Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Ο πρώτος «εραστής» που φυλακίζεται για υβριστικά σχόλια σε blogs εναντίον πρώην αγαπημένης


Ένας διευθυντής νοσοκομείου στην Αγγλία «έγραψε ιστορία» στα δικαστήρια με την εμμονή του να καταδιώξει μία πρώην αγαπημένη μέσω του διαδικτύου, για το οποίο τελικά φυλακίστηκε.
Ο 38χρονος Stephen Andreassen δημιούργησε 35 blogs στα οποία προσέβαλε την Rebecca Pattinson, αμέσως μόλις εκείνη τον χώρισε, μετά από σχέση ενός μήνα.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω φίλων το 2006 και δημιούργησαν δεσμό μετά από 3 χρόνια. Η Pattinson που ήταν 36 ετών και μητέρα 2 παιδιών, του ζήτησε να χωρίσουν μετά από πρόταση του Andreassen να δουν ένα διαμέρισμα μαζί.
Ο Andreassen άρχισε να φέρεται αλλόκοτα και να …

βομβαρδίζει την Pattinson με τηλεφωνήματα, e-mail, μηνύματα κειμένου στο Facebook, ζητώντας της να αναθεωρήσει την απόφασή της.
Εκείνη στη συνέχεια απείλησε ότι θα τον καταδώσει στην αστυνομία και έβγαλε από τις επαφές της τον Andreassen, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.
Όταν εκείνη απενεργοποίησε τον λογαριασμό της στο Facebook, εκείνος δημιούργησε μια σειρά από blogs, στα οποία δημοσίευε μηνύματα όπου «προειδοποιούσε όλους του άντρες» και τοποθετούσε links σε δικές τους ιστοσελίδες εξηγώντας την κατάσταση.
Πέρυσι ο Andreassen γλίτωσε τη φυλακή, αλλά του απαγορεύτηκε να ξαναναφέρει οπουδήποτε το όνομα της Pattinson, οπουδήποτε.
Δεν έβαλε μυαλό όμως και 2 μήνες αργότερα δημοσίευσε σε ένα blog την υπόθεση του δικαστηρίου και χαρακτήριζε την Pattinson ως φαντασιόπληκτη και ψυχοπαθή.
Ξαναγλίτωσε τη φυλακή, αλλά δημιούργησε μια νέα ιστοσελίδα με διάφορες κατηγορίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν ιστορίες με τίτλους όπως «Η σχέση», « Η ιστορία μου» και «Δικαστική υπόθεση». Στη συνέχεια νοίκιασε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο στη Σκωτία, όπου πήρε 200 υπνωτικά χάπια σε μια προσπάθεια να αυτοκτονήσει.
Η παθούσα δήλωσε ότι φοβάται πως εκείνος δεν θα σταματήσει ποτέ και δεν μπορεί να κατανοήσει αυτή τη συμπεριφορά, τώρα προσπαθεί απλά να τον αποφύγει, έτσι ώστε να μην συναντηθούν ποτέ ξανά.
Το δικαστηρίου του Manchester καταδίκασε τον Andreassen σε 18 εβδομάδες φυλάκισης, αφότου εκείνος παραδέχθηκε ότι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα. Επίσης απολύθηκε από το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν.


πηγή : secnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...