how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Έρχεται το «μαύρο κουτί» για τον εντοπισμό τροχαίων ατυχημάτων


Από μόνα τους θα αναφέρονται στο μέλλον τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται τα ασφαλισμένα οχήματα χάρη στη νέα τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία διαχείρισης ατυχημάτων Incident Support Group.

Το σύστημα, που χρησιμοποιεί αισθητήρες επιπτώσεων, τηλεματική και την τεχνολογία του «μαύρου κουτιού», σε περίπτωση ατυχήματος εντοπίζει και έρχεται απευθείας σε επαφή με το Incident Support Group και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Το σύστημα αυτό επιτρέπει σε έναν ασφαλιστή να επικοινωνήσει γρήγορα και αποτελεσματικά και ταυτόχρονα μειώνει το κόστος αφού οι ζημιές αποκαθίστανται γρηγορότερα και τα οχήματα επανέρχονται στην κυκλοφορία.

Επιταχύνονται οι ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ευρώπη


Μεγάλη άνοδο έχουν σημειώσει οι ταχύτητες των ευρυζωνικών (broadband) συνδέσεων στην Ευρώπη μέσα στο έτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Κομισιόν.Τον Ιούλιο του 2010, το 29% των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ευρώπη ήταν ταχυτήτων τουλάχιστον 10 Mbps- τη στιγμή που τον Ιούλιο του 2009 το αντίστοιχο ποσοστό των συνδέσεων που «έτρεχαν» σε τέτοιες ταχύτητες ήταν 15%.

Ωστόσο, παρά τα δεδομένα αυτά, η Κομισιόν προειδοποιεί πως απαιτείται πολλή δουλειά ακόμα για να επιτευχθούν οι πανευρωπαϊκοί στόχοι όσον αφορά την πρόσβαση στο Ίντερνετ και την ταχύτητα.

«Οι γρήγορες ευρυζωνικές είναι ψηφιακό οξυγόνο, απαραίτητες<…>

για την ευημερία και την πρόοδο της Ευρώπης», είπε σχετικά η Νέλι Κρόες, επίτροπος για θέματα ψηφιακού χαρακτήρα.

«Οι διαθέσιμες ταχύτητες βελτιώνονται συνεχώς, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει» συμπλήρωσε.

Στους εν λόγω στόχους συμπεριλαμβάνονται η δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ μέσω συνδέσεων ταχυτήτων 30 Mbps και άνω μέχρι το 2020 για κάθε Ευρωπαίο πολίτη, και η πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις 100 Mbps για τα μισά από τα 220 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Παρά την πρόοδο στο θέμα, η πραγματικά εντυπωσιακή άνοδος έχει σημειωθεί στο χώρο της mobile broadband (φορητών ευρυζωνικών), που «είδε» αύξηση της τάξης του 45% στους χρήστες. Πάνω στο θέμα, η επίτροπος Κρόες είπε πως οι χώρες- μέλη πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την υποστήριξη των on-the-go συνδέσεων.

Ωστόσο, τα δεδομένα της έρευνας δείχνουν ότι υπήρξε μία ελαφρά επιβράδυνση όσον αφορά το στήσιμο νέων συνδέσεων: μεταξύ του Ιουλίου του 2009 και του Ιουλίου του 2010, σημειώθηκε αύξηση 8%, τη στιγμή που το προηγούμενο έτος το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 11%.

Τα καλύτερα ποσοστά (80%) όσον αφορά τα νοικοκυριά με ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ευρώπη κατέχουν η Δανία και η Ολλανδία.

“SOS” Microsoft για spam emails που ζητάνε στοιχεία


Προειδοποίηση ασφαλείας από την εταιρεία

Την ιδιαίτερη προσοχή των χρηστών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σχετικά με την παραλαβή παραπλανητικών μηνυμάτων (spam emails), τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «κερδίσει» κάποιο χρηματικό έπαθλο ζητά η εταιρεία Microsoft μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου παραπλανητικού μηνύματος αποτελεί email με θέμα «MICROSOFT XMAS WINNING CODE:MSC-files/97770E2G/MSC», το οποίο περιλαμβάνει<…>

επισυναπτόμενο αρχείο με τη μορφή επιστολής και υποτιθέμενο αποστολέα την Microsoft. Η επιστολή αυτή ενημερώνει τον παραλήπτη ότι έχει κερδίσει ένα χρηματικό ποσό και τον προτρέπει να απαντήσει στο email αποστέλλοντας τα προσωπικά του στοιχεία. Η επιστολή φέρει λογότυπο της εταιρίας και υπογράφεται από υποτιθέμενο στέλεχός της.

Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει ότι η εταιρία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες του Internet, που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να προβούν στην άμεση διαγραφή τους.

Τέλος, οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν πρέπει να ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους παραλήπτες.

Επιστήμονες αποθηκεύουν δεδομένα σε... βακτήρια!


Μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Hong Kong στην Κίνα έχουν
επινοήσει έναν τρόπο για την αποθήκευση δεδομένων σε ζωντανά βακτήρια. Ο μηχανισμός κωδικοποίησης είναι αρκετά απλός, καθώς μετατρέπουν τα
ηλεκτρονικά δεδομένα (π.χ. κείμενο ASCII) σε σύστημα τετραψήφιων, το
οποίο στη συνέχεια τους επιτρέπει να χαρτογραφήσουν τα δεδομένα στα 4
βασικά στοιχεία που αποτελούν το DNA: A, G, T και C. Μόλις τα δεδομένα
μετατραπούν σε μια πλήρη αλληλουχία DNA, τότε συμπιέζονται (με τη χρήση του αλγόριθμου DEFLATE), πριν «καταγραφούν» σε ένα ζωντανό
κύτταρο.
Η ομάδα ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνεικρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση (Bioencryption), ωστόσο όμως από την παρουσίασή τους βλέπουμε ότι μπορούν μόνο να κωδικοποιήσουν και να αποκωδικοποιήσουν τα δεδομένα από δυαδικά σε DNA.
Επιπλέον ισχυρίζονται ότι μπορούν να αποθηκεύσουν 900TB (terabytes!)
σε ένα μόνο γραμμάριο κυττάρων του βακτηριδίου E.coli, το οποίο είναι
αρκετά εντυπωσιακό.

Η οικολογική πόλη του μέλλοντος θα είναι υπόγεια


Την αξιοποίηση ενός εγκαταλελειμμένου λατομείου διαμαντιών στη Σιβηρία και την μετατροπή του σε μια υπόγεια πόλη σχεδιάζει ρωσικός κατασκευαστικός όμιλος.Αν τα σχέδια αυτά γίνουν πραγματικότητα, η Eco-city 2020 θα είναι μία πόλη 100.000 κατοίκων, χτισμένη σε βάθος 550 μέτρων, χωρισμένη σε τρία επίπεδα τα οποία διαπερνούν κατακόρυφα μία φάρμα και δασικές εκτάσεις τα οποία θα περιβάλλονται από συγκροτήματα κατοικιών, πάρκα ψυχαγωγίας, αλλά και ένα υπερσύγχρονο ερευνητικό κέντρο.

Όλη αυτή η κατασκευή θα θωρακίζεται από τα καιρικά φαινόμενα χάρη σε ένα γυάλινο θόλο και οι ανάγκες του πληθυσμού σε ηλεκτρισμό και θέρμανση θα καλύπτονται από τον ήλιο.

Η υλοποίηση του εξαιρετικά φιλόδοξου σχεδίου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς η περιοχή είναι αρκετά αφιλόξενη.

Τους περισσότερους μήνες, το έδαφος καλύπτεται από πάγο που το καλοκαίρι μετατρέπεται σε λάσπη και όσα κτήρια βρίσκονται τριγύρω απ’το λατομείο στηρίζονται σε αυτοσχέδιους λοφίσκους για να μην καταρρεύσουν.

Όμως παρόλο που το χειμώνα η θερμοκρασία στην περιοχή πέφτει στους μείον 40 βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή επικρατεί συνήθως ηλιοφάνεια, συνεπώς τα σχέδια της εταιρίας να καλύψει με ηλιακούς συλλέκτες τη στέγη του ορυχείου ώστε η πόλη να είναι ενεργειακά αυτάρκης, φαίνονται να είναι πραγματοποιήσιμα.

“Document Extractor”: Οθόνη υπολογιστής/εκτυπωτής/scanner!


