Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Οι “Anonymous” και πάλι εν δράση…


Άλλη μια εταιρεία δέχτηκε επίθεση από τους Anonymous, γνωστή πλέον ομάδα hackers, η οποία υπενθυμίζει σε όλους τη σημαντικότητα της προστασίας δεδομένων. Αυτή τη φορά το πλήγμα δέχτηκε η εταιρεία Broadcast Music Incorporated, γνωστή στη μουσική βιομηχανία, αλλά ο λόγος της επίθεσης ίσως να μην είναι και τόσο άδικος, αν προσέξουμε την ανακοίνωση των Anonymous.

Η ομάδα των Anonymous εκτέλεσε την επίθεση με σκοπό<…>

να εμποδίσει τη νέα καμπάνια της εταιρείας που σκοπό έχει τον περιορισμό των καινοτομιών και της μουσικής δημιουργικότητας, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν πως για πολλά χρόνια οι εταιρείες εκμεταλλεύονται τους μουσικούς αποκτώντας τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργιών τους.

Όπως μας ενημερώνει εκπρόσωπος της εταιρείας, η επίθεση έγινε μέσω μεθόδων DDoS, αλλά δεν παραβιάστηκαν εταιρικά δεδομένα… ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν.

Στο παρελθόν οι Anonymous έχουν εκτελέσει επιτυχημένες επιθέσεις εναντίον μεγάλων εταιρειών όπως η HBGary Federal, η MasterCard, η Visa, η PayPal, την κυβέρνηση της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Υεμένης και του Ιράν. Με τις επιθέσεις αυτές περνούν μηνύματα τα οποία συνήθως έχουν την εύνοια του κοινού και δίκαιο σκοπό.


πηγή : secnews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...