Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Hackers μπήκαν στον υπολογιστή της Αυστραλής πρωθυπουργού


Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Julia Gillard βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη πριν από λίγες ημέρες, όταν πληροφορήθηκε ότι άγνωστοι κατάφεραν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας και να μπουν στον υπολογιστή της....




Εκτός από τον υπολογιστή της Gillard, οι εισβολείς φέρονται να έχουν διεισδύσει και σε υπολογιστές κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης, με τους υπουργούς Εξωτερικών Kevin Rudd και Άμυνας Stephen Smith να βρίσκονται στη λίστα των θυμάτων. Αν και η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό, τα τοπικά ΜΜΕ είναι πεπεισμένα ότι οι hackers υπέκλεψαν χιλιάδες email της πρωθυπουργού και των υπουργών.

Στον κατάλογο σχετικά με τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης φιγουράρει ψηλά η υποκλοπή πληφοροριών για την ιδιαίτερα κερδοφόρα βιομηχανία ορυχείων που εκμεταλλεύεται η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι υποψίες για τους δράστες της επίθεσης πέφτουν στην Κίνα. Οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει επανειλημμένως ότι το Πεκίνο έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη προόδο στον κυβερνο-πόλεμο, ωστόσο οι κινεζικές αρχές απορρίπτουν συνεχώς αυτές τις κατηγορίες.




Πηγή: BBC

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...