Όσο περνάνε τα χρόνια η ανάγκη για εκτυπωμένα έγγραφα μειώνεται, με τα ψηφιακά αρχεία να τα αντικαθιστούν με ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς. Ωστόσο, πάντοτε θα υπάρχει κάποιος που θα σας ζητήσει κάτι χειροπιαστό, μια διπλωματική εργασία, μία εταιρική προσφορά, ένα σχέδιο κλπ.
Το ακόλουθο concept ανήκει στον σχεδιαστή Byeong Min Choe, ο οποίος δημιούργησε το “Document Extractor“, ένα κλωνοποιημένο iMac που είναι ταυτόχρονα εκτυπωτής και scanner, για εξοικονόμηση χώρου και...
μεγαλύτερη λειτουργικότητα!
Στο πίσω μέρος της multitouch οθόνης υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση χαρτιού, με την εκτύπωση να γίνεται στο κάτω μέρος της οθόνης, ενώ από την ίδια σχισμή δέχεται σελίδες για σάρωση! Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να “κόψει” οτιδήποτε θέλει από την εικόνα που έχει μπροστά του (μέσω κάποιας σχετικής εφαρμογής) και να εκτυπώσει άμεσα.

To Gran Turismo 5 πούλησε 1,8 εκατ. κομμάτια μέσα σε 2 μέρες


Το Gran Turismo 5 που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου κατάφερε μέσα στις δύο πρώτες μέρες που ήταν στα ράφια να πουλήσει 1,8 εκατομμύρια κομμάτια με τα περίπου μισά από αυτά να πωλούνται σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Οι πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν τα 2,5 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αριθμός ρεκόρ για το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα τίτλου στην ιστορία του Playstation 3.

How-to :22 + 1 Βασικές εντολές για να μάθεις το Linux


Οι εντολές αυτές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε όσους έχουν λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο linux, δηλαδή σε όσους δεν χρησιμοποιούν windows.



Θα δούμε τις βασικές εντολές που μπορούμε να δώσουμε στο linux μέσα από το τερματικό (Console), το οποίο βρίσκεται στις Εφαρμογές ► Βοηθήματα στο οριζόντιο μενού της οθόνης. Ας δούμε παρακάτω μερικές από αυτές.

1. pwd – print working directory

Εμφανίζει το directory στο οποίο βρισκόμαστε. Παράδειγμα:
$ pwd
Θα εμφανιστεί: /home/ugrads/cl2004/nbathana

2. cd – change directory

Με την εντολή cd αλλάζουμε φάκελο (directory).
Σύνταξη εντολής: cd [directory]
Παραδείγματα:
cd –>χωρίς κανένα όρισμα, μεταφέρει τον χρήστη στο home directory του
cd / –>μεταφέρει τον χρήστη στο root directory
cd .. –>μεταφέρει τον χρήστη ένα directory πιο πάνω από αυτό που βρίσκεται
cd ../.. –>μεταφέρει τον χρήστη δύο directories πιο πάνω από αυτό που βρίσκεται
cd /usr/tmp –>μεταφέρει τον χρήστη στο directory με απόλυτο path /usr/tmp
cd ~john/papers –>μεταφέρει τον χρήστη από οποιοδήποτε directory στο directory
με όνομα papers που βρίσκεται κάτω από το home directory του χρήστη john (ο
συμβολισμός “john” μεταφράζεται από το σύστημα σαν το home directory του χρήστη
με username john)

3. mkdir – make directory


Η εντολή mkdir δημιουργεί directories
Σύνταξη εντολής: mkdir [παράμετροι] directory
Χρήσιμες παράμετροι:
-p –>δημιουργεί το directory και μαζί τα parent directories αν δεν υπάρχουν
-m –>δημιουργεί το directory και δίνει τα permissions που ορίζονται με το mode
Παραδείγματα:
$ mkdir /home/test
$ mkdir -p test1/test2/test3


4. rmdir – remove directory

Σβήνει ένα directory με την προϋπόθεση ότι είναι άδειο
Παραδείγματα:
$ rmdir test
$ rmdir /home/test/test1

5. ls – list directory contents

Δείχνει τα περιεχόμενα ενός directory και μαζί ό,τι στοιχεία ζητηθούν από τις
παραμέτρους της.
Σύνταξη εντολής: ls [παράμετροι] [όρισμα]

Χρήσιμες παράμετροι:
-a –>δείχνει όλα τα αρχεία και τα directories που υπάρχουν μέσα σε ένα
directory.
-d –>δείχνει μόνο τα ονόματα των directories και όχι τα αρχεία μέσα στο
directory
-g –>εμφανίζει το group στο οποίο ανήκει το αρχείο
-l –>δείχνει τα περιεχόμενα του directory αναλυτικά

Παραδείγματα:
$ls
debug linux-2.4 misc fedora share
$ ls -a
debug linux-2.4 misc fedora …
share
$ ls -la
wx-sr-x workshop acs 512 Jun 7 11:12
wx-xr-x 6 root sys 512 May 20 09:59

6. cp – copy


Η εντολή cp αντιγράφει αρχεία ή directories
Σύνταξη εντολής: cp [παράμετροι] [argument]

Χρήσιμες παράμετροι:
-i –>(interactive mode) περιμένει για επιβεβαίωση των ενεργειών της από το χρήστη
πριν να εκτελέσει οτιδήποτε
-r –>αντιγράφει ένα directory δημιουργώντας αντίγραφα και από directories που ίσως
υπάρχουν μέσα σε αυτό, διατηρώντας την αρχική δομή

Παραδείγματα:
$ cp old_filename new_filename

7. mv – move


Η εντολή mv μετακινεί αρχεία ή directories
Σύνταξη εντολής: mv [παράμετροι] [argument]

Χρήσιμες παράμετροι:
-i –>(interactive mode) περιμένει για επιβεβαίωση των ενεργειών της από το χρήστη
πριν να εκτελέσει οτιδήποτε
-f –>μετακινεί το αρχείο ή το directory ακόμα και αν χρειαστεί να γράψει πάνω σε
αρχείο που υπάρχει ήδη

Παραδείγματα:
mv old_filename new_filename


8. rm – remove


Η εντολή rm σβήνει αρχεία ή directories
Σύνταξη εντολής: rm [παράμετροι] [argument]
Χρήσιμες παράμετροι:
-i –>περιμένει για επιβεβαίωση πριν να εκτελέσει την μετακίνηση


9. chmod – change mode

Η εντολή chmod αλλάζει τα permissions ενός αρχείου ή ενός directory. Ένα αρχείο
μπορεί να έχει τρία δυνατά modes: read, write και execute. Το καθένα από αυτά
αντιπροσωπεύεται από ένα ακέραιο αριθμό (συμβολισμός 8αδικού συστήματος) ή ένα
γράμμα:



συμβολισμός με αριθμούς
read 4
write 2
execute 1

συμβολισμός με χαρακτήρες
read r
write w
execute x

Σύνταξη εντολής: chmod mode file
όπου το mode μπορεί να γραφεί είτε με την αριθμητική του μορφή, είτε με τη
συμβολική του μορφή.

Ο έλεγχος των permissions γίνεται σε επίπεδο χρήστη, ομάδας χρηστών και του
συνόλου των χρηστών που υπάρχουν σε ένα σύστημα. Για καθένα από αυτά,
ορίζονται οι άδειες για κάθε ένα από τα τρία δυνατά modes (r,w,x). Ο τρόπος με τον
οποίο θέτουμε τα permissions είναι ο εξής: αποφασίζουμε για τον χρήστη (u) στον
οποίο ανήκει το αρχείο, το group (g) στο οποίο ανήκει το αρχείο και για το σύνολο
των χρηστών του συστήματος (o), τι άδειες πρόσβασης θα έχουν για το αρχείο αυτό.
Αν θέλουμε ο χρήστης να έχει δυνατότητα εγγραφής (mode 2), ανάγνωσης (mode 4)
και εκτέλεσης (mode 1) του αρχείου, σημαίνει ότι συνολικά για τον χρήστη (u) το
mode είναι 7 (2+4+1). Εργαζόμαστε με τη ίδια λογική και για το group (g) και τους
υπόλοιπους χρήστες (o). Έτσι, ένα αποδεκτό mode για ένα αρχείο θα ήταν το 744,
που σημαίνει, read/write/execute για τον χρήστη, read για το group και read επίσης
για τους υπόλοιπους χρήστες. Στην περίπτωση που θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε
την συμβολική γραφή για τα permissions θα γράφαμε για mode το u=rwx,go=r. Στην
περίπτωση που θέλουμε απλά να αλλάξουμε τα permissions προσθέτοντας ή
αφαιρώντας άδειες χρήσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους τελεστές “–” και
“+” σε συνδυασμό με το είδος της άδειας που θέλουμε να δώσουμε, δηλαδή ένα
mode u-r σημαίνει αφαίρεσε την δυνατότητα ανάγνωσης του αρχείου από τον
χρήστη στον οποίο ανήκει αυτό το αρχείο”.


