Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το IPv6 θα δημιουργήσει προβλήματα στις εταιρείες ασφάλειας


Η μετάβαση προς το IPv6, που καθίσταται αναγκαία λόγω της επέκτασης του διαδικτύου, θα κάνει δυσκολότερο το φιλτράρισμα των spam mails, προειδοποιούν οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών.
Το σημερινό πρωτόκολλο internet, το IPv4, έχει ένα περιορισμένο αριθμό διευθύνσεων και αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελάχιστες ελεύθερες χάρη στην ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας του διαδικτύου σε πολυπληθείς χώρες όπως…




η Ινδία και η Κίνα καθώς και η ευρύτερη χρήση των smartphones. Το IPv6 υποστηρίζει 3,4 x 1038 διευθύνσεις και είναι μεγάλη η διαφορά σε σχέση με το πενιχρό 4,3 x 109 (δηλαδή 4,3 δισεκατομμύρια) που προσφέρονται από το IPv4.

Ενώ λοιπόν αυτή η μετάβαση επιτρέπει πολύ περισσότερες συσκευές να έχουν μια διεύθυνση στο διαδίκτυο, δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα για τους παρόχους υπηρεσιών ασφάλειας, που έχουν δημιουργήσει μεγάλες βάσεις δεδομένων με γνωστές «κακές» διευθύνσεις IP που είναι γνωστές για αποστολή junk mail. Η τεχνολογία φιλτραρίσματος Spam συνήθως χρησιμοποιεί αυτές τις «μαύρες λίστες» ως ένα βασικό στοιχείο στα πολλαπλά στάδια φιλτραρίσματος των e-mail.

“Η κύρια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι πάροχοι για να σταματήσουν την πλειοψηφία των spam είναι η ανίχνευση των «κακών» διευθύνσεων IP και ο αποκλεισμός τους” εξήγησε ο Stuart Paton, ένας ανώτερος μηχανικός της εταιρείας Cloudmark. Με το IPv6 η τεχνική αυτή δεν θα είναι πλέον δυνατή και θα σήμαινε ότι τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γρήγορα θα υπερφορτωθούν, αν δεν βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό.

πηγή : secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...