Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Άνετη επικράτηση του Firefox 4 απέναντι στον Internet Explorer 9



Η αρχή έγινε με τον Internet Explorer 9 της Microsoft και ακολούθησε λίγες ημέρες μετά ο Firefox 4 της Mozilla. Ο νέος Firefox κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των εντυπώσεων τις πρώτες 24 ώρες και, όπως φαίνεται, δε δείχνει να απειλείται ιδιαίτερα από τον καινούργιο browser της Microsoft...



Τα 7,1 εκατομμύρια downloads την πρώτη μέρα ήταν μόνο η αρχή για τον Firefox 4. Ο δημοφιλής browser έχει ήδη κατέβει πάνω από 40 εκατομμύρια φορές, αφήνοντας πολύ πίσω τον Internet Explorer 9. Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλάμε για downloads με ενέργεια του χρήστη και όχι για αυτόματα upgrade μέσω της παρασκηνιακής διαδικασίας ελέγχου για νέες εκδόσεις.

Οι εταιρείες StatCounter και Net Applications έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα δεδομένα για την πραγματική χρήση των δύο browser. Το μερίδιο αγοράς του Firefox 4 υπολογίζεται μεταξύ 4% και 5%, ενώ το αντίστοιχο για τον IE9 είναι κάπου ανάμεσα στο 1% και το 2%.

Στα πλεονεκτήματα του Firefox είναι το γεγονός ότι πρόκειται για cross platform browser, ενώ υποστηρίζει και τα Windows XP (σε αντίθεση με τον IE9). Ωστόσο, δεν αρκούν αυτοί οι λόγοι για να εξηγήσουν μια τόσο μεγάλη διαφορά και είναι αλήθεια ότι το κοινό του Firefox είναι παραδοσιακά πιο πιστό από το αντίστοιχο του Internet Explorer.



Πηγή: arstechnica

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...