Παραδείγματα:
Έστω ότι για ένα αρχείο με όνομα file1 θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα
ανάγνωσης, εγγραφής και εκτέλεσης για τον χρήστη στον οποίο ανήκει το αρχείο,
δυνατότητα ανάγνωσης και εκτέλεσης για το group και το σύνολο των χρηστών. Αυτό
γίνεται ως εξής:
$ chmod 754 file1
ή με το συνδιασμό των εξής εντολών:
$ chmod u+wx file1
$ chmod go+rx file1


10. echo

Η εντολή echo τυπώνει στην οθόνη το όρισμα που παίρνει
Σύνταξη εντολής: echo [όρισμα]
Παραδείγματα:
$ echo This is a test
Θα εμφανιστεί: This is a test


11. cat – concatenate files

Με την εντολή cat προβάλλουμε τα περιεχόμενα ενός αρχείου
Σύνταξη εντολής: cat filename(s)
Παραδείγματα:
$ cat file1 file2 file2


12. more


Η εντολή more έχει 2 χρήσεις:
(α) προβολή αρχείων στην οθόνη (όπως το cat) αλλά εάν το αρχείο καταλαμβάνει
χώρο περισσότερο από μία οθόνη, η προβολή διακόπτεται σε κάθε μία οθόνη και ο
χρήστης μετακινείται στην επόμενη με τη χρήση του spacebar.
Σύνταξη εντολής: more filename

(β) χρήση σε συνδυασμό με άλλες εντολές προβολής (π.χ. ls), έτσι ώστε εάν η
προβολή στοιχείων υπερβαίνει την μία οθόνη, να διακόπτεται και ο χρήστης
μετακινείται στην επόμενη με τη χρήση του spacebar.


Παράδειγμα:
$ ls |more
(ο χαρακτήρας | βρίσκεται στο πλήκτρο που δίνει την ανακάθετο (backslash)


13. man – manual

Η εντολή man εμφανίζει στην οθόνη την περιγραφή και οδηγίες σχετικά με
κάποια από τις εντολές του συστήματος. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθει
κανείς την χρήση των εντολών του συστήματος.

Σύνταξη εντολής: man [παράμετροι] όνομα εντολής ή keyword
Χρήσιμες παράμετροι:
-k ψάχνει το σύνολο των οδηγιών χρήσης του συστήματος (manual pages) για
αναφορές πάνω στην λέξη “κλειδί” που δίνεται

Παράδειγμα:
$ man man
(εμφανίζει οδηγίες για την χρήση και τις δυνατότητες της εντολής man)
$ man ls
(εμφανίζει οδηγίες για την χρήση και τις δυνατότητες της εντολής ls)
$ man -k date
(εμφανίζει τα manual pages μέσα στα οποία εμφανίζεται η λέξη “κλειδί” date)


14. passwd – password


Αλλάζει τον κωδικό πρόσβασης (password) ενός χρήστη
Σύνταξη εντολής: passwd [username]
Παράδειγμα:
$ passwd
Enter old passwd: ********
Enter new passwowd: *********
Confirm new password: ********


15. ps – process

Eμφανίζει τις ενεργές διεργασίες του χρήστη την παρούσα στιγμή
Σύνταξη εντολής: ps
Παράδειγμα:
14307 pts/1 00:00:00 bash
14327 pts/1 00:00:00 ps


16. top

Εμφανίζει όλες τις τρέχουσες διεργασίες
Σύνταξη εντολής: top

17. kill

Τερματίζει μία διεργασία πληκτρολογώντας το pid (process id) της
Σύνταξη εντολής: kill [pid]
Παράδειγμα:
kill 1000


18. killall

Τερματίζει μία διεργασία πληκτρολογώντας το όνομα της
Σύνταξη εντολής: killall [process]
Παράδειγμα:
killall proc


19. date

Εμφανίζει την ημερομηνία
Σύνταξη εντολής: date


20. cal

Εμφανίζει το ημερολόγιο
Σύνταξη εντολής: cal


21. uptime


Εμφανίζει την ώρα που είναι ανοικτό το λειτουργικό
Σύνταξη εντολής: uptime


22. w

Εμφανίζει τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι
Σύνταξη εντολής: w


23. free

Εμφανίζει τη χρήση μνήμης και swap
Σύνταξη εντολής: free









Συνδρομητικό κανάλι με 3D πορνό


Ο σκηνοθέτης ροζ ταινιών, Marc Dorcel, έχει υπογράψει συνεργασία με την IPTV platform 3 για την προβολή ερωτικών φιλμ με διαστάσεις 3D!

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε πως στην κινεζική αγορά θα κυκλοφορούσε η πρώτη αισθησιακή ταινία σε τρισδιάστατη μορφή ωστόσο οι Γάλλοι πήγαν ένα βήμα μπροστά και στο εξής όσοι το επιθυμούν θα παρακολουθούν –επί πληρωμής- ροζ φιλμ σε 3D.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη υπάρχουν σε 3D μορφή 60 ταινίες και κάθε επτά μέρες θα μπαίνει μια νέα.

Ο σκηνοθέτης σκέφτεται να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πιθανότατα επόμενη την Αγγλία.

How-to :Αφαιρέστε το ενοχλητικό Error Reporting των XP!


Όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στα Windows XP και αναγκαστούν να τερματίσουν κάποια εφαρμογή, αμέσως εμφανίζουν ένα μήνυμα (error reporting message), που επιτρέπει στον χρήστη να δώσει πληροφορίες και μία αυτοματοποιημένη αναφορά, για την φύση και τα πιθανά αίτια που ανάγκασαν τα Windows να τερματίσουν την εφαρμογή.

Όσο καλοπροαίρετη και να ήταν αυτή η κίνηση από την πλευρά της Microsoft, δεν είναι λίγες οι φορές που οι χρήστες θα επιθυμούσαν αυτό το μήνυμα, να μην εμφανιζόταν ποτέ, ακριβώς διότι η συχνή του εμφάνιση καταντάει κουραστική.
Για να μπορέσετε να απαλλαγείτε, από το Error Reporting των Windows XP, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πατήσετε δεξί κουμπί του mouse πάνω στο My Computer και έπειτα να επιλέξετε Properties (εναλλακτικά πατήστε το “Windows” Key μαζί με το “Pause Break” key). Αφού βρεθήκατε στο System Properties επιλέξτε Advanced και έπειτα Error Reporting. Τέλος επιλέξτε Disable Error Reporting και αφαιρέστε την επιλογή But Notify Me When Critical Errors Occur.

Και η ενοχλητική αναφορά, ανήκει πια στο παρελθόν!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

How-to :Πώς σβήνω εντελώς αρχεία χωρίς να τα στείλω στον κάδο;


Τι να κάνουμε, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι βαριούνται να αδειάσουν τον κάδο ανακύκλωσης των Windows και θέλουν ντε και καλά να σβήνουν τα αρχεία που δεν τους χρειάζονται αμέσως. Πώς μπορούμε να παρακάμψουμε τον κάδο ανακύκλωσης λοιπόν;




Είναι πολύ απλό. Αφού έχουμε επιλέξει το αρχείο ή τα αρχεία που θέλουμε να διαγράψουμε οριστικά, απλά πατάμε τα πλήκτρα Shift και Delete. Στην ερώτηση "αν θέλουμε να διαγράψουμε το αρχείο" εμείς πατάμε ΝΑΙ και είμαστε έτοιμοι. Το αρχείο ή τα αρχεία που είχαμε επιλέξει έχουν διαγραφεί εντελώς χωρίς να πάνε στον κάδο ανακύκλωσης. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τους φακέλους.

