Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Κινεζική εταιρεία κατηγορείται για εξάπλωση malware σε κινητά


Η κινεζική εταιρεία ασφάλειας NetQin κατηγορείται για συνωμοσία και εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού σε κινητά τηλέφωνα χρηστών, προκειμένου να προωθήσει στις επιχειρήσεις το λογισμικό ασφάλειάς της για κινητά.

Η NetQin, φυσικά, αμφισβητεί και αρνείται οποιαδήποτε τέτοιου είδους κατηγορία.
Οι έμποροι κινέζικων τηλεφώνων εγκαθιστούν συχνά εφαρμογές τρίτων, με αντάλλαγμα την καταβολή των περίπου 30 σεντς ανά αίτηση, για τροποποίηση του firmware του τηλεφώνου, έτσι ώστε ένα τηλέφωνο που προορίζεται για την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ να μπορεί να λειτουργεί και στην Κίνα.

Μία από τις εφαρμογές που έχει εγκατασταθεί…

σε Symbian smartphones που περνά από τη διαδικασία αυτή ονομάζεται Feiliu, το λογισμικό επιχειρεί να κατεβάσει και να εγκαταστήσει επιπλέον συνιστώσες κάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται στο Internet.
Η NetQin, η οποία είναι ηγέτης στην αγορά των κινέζικων κινητών ασφάλειας, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην εταιρεία που ανέπτυξε το Feiliu, ένας παράγοντας που έχει αυξήσει την καχυποψία προς το πρόσωπό της.
Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφάλειας έσπευσαν να καταδικάσουν την στενή σχέση NetQin με Feiliu, γεγονός που δημιουργεί αναπόφευκτα υποψίες για το νέο κακόβουλο λογισμικό.



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...