Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Phishing e-mails με τίτλο «Vodafone Anniversary 2011» στοχεύουν τους Έλληνες πελάτες της εταιρίας παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Vodafone.


Phishing επίθεση στοχεύει τους Έλληνες πελάτες -και όχι μόνο- της εταιρίας παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Vodafone.

Στα πλαίσια της επίθεσης, επιτήδειοι αποστέλλουν phishing e-mails με τίτλο «Vodafone Anniversary 2011» τα οποία υποτίθεται πως υπογράφει η κ. «Antonia Rossi». Για να γίνει πιο πιστευτό το περιεχόμενο των μηνυμάτων, χρησιμοποιήθηκαν και τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας στο Χαλάνδρι....


Το κείμενο, γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, προσπαθεί να ξεγελάσει τον αποδέκτη «ενημερώνοντάς» τον πως κέρδισε €500.000 στα πλαίσια του [σ.σ. μη υπαρκτού] προγράμματος «Vodafone Anniversary 2011». Προτρέπει, δε, τον αποδέκτη να απαντήσει στο e-mail για να διεκδικήσει το έπαθλό του αποστέλλοντας προσωπικά του στοιχεία όπως: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση επικοινωνίας, φύλο, ηλικία, χώρα, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Με σύντομη ανακοίνωσή της η Vodafone Ελλάδος ανέφερε σχετικά: «Σε περίπτωση που λάβετε τέτοιο e-mail, ΜΗΝ απαντήσετε, ΜΗΝ αποστείλετε τα προσωπικά σας στοιχεία, ΜΗΝ «πατήσετε» στις συνδέσεις (links) που σας προτείνουν, αναφέρετε τα περιστατικά στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών (13830) και διαγράψτε το από τον υπολογιστή σας».


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...