How-to :Πώς αλλάζουμε όνομα στον κάδο ανακύκλωσης;


Το κολπάκι αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο , αλλά το γεγονός ότι θα πάμε να επέμβουμε και να αλλάξουμε τη registry του συστήματος θα πρέπει να μας κάνει δύο φορές πιο προσεκτικούς! Συνήθως όταν κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Κάδος Ανακύκλωσης" βλέπουμε συγκεκριμένες επιλογές, αλλά πουθενά δεν υπάρχει η επιλογή της μετονομασίας. Πώς θα σας φαινόταν να αλλάξουμε για λίγο τη ρουτίνιαρισμένη επιφάνεια εργασίας αλλάζοντας το όνομα του κάδου ανακύκλωσης και να το κάναμε ... "Σκουπιδιάρα"; Ναι ναι, αντί για "Κάδος Ανακύκλωσης" θα γράφει "Σκουπιδιάρα"! Πώς το κάνουμε όμως αυτό;



Πατάμε "Έναρξη" ("Start"), επιλέγουμε "Εκτέλεση" ("Run"), πληκτρολογούμε regedit και πατάμε Enter. Στο παράθυρο που ανοίγει θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή HKEY_CLASSES_ROOT/CLSID/{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} και θα αλλάξουμε την τιμή που αντιστοιχεί στο όνομα του "Κάδου ανακύκλωσης". Πρώτα απ' όλα , αφού ανοίξει το παράθυρο θα πρέπει να "κλείσουμε" το δέντρο στα αριστερά.
Για να βρούμε την τιμή που αναζητάμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδρομή που δώσαμε πιο πάνω κάνοντας κλικ στο σύμβολο + του αντίστοιχου φακέλου. Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να το βρούμε είναι να πατήσουμε τα πλήκτρα Ctrl και F και να αναζητήσουμε την τιμή 645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E (κάντε την copy από εδώ). Αφού τη γράψουμε στο αντίστοιχο πεδίο στο παράθυρο της εύρεσης , πατάμε Enter. Λογικά θα βρίσκεται στο πρώτο αποτέλεσμα που θα βρεθεί.

Κάνουμε διπλό κλικ επάνω του και στο πεδίο "value data" αλλάζουμε το όνομα και το κάνουμε Σκουπιδιάρα ή όπως αλλιώς θέλουμε εμείς. Λογικά, μετά από μια επανεκκίνηση το όνομα θα έχει αλλάξει. Σε εμάς πλέον ο κάδος ονομάζεται "Σκουπιδιάρα" και ... δεν απεργεί ποτέ!!!

How-to :Κάντε να εμφανίζεται το μενού τερματισμού όποτε πατάτε το κουμπί τροφοδοσίας.


Το θέμα αυτό μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε εκείνους που έχουν μικρά παιδιά στο σπίτι και , όντας περίεργα, πατάνε όποιο κουμπί βρουν μπροστά τους. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Windows, αν πατήσουμε το κουμπί τροφοδοσίας (Power Button) ο υπολογιστής ή σβήνει ή πέφτει σε Stand By. Το να πέφτει σε Stand by το καταπίνουμε μιας και οποιαδήποτε εργασία ή πλοήγηση στο Internet δε θα χαθεί. Τι κάνουμε όμως στην περίπτωση που σβήσει το PC , που είναι και η προεπιλεγμένη ενέργεια σε περίπτωση που πατηθεί το Power Button;


Αυτό που θα κάνουμε θα έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζεται το μενού τερματισμού κάθε φορά που θα πατιέται το Power Button ενώ λειτουργούν τα Windows. Κατά τη διάρκεια δηλαδή που δουλεύουμε και πατηθεί το κουμπί τροφοδοσίας, αντί να σβήσει ο υπολογιστής, θα εμφανιστεί το γνωστό παράθυρο που θα ρωτάει τι θέλουμε να κάνουμε.
Ξεκινάμε κάνοντας δεξί κλικ οπουδήποτε μέσα στην επιφάνεια εργασίας (όχι πάνω σε κάποιο εικονίδιο) και επιλέγουμε κάτω κάτω "Ιδιότητες" ("Properties"). Ανοίγει το παράθυρο "Ιδιότητες: Οθόνη" ("Display Properties") και κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Προφύλαξη Οθόνης" ("Screen Saver"). Στην καρτέλα αυτή πατάμε το κουμπί "Ρυθμίσεις" ("Power") που βρίσκεται κάτω δεξιά.
Πατώντας το παραπάνω κουμπί ανοίγει ένα νέο παράθυρο. Σε αυτό το νέο παράθυρο κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Για Προχωρημένους" ("Advanced"). Στην καρτέλα αυτή, κάτω κάτω, δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε τι θα γίνει αν πατήσουμε το Power Button.
Οι επιλογές που έχουμε είναι πέντε:

1)Να μην γίνει τίποτα.
2)Να ερωτηθούμε τι να γίνει.
3)Να πέσει σε Stand by.
4)Να πέσει σε Hibernate.
5)Να σβήσει.


Σαν προεπιλογή συνήθως είναι να σβήνει το PC. Αλλάζουμε σύμφωνα με αυτό που θέλουμε να συμβαίνει, κάνουμε επανεκκίνηση και είμαστε έτοιμοι.


Η μεγάλη βόμβα της WikiLeaks !!!!!!


Σε έναν άνευ προηγουμένου διαδικτυακό πόλεμο έχει επιδοθεί την Κυριακή (28/11) ολόκληρο το Internet με τα περιέχομενα των εγγράφων της WikiLeaks να διαρρέουν το ένα μετά το άλλο. Η Σαουδική Αραβία είχε παροτρύνει τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν πόλεμο με το Ιράν, Νότια Κορέα και ΗΠΑ σχεδιάζουν την εξόντωση της Βόρειας Κορέας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Βλάντιμιρ Πούτιν επιδίδονται σε μυστικές ενεργειακές συμφωνίες, ενώ η μεγάλη βόμβα αφορά τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία έχει διατάξει την παρακολουθήση ανώτατων αξιωματούχων του ΟΗΕ.

H γερμανική Der Spiegel, οι New York Times, η ισπανική El pais και η γαλλική Le Monde είναι οι εφημερίδες που διαθέτουν πάνω από 250.000 έγγραφα της WikiLeaks και προκαλούν πραγματική διπλωματική κρίση.

Η Guardian αποκτά όλο και περισσότερα απόρρητα έγγραφα τα οποία ανεβάζει σταδιακά στο διαδικτυακό της τόπο.

Η μεγάλη βόμβα

Από την Κοντολίζα Ράις ως τη Χίλαρι Κλίντον, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ απ’ ό,τι φαίνεται βασίζεται στην ενδελεχή παρακολούθηση συμμάχων και εχθρών.

Αμερικανοί μυστικοί πράκτορες τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν ό,τι κινείται εντός και εκτός αμερικανικών πρεσβειών στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αποκτώντας πρόσβαση ακόμα και στα προσωπικά τους στοιχεία.

DNA, δακτυλικά αποτυπώματα, καθημερινή ρουτίνα είναι τα στοιχεία τα οποία αναφέρουν στο State Department οι πράκτορες.

Απαύγασμα όλων είναι η παρακολούθηση ακόμα και ανώτατων στελεχών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπου πιθανότατα να συμπεριλαμβάνεται ακόμα και ο γενικός γραμματάεας Μπαν Κι Μουν.

Το εσωτερικό δίκτυο και κάθε μορφή επικοινωνίας των αξιωματούχων του ΟΗΕ βρίσκονται πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα των πρακτόρων.

Οι δύο αναφορές για την Ελλάδα

Σε ένα έγγραφο της 16ης Σεπτεμβρίου του 2009, ένας διπλωματικός ακόλουθος συζητώντας για το θέμα της ονομασίας τη πΓΔΜ, λέει στον προϊστάμενο του, πως μια καινούρια ελληνική κυβέρνηση θα βοηθήσει στην λύση του προβλήματος.

"Μια πιο ήπια συντηρητική κυβέρνηση ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα είναι ένας πιο ισχυρός και πιο ευέλικτος εταίρος στις διαπραγματεύσεις" φέρεται να λέει ο ακόλουθος. Και προσθέτει πως η πΓΔΜ θα πρέπει να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της για να υπάρξει πρόοδος.

Σε άλλη αναφορά, αυτή τη φορά για τα ελληνοτουρκικά, μιλά αξιωματούχος της Τουρκίας, ο οποίος υποστηρίζει πως για το θέμα της Κύπρου, οι ελληνοκύπριοι θέλουν να ξεχαστεί πως η ενότητα της νήσου είναι θέμα διεθνές.

