Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Kinect στο PS3


Το «χειριστήριο-θαύμα» της Microsoft, kinect, που «ξέφυγε» από το Xbox 360 και μέσω open source drivers μετατράπηκε σε μέσο χειρισμού και σε PCs με Linux και Windows, τώρα «μετακόμισε» και στο PS3!...



Όταν αρχικά πρωτοκυκλοφόρησε το Kinect, η Microsoft προσπάθησε να το «κρατήσει περιορισμένο» στην κονσόλα για την οποία σχεδιάστηκε ως αξεσουάρ, στο Xbox 360.

Οι hackers όμως είχαν διαφορετική άποψη, και φρόντισαν να δημιουργήσουν open source drivers που το κατέστησαν λειτουργικό και σε Linux. Και, στη συνέχεια, αρκετοί άρχισαν να πειραματίζονται μαζί του και να δημιουργούν πραγματικά πρωτότυπες λύσεις και εφαρμογές, «αναγκάζοντας» τη Microsoft να αποδεχτεί πως το Kinect θα ήταν χρήσιμο και πέρα από την κονσόλα της, αλλά και τη δημιουργό εταιρεία της τεχνολογίας του να διαθέσει «επίσημους» open source drivers για αυτό.

Και έτσι, το Kinect από «αξεσουάρ του Xbox 360» μετατράπηκε σε «νέα τεχνολογία αλληλεπίδρασης με συσκευές». Και αφού το «συσκευές» δεν σημαίνει αποκλειστικά «Xbox 360 και PC», τώρα πια, είναι διαθέσιμο και για Playstation 3!




Ο developer Shantanu Goel κατάφερε να μεταφέρει τον κώδικα των drivers του Kinect στο Playstation 3, αν και ακόμη βρίσκονται σε πρώιμη κατάσταση, σε «pre-alpha state» και έτσι συνοδεύονται και από αρκετά προβλήματα. Ήδη, όμως, είναι λειτουργικό, και ο ίδιος έχει «ανεβάσει» και ένα video στο YouTube, όπου χειρίζεται με νεύματα, μέσω του Kinect, την XMB bar του Playstation 3, αλλά και εκκινεί και παίζει λίγο από τον εξαιρετικό πρόσφατο τίτλο του PS3, Killzone 3!

Φυσικά, μάλλον το τελευταίο που θα δούμε είναι… «επίσημη υποστήριξη του Kinect» από τίτλους του PS3, ειδικά αφού η Sony έχει δημιουργήσει διαφορετικό τρόπο «χειρισμού του PS3 μέσω κίνησης», με το συνδυασμό μιας κάμερας και των χειριστηρίων Move, αλλά τίποτα δεν αποκλείει ανεξάρτητοι developers να καταφέρουν να «κολλήσουν» υποστήριξη για χειρισμό μέσω Kinect σε υπάρχοντες τίτλους της κονσόλας.

πηγή: pcnews4u




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...