Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

To Facebook Απαγορεύει Την Χρήση Σε 20.000 Ανήλικους Την Ημέρα


To Facebook αποκάλυψε πως περίπου 20.000 παιδιά πετιούνται εκτός του κοινωνικού διαδικτυακού ιστότοπου κάθε ημέρα επειδή έιπαν ψέματα για την ηλικία τους σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας The Telegraph. Παρά τις προσπάθεις να εφαρμοστεί η πολιτική του ορίου ηλικίας πολλά μικρότερα παιδιά συνδέονται στον ιστότοπο προσποιούμενα όιτ είναι μεγαλύτερα από όσο πραγματικά είναι...

Ο Mozelle Thomson σύβουλος προσωπικών δεδομένων του Facebook, είπε σε επιτροπή του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Αυστραλίας : “ΥΠάρχουν άνθρωποι που ψεύδονται. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κάτω από 13 (με πρόσβαση στο Facebook). To Facebook απαγορευέι την χρήση σε 20.000 ανθρώπους την ημέρα, ανθρώπους που είναι μικροί σε ηλικία.” Πρόσθεσε επίσης πως η αντιμετώπιση των χρηστών κάτω από το όριο ηλικίας είναι κάτι που ο ιστότοπος εργάζεται σε αυτό ‘συνεχώς’.

Στην πολιτική προσωπικών δεδομένων του Facebook δηλώνεται καθαρά ότι:

Απαγορεύεται η δημοσιοποίηση πληροφοριών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13. Αν είστε με ηλικία κάτω των 13, παρακαλούμε να μην προσπαθήσετε να εγγραφέιτε στο Facebook ή να παράσχετε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία σχετικά με τον εαυτό σας σε εμάς. Αν μάθουμε πως έχετε συλλέξει προσωπικές πληροφορίες από ένα παιδί κάτω των 13 ετών, θα διαγράψουμε αυτή την πληροφορία το ταχύτερο δυνατόν. Αν πιστεύετε πως μπορεί να διαθέτουμε οποιαδήποτε πληροφορία για ένα παιδί κάτω των 13 ετών παρακαλούμε να έρθετε σε απαφή μαζί μας μέσω αυτής της ιστοσελίδας.

Συμμετοχή Γονέων.

Συνιστούμε έντονα για παιδιά ηλικίας 13 και άνω να ζητούν την άδεια των γονέων τους πριν στείλουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον ευατό τους σε οποιονδήποτε στο διαδίκτυο και ενθαρύνουμε τους γονείς να διδάσκουν στα παιδιά τους σχετικά με τις πρακτικές ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Yποβοηθητικό υλικό ώστε οι γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους σχετικά με την ασφλαή χρήση του διαδικτύου μπορεί να βρεθεί σε αυτή την ιστοσελίδα βοηθείας.

Αν και παραδέχεται πωςο μηχανισμός ανίχνευσης όσων ψεύδονται δεν είναι τέλειος ο κ. Thomson είπε πως ο κοινωνικός ιστότοπος σύντομα θα προσλάβει ειδικό στην ασφάλεια του διαδικτύου με έδρα την Αυστραλία για να χειριστεί τα τοπικά παράπονα και ζητήματα.
Πηγή: http://foracamp.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...