"Οι ελληνοκύπριοι είναι άτρωτοι, επειδή κατάφεραν να μπουν στην ΕΕ, όμως ο τουρκοκυπριακός λαός έχει απογοητευτεί" λέει ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμά πως ο έλληνας πρωθυπουργός έχει δείξει σημάδια καλής θέλησης για την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και πως η τουρκική ηγεσία κατανοεί την όποια καθυστέρηση που δείχνει η ελληνική πλευρά λόγω των οικονομικών δυσχερειών που τη μαστίζουν.

Η Κίνα και η Google

Από το 2002 οι κινεζικές αρχές είχαν καταφέρει να εισβάλλουν στους υπολογιστές της αμερικανικής κυβέρνησης, στου Δαλάι Λάμα και πολλών αμερικανικών επιχειρήσεων.

Το γεγονός με τη Google ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα, ένα μικρό μέρος της δυνατότητας της κινεζικής κυβέρνσησης να εισβάλει στα συστήματα και να προκαλεί σαμποτάζ στις επιχειρήσεις.

Ότάν το ανακάλυψε η αμερικανική κυβέρνηση ήταν ήδη αργά.

Η εξαφάνιση της Βόρειας Κορέας

Σε ένα διπλωματικό έγγραφο αναφέρονται οι συζητήσεις Νοτιοκορεατών και αμερικανών αξιωματούχων για μια ενοποιημένη Κορέα.

Μάλιστα αναφέρονται σε εμπορικό σαμποτάζ που θα μπορούσε να κάνει η Νότια Κορέα στην Πιονγκγιανγκ, εισβάλλοντας στην αγορά της Κίνας, προκειμένου να γονατίσει την οικονομία της Βόρειας Κορέας, που αντιμετωπίζει ήδη πολλά προβλήματα.

Μπερλουσκόνι – Πούτιν

Οι δύο άνδρες συνδέονται με μια στενή φιλία, όπως αναφέρει αμερικανός πράκτορας από τη Ρώμη το 2009.

Η στενή αυτή φιλία μεταφράζεται σε κρυφές ενεργειακές συμφωνίες, με συμβόλαια κάτω από το τραπέζι, ενώ τονίζεται και υπάρξη ενός «σκοτεινού» συνδέσμου από την Ιταλία, χωρίς να διευκρινίζεται ο ρόλος του.

Η «προστασία» από την Υεμένη

Φαίνεται πως για την Υεμένη, ο ρόλος των Αμερικανών στην Μέση Ανατολή ήταν πολύτιμος κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον της Αλ Κάιντα.

Είχε αναφερθεί και πριν την WikiLeaks ότι η κυβέρνηση της Υεμένης κάλυπτε τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο τοπικό σκέλος της Αλ Κάιντα στη χώρα, όμως τα απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν το μέγεθος της εξάρτησης της τοπικής κυβέρνησης από το State Department.

«Θα συνεχίσουμε να λέμε ότι οι βόμβες είναι δικές μαςε και όχι δικές σας» είχε πει τον Ιανουάριο του 2009 ο πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντουλάχ Σαλέχ στον στρατηγό Ντέιβιντ Πετράους.

Μάλιστα, στο διάλογο είχε αστειευτεί λέγοντας πως «έστειλα τον πν πρωθυπουργό να πει παραμυθιάσει τη Βουλή πως οι επιθέσεις ήταν δικές μας».

Ανταλλαγή κρατουμένων του Γκουαντάναμο

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ήθελε να κλείσει το Γκουαντάναμο γι’ αυτό και επιχειρήσε πολλές φορές να κάνει «ανταλλαγές».

Για παράδειγμα, είχε πει στον Σλοβένο πρωθυπουργό πως αν ήθελε να συναντηθούν , θα έπρεπε να πάρει έναν φυλακισμένο του Γκουαντάναμο.

Επίσης, φέρεται να πρόσφερε πολλά εκατομμύρια δολάρια στο Κιριμπάτι για να δεχθεί τους Κινέζους κρατουμένους των φυλακών, ενώ είχε πει στο Βέλγιο, πως ο τρόπος για να ενισχύσουν τη θέση τους στην ΕΕ, θα τους κόστιζε μερικούς φυλακισμένους..

"Λίγος" για τους Αμερικανούς ο Ερντογάν- Φιλόδοξος ο Νταβούτογλου

Οι αμερικανοί διπλωμάτες είναι δύσπιστοι απέναντι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν απομονωμένο και ελλιπώς ενημερωμένο, αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα που περιήλθαν στην κατοχή του WikiLeaks και αναλύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται κανέναν και "περιβάλλεται από ένα κύκλο συμβούλων που τον κολακεύουν αλλά τον αψηφούν". Λαμβάνει τις πληροφορίες του σχεδόν αποκλειστικά από τις εφημερίδες των ισλαμιστών και οι αναλύσεις των υπουργείων του δεν τον ενδιαφέρουν, γράφουν οι αμερικανοί διπλωμάτες στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν φοβάται μήπως χάσει την εξουσία, εκτιμούν οι διπλωμάτες. Μια από τις πηγές τους, επισημαίνει: "Ο Ταγίπ πιστεύει στο Θεό αλλά δεν τον εμπιστεύεται", γράφει το Der Spiegel.

Η διπλωματική αλληλογραφία αναπαράγει φήμες περί υποτιθέμενης διαφθοράς του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να πλούτισε κατά την ιδιωτικοποίηση ενός διυλιστηρίου πετρελαίου. Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτηρίζεται "εξαιρετικά επικίνδυνος" από έναν πληροφοριοδότη των αμερικανών διπλωματών, ο οποίος τους προειδοποιεί για την ισλαμιστική επιρροή του στον Ερντογάν.

Η πρεσβεία τρέφει υποψίες ότι ο Νταβούτογλου ονειρεύεται μια επάνοδο της οθωμανικής δύναμης και μάλιστα μετά μια ομιλία του στο Σαράγεβο τον Ιανουάριο του 2010,
υποψιάζονται ότι θέλει να επαναφέρει την τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια.

Οι διπλωμάτες δεν είναι σίγουροι για τη σταθερότητα της κυβέρνησης στην Τουρκία, που είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους της, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που συντάχθηκαν φέτος το Φεβρουάριο και τα οποία δημοσιοποιεί περιληπτικά το γερμανικό περιοδικό.

Τρελός ο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες είναι "τρελός" και ετοιμάζεται να μετατρέψει τη χώρα του "σε μια άλλη Ζιμπάμπουε" εκτίμησε τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Ζαν-Νταβίντ Λετίβ, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wikileaks .

"Ο Λετίβ παρατηρεί ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι τρελός και αναφέρει ότι ουτε η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να τον υποστηρίξει" σύμφωνα με το έγγραφο που περιλαμβάνει συνομιλία μεταξύ του γάλλου συμβούλου του Σαρκοζί με τον αμερικανό υφυπουργό Φίλιπ Γκόρντον. Η συνομιλία τους έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009.

"Δυστυχώς ο Τσάβες κατέχει μια από τις πιό πλούσιες χώρες της Λατινικής Αμερικής και θα την μετατρέψει σε μια άλλη Ζιμπάμπουε" αναφέρεται ακόμα στο έγγραφο με τη συνομιλία Λετίβ-Γκόρτον, ένα από τα 250 χιλιάδες αμερικανικά διπλωματiκά έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks,όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν".

how-to:Κάτι πάτησα και το desktop γύρισε ανάποδα. Τι κάνω για να το επαναφέρω;


Έχει συμβεί σε πολλούς και τους έχει φάει ώρα για να βρουν τη λύση. Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που, πάνω στην απελπισία τους, γυρνάνε ανάποδα όλη την οθόνη για να καταφέρουν να δουν κανονικά την εικόνα!!! Για να μη φτάσετε κι εσείς σε αυτό το σημείο αν σας συμβεί το ίδιο, απλά ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες...


Λοιπόν, η πολύ δύσκολη ομολογουμένως λύση είναι η εξής: Κρατάμε πατημένα τα πλήκτρα Alt και Ctrl και πατάμε και το πλήκτρο με το "πάνω" ή το "κάτω" βελάκι. Αυτό ήταν! Θα δούμε πως η επιφάνεια εργασίας επανήλθε στην κανονική της θέση. Αν θέλουμε μπορούμε να "παίξουμε" με τον συνδυασμό των πλήκτρων που αναφέραμε (Ctrl,Alt και κάποιο από τα βελάκια) και να δούμε τι γίνεται στην οθόνη. Είναι κάτι απλό, που όμως αν δεν το γνωρίζει κάποιος μετατρέπεται σε πολύ σπαστικό!

