές της να πωλούνται με προεγκατεστημένη keylogger εφαρμογή η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταγράψει οτιδήποτε πληκτρολογείται από τον χρήστη....


Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Mohamed Hassan, ένας IT Consultant στο Τορόντο του Καναδά, αγόρασε ένα Samsung R525 φορητό υπολογιστή. Ο ίδιος εντόπισε και διέγραψε τον keylogger ωστόσο σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα ο υπολογιστής του παρουσίασε τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα να τον επιστρέψει πίσω στο κατάστημα Best Buy που τον αγόρασε. Λίγο αργότερα, αγόρασε έναν δεύτερο Samsung φορητό υπολογιστή, τον R540, από ένα τοπικό κατάστημα FutureShop. Προς έκπληξή του, η keylogging εφαρμογή ήταν εγκατεστημένη και στο νέο του φορητό υπολογιστή!

«Ήταν νέα συστήματα, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί πουθενά», δήλωσε. «Θα μπορούσα να τους δικαιολογήσω για την περίπτωση του πρώτου, όμως με τον δεύτερο φορητό υπολογιστή, ένα διαφορετικό μοντέλο και από διαφορετικό κατάστημα, άρχισα να πιστεύω πως η Samsung είναι ενήμερη για το πρόβλημα», συνέχισε.

Η keylogger εφαρμογή που εντοπίστηκε στους φορητούς υπολογιστές της Samsung κατασκευάζεται από την εταιρία De Willebois Consulting και ονομάζεται StarLogger. Στην ιστοσελίδα της εταιρίας η περιγραφή του προγράμματος αναφέρει: «O StarLogger είναι μη πλήρως μη ανιχνεύσιμος και ξεκινά με κάθε εκκίνηση του υπολογιστή. Μπορεί και «βλέπει» κάθε πληκτρολόγηση: emails, μηνύματα, έγγραφα, ιστοσελίδας, usernames και κωδικούς, ενώ είναι σε θέση να κρατήσει και screenshots».

Ο Hassan εντόπισε το keylogger στην διεύθυνση C:\Windows\SL στον φορητό του υπολογιστή.

Έως οι στιγμές, οι μόνες σχετικές δηλώσεις από πλευράς της Samsung Electronics, είναι αυτές του Jason Redmond, o οποίος αναφέρει: «Λαμβάνουμε αυτούς τους ισχυρισμούς πολύ σοβαρά. Δεν καταλαβαίνουμε πως θα μπορούσαμε να συσχετιζόμαστε με τη συγκεκριμένη εταιρία, και δεν γνωρίζαμε πως αυτό το λογισμικό χρησιμοποιείται στους φορητούς υπολογιστές μας».

Εάν οι κατηγορίες ευσταθούν και η Samsung ηθελημένα εξοπλίζει κάποιους από τους φορητούς υπολογιστές της με keylogging λογισμικό χωρίς να ενημερώνει τον αγοραστή, τότε η εταιρία αντιμετωπίζει σοβαρές κυρώσεις και ένα πιθανό κύμα μηνύσεων.




πηγή



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...