Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Δοκιμάστε εφαρμογές Android πριν τις αγοράσετε



Το Amazon σας επιτρέπει να παίξετε με ένα Android virtual machine, δοκιμάζοντας τις εφαρμογές προτού τις αγοράσετε.

Όταν το Appstore του Amazon έκανε την παρθενική του εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα, δεν δόθηκε όση σημασία έπρεπε σε μια –τελικά- σημαντική "λεπτομέρεια". Πλέον, ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε πως το Test Drive αποτελεί την… κορωνίδα των χαρακτηριστικών που ανακοινώθηκαν την ημέρα εκείνη...




Ουσιαστικά, το Test Drive επιτρέπει στους χρήστες από τις ΗΠΑ να δοκιμάσουν τις εφαρμογές στο Amazon.com μέσα από την άνεση που τους προσφέρει ο desktop browser τους. Το σημαντικό στην περίπτωση αυτή είναι πως η λειτουργία δεν επιτυγχάνεται μέσα από κάποιο -βασισμένο σε Flash- mockup της εφαρμογής, αλλά από ένα Android virtual machine.



Με άλλα λόγια, αυτό που βλέπετε και στο screenshot που παραθέτουμε, δεν είναι ένα μεμονωμένο πρόγραμμα αλλά ένα πλήρες Android smartphone με mouse controls, όπου όχι μόνο μπορείτε να δοκιμάσετε το…Paper Toss, αλλά επίσης να διαγράψετε, να ξεφυλλίσετε τη photo gallery της συσκευής, να ακούσετε κάποια τραγούδια ή ακόμα και να σερφάρετε στο web μέσα από τον Android browser.

Όπως υποστηρίζει η Amazon:

"Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Test drive now" θα εκκινήσει ένα αντίγραφο της εφαρμογής στο Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), μια υπηρεσία web η οποία παρέχει on-demand χώρο στο "σύννεφο", αποκλειστικά για developers. Όταν κάνετε κλικ στο εικονικό τηλέφωνο με τη χρήση του ποντικιού σας, στέλνουμε τα inputs μέσω Internet στην εφαρμογή που τρέχει στο Amazon EC2. Ακόλουθα, οι servers μας αποστέλλουν το video και audio output από την εφαρμογή πίσω στον υπολογιστή σας. Όλα αυτά συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής ακριβώς σαν να εκτελούνταν στη φορητή σας συσκευή".



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...