Το πρόβλημα επίσης λύνεται και μέσα από της ιδιότητες της οθόνης. Κάνουμε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας και επιλέγουμε "Ιδιότητες" ("Properties"). Πάμε στην καρτέλα "Ρυθμίσεις" ("Settings") και κάτω δεξιά κάνουμε κλικ στο κουμπί "Για Προχωρημένους" ("Advanced"). Στο παράθυρο που ανοίγει ψάχνουμε τις καρτέλες να βρούμε κάπου που θα λέει "Rotation Settings" ή κάτι παρόμοιο. Ανάλογα με την κάρτα γραφικών που έχουμε, η επιλογή αυτή μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο. Αφού την βρούμε, επιλέγουμε το "Normal" και είμαστε OK. Κάντε κλικ και στην εικόνα του θέματος για να δείτε περίπου πώς είναι αυτό που λέμε. Βέβαια, το πρόβλημα σε αυτή τη λύση είναι ότι θα πρέπει να δουλέψουμε έχοντας την επιφάνεια εργασίας ανάποδα. Οπότε ή θα πρέπει να στραβολαιμιάσουμε, είτε να γυρίσουμε την οθόνη ανάποδα. Άρα η πρώτη λύση είναι λίγο καλύτερη, τι λέτε


how-to :"Απενεργοποιήθηκε η φωτοαπόδοση με πολλαπλές GPU SLI"


Ο παραπάνω τίτπλος αποτελεί μέρος ενός μηνύματος που εμφανίζεται στον υπολογιστή του Φώτη. Ο Φώτης μόλις εγκατέστησε Windows XP και κάθε φορά που ξεκινάει ο υπολογιστής εμφανίζεται το μήνυμα στην κάτω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας.


Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην εμφανίζεται το μήνυμα; Μπορούμε να ακολουθήσουμε δύο δρόμους σύμφωνα με το επίσημο site της nVidia. Μιας και το μήνυμα αυτό στην ουσία δεν αναφέρεται σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα μπορούμε κάλλιστα να το απενεργοποιήσουμε, ειδάλλως θα πρέπει να κατεβάσουμε τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών.

Για να απενεργοποιήσουμε το μήνυμα ακολουθούμε μια πολύ απλή διαδικασία. Κάνουμε κλικ εδώ και κατεβάζουμε ένα αρχείο. Αφού κατεβάσουμε το αρχείο, απλά το τρέχουμε. Αυτό θα κάνει μια αλλαγή στη registry και πλέον το μήνυμα δεν θα ξαναεμφανιστεί.

Αν θέλουμε να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του, τότε θα πρέπει να μπούμε στο site της nVidia και να κατεβάσουμε τους τελευταίους drivers για την κάρτα γραφικών. Αφού τους κατεβάσουμε θα πρέπει να τους εγκαταστήσουμε και υποτίθεται ότι το πρόβλημα θα πάψει να υφίσταται. Τάδε έφη επίσημο site της nVidia.

how-to :Ένας εύκολος τρόπος για να κατεβάσουμε mp3


Υπάρχουν στιγμές που καιγόμαστε να βρούμε ένα τραγούδι σε μορφή mp3, αλλά ούτε έχουμε το κατάλληλο πρόγραμμα, ούτε γνωρίζουμε πού να ψάξουμε για να το κατεβάσουμε. Συζητάμε π.χ. με την κοπέλα μας στο τηλέφωνο και μας λέει ότι το Σάββατο θα παίξει το Top Gun και θέλουμε να βρούμε το soundtrack της ταινίας για να επενδύσουμε μουσικά την τηλεφωνική μας συνομιλία και να την πείσουμε να έρθει από την άλλη πλευρά της πόλης στην ερωτική μας φωλίτσα επειδή εμείς βαριόμαστε να πάμε να την πάρουμε με το αμάξι (ρε δεν πάμε καλά, τι σκεφτόμαστε μεσημεριάτικο). Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος είναι να ζητήσουμε τη βοήθεια του google... Το πώς θα το δούμε στις επόμενες γραμμές.

Με τον τρόπο που θα περιγράψουμε θα αναζητήσουμε στον φάκελο index κάθε σελίδας στο Internet, συγκεκριμένα κομμάτια mp3 ή οποιουδήποτε άλλου φορμάτ.

Ανοίγουμε λοιπόν το google και στο πεδίο αναζήτησης πληκτρολογούμε ?intitle:index.of? mp3 [καλλιτέχνης] [τίτλος]


Μέσα στην πρώτη αγκύλη γράφουμε με λατινικούς χαρακτήρες το όνομα του καλλιτέχνη και στη δεύτερη το όνομα του κομματιού που ψάχνουμε. Στο παράδειγμά μας μπορούμε , αντί για το όνομα του καλλιτέχνη, να γράψουμε τη φράση top gun και να αφήσουμε κενές τις άλλες αγκύλες. Αφού τα κάνουμε αυτά πατάμε Enter.
Κάνουμε κλικ σε όποιο link θεωρούμε ότι πιθανόν να έχει αυτό που ψάχνουμε.
Σε αυτή την περίπτωση κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο που θέλουμε να κατεβάσουμε και επιλέγουμε "Αποθήκευση Δεσμού ως". Αφήνουμε το όνομα του αρχείου ως έχει και απλά το αποθηκεύουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει να προσέξουμε πως κατά την αποθήκευση το αρχείο θα αποθηκευθεί σαν mp3 και όχι σαν κάτι άλλο. Αν πάει να το αποθηκεύσει σαν κάτι άλλο, τότε δεν μας κάνει και ψάχνουμε αλλού.

Στη φράση που σας δώσαμε, αν αντί για mp3 γράψουμε κάποια άλλη επέκταση, π.χ. wav , θα ψάξουμε να βρούμε αρχεία της μορφής wav.

how-to :Όταν βάζω ένα δισκάκι στο CD δεν θέλω να ανοίγει αυτόματα!


Τα πράγματα είναι απλά. Το επικίνδυνο της υπόθεσης είναι ότι θα "παίξουμε" με τη registry, που σημαίνει πως αν κάνετε κανά λάθος και χαλάσει κάτι , μη μας βρίζετε...

Λοιπόν, πατάμε "Έναρξη" ("Start"), "Εκτέλεση" ("Run"), πληκτρολογούμε regedit και πατάμε Enter....
Ανοίγει ένα παράθυρο και Θα πρέπει εμείς να πατάμε τα + για να ανοίξουμε το κατάλληλο δέντρο. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom
Κάνουμε αριστερό κλικ επάνω στον φάκελο Cdrom και βρίσκουμε στα δεξιά την επιλογή AutoRun. Κάνουμε διπλό κλικ επάνω της και αλλάζουμε την τιμή από 1 σε 0. Αυτό ήταν! Κλείνουμε το παράθυρο, κάνουμε επανεκκίνηση και πλέον το Autorun δε θα λειτουργεί.

Αντίστοιχα, αν κάποια στιγμή πάψει ξαφνικά να λειτουργεί η αυτόματη εκτέλεση στο cd μας, πιθανόν η τιμή αυτή να άλλαξε από 1 σε 0, οπότε θα πρέπει να την ξανακάνουμε 1.



Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Έχασε την έφεση το Pirate Bay


Οι Fredrik Neij, Peter Sunde και Carl Lundstrom κρίθηκαν ένοχοι για ακόμη μια φορά για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ ο τέταρτος της παρέας Gottfrid Svartholm Warg νοσηλεύεται στην Καμπότζη και η έφεση του θα εκδικαστεί ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρεις κατηγορούμενοι δεν άλλαξαν ιδιαίτερα τους ισχυρισμούς τους σε σχέση με την πρώτη δίκη , αφού είπαν ότι το Pirate Bay απλώς είναι ένα site όπου οι χρήστες μπορούν να ανακοινώσουν ότι έχουν αρχεία που θα ήθελαν να μοιραστούν και το αν είναι νόμιμα ή όχι δεν έχει καμία σχέση με αυτούς.


Το εφετείο όμως συμφώνησε με την πρωτόδικη απόφαση και τους έκρινε ένοχους, μειώνοντας όμως τις ποινές φυλάκισης και αυξάνοντας τα χρηματικά πρόστιμα.

