Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μια κρίσιμη ενημέρωση λογισμικού έρχεται από τη Microsoft


Οι μηνιαίες ενημερώσεις που εκδίδει η Microsoft προσφέρουν ως ένα βαθμό σιγουριά σε όσους εργάζονται ως ΙΤ και στον τομέα της ασφάλειας, διότι μπορούν να βασιστούν στον κολοσσό λογισμικού, ότι θα κυκλοφορήσει τις τελευταίες ενημερώσεις για γνωστές ευπάθειες. Όμως υπάρχει λιγότερη σιγουριά στο βαθμό κρισιμότητας και στον όγκο των ενημερώσεων που ενδέχεται να αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε μήνα....


Για παράδειγμα, μετά από έναν πολυάσχολο μήνα επιδιόρθωσης σφαλμάτων αυτό το Φεβρουάριο,
οι επαγγελματίες ασφάλειας αναμένουν έναν πολύ ευκολότερο μήνα το Μάρτιο, με συνολικά τρεις επιδιορθώσεις να ετοιμάζονται. Από αυτές μόνο η μία χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη, όπως δήλωσε η Microsoft.
Αντιθέτως, η εταιρία κυκλοφόρησε μια ντουζίνα ενημερώσεις τον προηγούμενο μήνα για την επιδιόρθωση 22 διαφορετικών ευπαθειών ασφάλειας, καθιστώντας τον Φεβρουάριο ως έναν από τους πιο πολυάσχολους μήνες στον μηνιαίο κύκλο ενημερώσεων της Microsoft.
Αυτόν το μήνα, μόνο η μία ενημέρωση χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη –υψηλότερης κρισιμότητας στην κλίμακα της Microsoft- και οι άλλες δύο χαρακτηρίζονται ως σημαντικές, ένα βαθμό πιο χαμηλά. Η εταιρία είναι πολύ προσεκτική ώστε να μην παρέχει καμία πληροφορία που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στους hackers, μέχρι πράγματι να υπάρξει η επιδιόρθωση. Οπότε, για αυτό το λόγο δεν αποκαλύπτεται το είδος της ευπάθειας μέχρι την κυκλοφορία ενημερώσεων.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...