Με άλλα λόγια, οι τρεις ιδρυτές “εισέπραξαν” ποινή φυλάκισης 4 μηνών από 12 που είχαν πρωτοδίκως, ενώ το χρηματικό πρόστιμο αυξήθηκε κατά 50% και διαμορφώθηκε στα 4,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως οι δισκογραφικές εταιρείες που είχαν κάνει και τη μήνυση ζητούσαν τουλάχιστον 12 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δισκογραφικων Εταιρειών, Ludvig Werner, σχολίασε πως είναι “καθαρό σήμα” προς τους υπόλοιπους να σταματήσουν το παράνομο διαμοιρασμό αρχείων.

Από την άλλη πλευρά, οι ιδρυτές του Pirate Bay δηλώνουν ότι θα φτάσουν την υπόθεση στα άκρα.

Πάντως, το site λειτουργεί κανονικά από την εταιρεία Reservella που βρίσκεται στις Σεϋχέλλες!

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

How to : Παίξτε Nintendo 64 στον υπολογιστή σας


Tο Nintendo 64 (N64) κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα μέσα του 1996 και ήταν το μηχάνημα νέας γενιάς που έριξε η Nintendo στην μάχη των κονσολών αυτής της εποχής. Έχοντας σαν κύριους αντίπαλους το Playstation της Sony και το Saturn της Sega και μολονότι ήταν η μόνη κονσόλα από τις τρείς που λειτουργούσε στα 64bits, δεν έτυχε την αποδοχή του κοινού. Σε συγκριση με τους αντιπάλους της δεν είχε τίποτα να ζηλέψει και μάλιστα υπερτερούσε σε πολλά σημεία. Δυστυχώς όμως η επιλογή της εταιρείας να επιμείνει και σε αυτή την κονσόλα με τα γνωστά της cartridge έναντι των CDs των άλλων πλατφόρμων, οδήγησε το N64 σε αποτυχία. Τα cartridge είχαν σίγουρα υπερβολικά ταχείς χρόνους φόρτωσης και πρακτικά άπειρο χρόνο ζωής σε σχέση με τα CDs, οι χρήστες όμως προτίμησαν τελικά τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο των CDs με τα μεγάλα cinematics. Eπιπλέον το κόστος παραγωγής τίτλων για το N64 ήταν σαφώς μεγαλύτερο και οι εταιρείες παραγωγής απέφευγαν να δημιουργούν τίτλους για την κονσόλα. Όλα τα παραπάνω όδηγησαν στην σχετική εμπορική αποτυχία της πλατφόρμας. Παρ’ όλα αυτά το Ν64 έχει να επιδείξει αξιoθαύμαστους τίτλους που έχουν επιτελέσει σημεία σταθμούς στην ιστορία των videogames.



Ευτύχώς για μας η κονσόλα έχει προσομοιωθεί άψογα και μπορούμε να βρούμε στο internet πολύ καλούς emulators που παίζουν τους περισσότερους από τους τίτλους χωρίς κανένα πρόβλημα. Τι είναι όμως οι emulators; Ειναι είδικά προγράματα τα οποία τρέχουν στο pc μας και εξoμοιώνουν την λειτουργία άλλων πλατφόρμων. Ετσι κυκλοφoρούν emulators για arcade μηχανήματα (τα γνωστα μας μπλιμπλικάδικα), κονσόλες όπως Nintendo, Sega, Playstation ακόμα και παλιών υπολογιστικών πλατφόρμων όπως Amiga, Spectrum και λοιπά.


Για να παίξουμε ένα παιχνίδι σε κάποιον emulator εκτός από τον ίδιο χρειαζόμαστε και το ίδιο το παιχνίδι. Στις περιπτώσεις που η κονσόλα δούλευε με cartridges ή με τα arcade games χρειαζεται να αποκτήσουμε το συγκεκριμένο αρχείο rom. To αρχείο αυτό είναι η ακριβής αντιγραφή (dump) του συγκεκριμένου cartridge.

Ας αφήσουμε όμως την θεωρία και ας περάσουμε στο ενδιαφέρον κομμάτι του άρθρου. Πώς μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια του Ν64 στον υπολογιστή μας. Καταρχήν θα χρειαστουμε ένα καλό emulator. Στο internet υπάρχει μια πληθώρα από αυτούς, αλλά εμείς θα σας προτείνουμε τον Project 64. Προτείνουμε τον συγκεκριμένο γιατί από την μιά με το που θα τον εγκαταστείσουμε είμαστε έτοιμοι να παίξουμε χωρίς να χρειάζετε έξτρα downloading για pugins γραφικών, ήχου κλπ και από την άλλη τρέχει απρόσκοπτα τους περισσότερους από τους τίτλους. Μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ.
Αφού εγκαταστήσουμε τον Project 64 είμαστε έτοιμοι για παιχνίδι. To μόνο που μας μένει είναι να βρούμε τα αντίστοιχα roms. Εδώ θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή στο θέμα νομιμότητας που προκείπτει. Μολονότι η λειτουργία του emulator αυτη καθαυτή δεν παραβιαζει κανένα νόμο, το κατέβασμα και η χρήση των roms παραβιάζει εμπορικά copyrights. Η χρήση τους είναι νόμιμη μόνο αν κατέχετε τον γνήσιο τίτλο.

Αυτά με τα νομικά. Αν θέλετε πάντως να δοκιμάσετε μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα από πολύ καλούς τίτλους εδώ. Το μέγεθος τους κυμαίνεται γύρω στα 20-25ΜΒ με μερικούς μεγάλους τίτλους να είναι αρκετά μεγαλύτεροι. Είναι σε μορφή zip και δεν χρειάζεται να τους αποσυμπιέσετε. Απλά σώστε τους στον φάκελο του Project 64. Μήν χάσετε με τίποτα την σειρά Zelda και Banzo-Kazooie. Είναι όλα τα λεφτά!

Αφου κατεβάσετε κάποιο game και το τοποθετείσετε στον φάκελο που είπαμε, είστε έτοιμοι για παιχνίδι. Τρέξτε το Project 64 και πατήστε F5 για να γίνει refresh η λίστα με τα game roms που έχετε στην κατοχή σας. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι ένα διπλό κλικ στον τίτλο που θέλετε να παίξετε και voila. Εχετε ένα Nintendo 64 στη διάθεση σας.

Για καλύτερη εμπειρία θα χρειστείτε ένα gamepad αφου το Ν64 ήταν γνωστό για το πολύπλοκο gamepad που είχε. Αν δεν διαθέτετε μπορείτε να παίξετε και με το πληκρολογίο άλλα προετοιμαστήτε για ταχυδακτιλουργικές κινήσεις )

Καλή διασκέδαση!

how-to :Κόλπα για windows xp!


Τα Windows XP είναι ένα λειτουργικό σύστημα της οικογένειας Windows της Microsoft για προσωπικούς υπολογιστές.Ωστόσο υπάρχουν πολλά κόλπα που δεν τα έχετε ανακαλύψει.


ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ACCOUNT
Αν έχετε βάλει κωδικό στο account των ΧΡ και έχετε επιλέξει να βλέπετε αρχεία μόνο εσείς, να ξέρετε ότι αν πάθουν ζημιά τα XP η ξαναπεράσετε από πάνω τα XP τότε τα έγγραφα αυτά δεν θα ξεκλειδώνουν.
Για να μπορέσετε να τα ξεκλειδώσετε κάντε τα εξής:
Στον Windows Explorer, Tools->Folder Options->View και κάτω-κάτω ξετσεκάρετε την επιλογή Single File sharing.
Μετά επιλέγετε τον φάκελο η τους φακέλους που είναι κλειδωμένοι, δεξί κλικ->Properties->Security->Advanced->Owner και μόλις ανοίξει ένα pop-up που σας προτείνει να πάρετε το ownership να είστε καταφατικοί.

• KΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΑ WINDOWS ΧΡ
Το file system NTFS που χρησιμοποιούν τα Windows ΧΡ θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλές καθώς προσφέρει πολλές προχωρημένες δυνατότητες ασφάλειας. Με το EFS (Encrypted Filesystem) μπορείτε να εξασφαλίσετε τα δεδομένα σας από αδιάκριτα μάτια, ακόμα και απο αυτά που έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας.
Το EFS κωδικοποιεί ολόκληρα αρχεία, με τρόπο ποu κανεις άλλος εκτός από εσάς μπορεί να ανοίξει. Για να έχετε άμεση πρόσβαση στο EFS ανοίξτε το Registry editor και βρείτε την εγγραφή:
ΗΚΕΥ_LOCAL_MACHINE \Software\Microsoft\ Windows\CurrentVersion \Εχρlorer\Advanced
Κάντε δεξί κλικ στο δεξί παράθυρο και δημιουργήστε μια νέα εγγραφή (new -> Dword value) EncryptionContextMenu. Με διπλό κλικ στην καταχώρηση αuτή, δώστε την τιμή "1". Αν τα κάνατε όλα σωστά το EFS θα είναι στη διάθεσή σας στο μενού pop-Up (δεξί κλικ στα αρχεία) με την ένδειξη encoding/decoding.

• Ξέρετε ότι η Microsoft μαζι με τα Windows XP σας δίνει και έναν κατάσκοπο της;

Ανοίξτε ένα παράθυρο DOS, στο prompt γράψτε NET USER και πατήστε enter. Θα δείτε ότι η εντολή θα σας επιστρέψει μεταξύ άλλων και ένα χρήστη με το όνομα support_388945a0.
Αυτός ο χρήστης ΔΕΝ είστε εσείς.
Καλό θα ήταν να τον σβήσετε γράφοντας NET USER /delete Support_388945a0.

• ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ XP
1. Τρέξτε regedit και πηγαίνετε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\SessionManager\Memory Management, βρείτε τις επιλογές LargeSystemCache και DisablePagingExecutive και κάντε τις τιμές τους 1. Το πρώτο λέει στον πυρήνα των ΧΡ να φορτώνει στην μνήμη και να τρέχει από εκεί, αφήνοντας 4ΜΒ σαν cache του σκληρού δίσκου, οπότε και σαφώς τρέχουν πιο γρήγορα. Το δεύτερο σταματά την μεταφορά κομματιών της RAM στον σκληρό δίσκο, κρατώντας όλα τα δεδομένα στην μνήμη, βελτιώνοντας την ταχύτητα πρόσβασης.
2. Πηγαίνετε My Computer (δεξιό κλικ)>properties>Hardware>Device Manager>System Devices>System CMOS/real time clock (διπλό κλικ)>Resources και δείτε ποιο IRQ έχει (εμένα είναι το 8). Γράψτε το κάπου και μετά πηγαίνετε regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\PriorityControl, κάντε δεξιό κλικ στο δεξιό παράθυρο και επιλέξτε New>DWORD Value. Δώστε τώρα ως όνομα IRQ%Priority, όπου % είναι το νούμερο που έχετε σημειώσει, και δώστε μετά την τιμή 1.
*Για να δείτε την διαφορά, αλλά και για να ισχύσουν οι αλλαγές που μόλις κάνατε, πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση.

• ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ INTERNET KATA 20%

Το κόλπο αυτό ισχύει μόνο για την Professional έκδοση των Windows XP. Απαραίτητο είναι να έχετε δικαιώματα administrator.Πηγαίνετε Start >Run και γράψτε gpedit.msc.Πηγαίνετε μετά Local Computer Policy > Administrative Templates > Network> QOS Packet Scheduler.Στο δεξιό παράθυρο κάντε διπλό κλικ στο Limit reservable bandwidth,πατήστε στο Enable και ορίστε το Bandwidth limit % στο 0.Μετά κλείστε το παράθυρο και πηγαίνετε Start > My Computer >My Network Connections> View Network Connections> δεξιό κλικ> Properties > και να είστε σίγουροι ότι λέει QOS Packet Scheduler is enabled. Κάντε επανεκκίνηση, και είστε έτοιμοι.

• Δημιουργήστε αρχεία που το όνομά τους ξεκινάει με τελεία ( . )

Οι περισσότεροι θα έχετε διαπιστώσει ότι είναι αδύνατον να δημιουργήσετε ή να μετονομάσετε ένα αρχείο, έτσι ώστε το όνομά του να ξεκινάει με ( . )

Και όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κάνετε κάτι τέτοιο.
2 τρόποι είναι οι ακόλουθοι:
1ος τρόπος :
Κάντε κλικ στο “Έναρξη” ->
“Εκτέλεση” ->
Πληκτρολογήστε “CMD”
Στο παράθυρο του DOS που θα εμφανιστεί γράψτε:
edit .test
(στην θέση του test, βάζετε το επιθυμητό όνομα που θα έχει το αρχείο).
Στην οθόνη θα εμφανιστεί μια μπλε οθόνη, η οποία είναι ο “κειμενογράφος” του DOS.
Γράψτε ότι θέλετε.
Στη συνέχεια πατήστε “Αρχείο” -> “Αποθήκευση” -> διαλέξτε το σημείο αποθήκευσης στον δίσκο και πατήστε “OK”.

Ο 2ος τρόπος είναι ακόμα πιο σύντομος
Αφού ανοίξετε την γραμμή εντολών του DOS, απλά, πληκτρολογήστε την εντολή:
copy con .test
πατήστε F6 (ή Ctrl + Z) και μετά Enter.


Το TomTom Via έφθασε και στην Ελλάδα


Η TomTom ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση του νεότερου συστήματος πλοήγησης αυτοκινήτου TomTom Via στην Ελληνική αγορά, κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης για δημοσιογράφους και εκπροσώπους μέσων μαζικής επικοινωνίας. Η νέα σειρά TomTom Via περιλαμβάνει τα μοντέλα Via 120 και Via 125 με οθόνη 11 ή 13 εκ. ενώ διακρίνεται για τα προηγμένα χαρακτηριστικά, τη μοναδική ευκολία χρήσης και την καινοτόμο σχεδίαση.


Χαρακτηριστικά των νέων συστημάτων TomTom Via:

* Κλήσεις hands-free μέσω Bluetooth
* Ενσωματωμένο σύστημα στερέωσης με δυνατότητα αναστροφής οθόνης
* Πληρέστεροι χάρτες με περισσότερες λεπτομέρειες
* Προηγμένη καθοδήγηση λωρίδων (Advanced Lane Guidance)
* Επιλογή οθόνης 11εκ (4,3’’) ή 13 εκ (5’’).
* Κάμερες Ασφαλείας TomTom

Μεταξύ άλλων οι συσκευές Via διαθέτουν ένα καινοτόμο σύστημα τοποθέτησης ενσωματωμένο στη συσκευή, παρέχουν λεπτομερέστερα γραφικά και χάρτες που καλύπτουν το σύνολο του ελληνικού οδικού δικτύου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το επίσης νέο μοντέλο TomTom XL έκδοση 2 -με οθόνη 11 εκ (4,3’’)- το οποίο απευθύνεται σε χρήστες που αναζητούν μια προσιτή συσκευή με απλό χειρισμό.

Τέλος, οι προσκεκλημένοι είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν και τις λύσεις της εταιρείας για πλοήγηση σε κινητά τηλέφωνα αλλά και σε μοτοσυκλέτες.
Η εφαρμογή TomTom για iPhone προσφέρει στους χρήστες iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G και iPod touch την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο κινητό τους τηλέφωνο. Η TomTom έχει αναπτύξει επίσης ένα ειδικό kit τοποθέτησης το οποίο συμβάλλει στη βέλτιστη λήψη σήματος GPS και στην ευέλικτη τοποθέτηση του iPhone στο αυτοκίνητο.

Για τους φίλους των 2 τροχών, το TomTom Urban Rider αποτελεί μια μοναδική λύση που συνδυάζει τη γνωστή ευχρηστία των συσκευών της TomTom με τεχνολογία οθόνης αφής που επιτρέπει τον άνετο χειρισμό με γάντια και εξαιρετικά απλοποιημένο περιβάλλον επικοινωνίας. Το TomTom Urban Rider διακρίνεται επίσης για τη στιβαρή κατασκευή του, ενώ όντας αδιάβροχο μπορεί να συντροφεύσει τους φίλους των 2 τροχών στις εξορμήσεις τους σε κάθε εποχή του χρόνου.

Διαθεσιμότητα και τιμή
Tο TomTom Via 120 θα είναι διαθέσιμο την δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου στην προτεινόμενη τιμή των €179,99 για την συσκευή με Χάρτες Ελλάδας και €199,99 για την συσκευή με χάρτες 45 Ευρωπαϊκών χωρών* στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Το TomTom VIA 125 θα είναι διαθέσιμο την δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου στην προτεινόμενη τιμή των €229,99.
Το TomTom XL έκδοση2 είναι διαθέσιμο άμεσα με χάρτες Ελλάδας και 45 χωρών Ευρώπης* στην τιμή των €139,99 και €159,99 αντίστοιχα.
Το TomTom Urban Rider είναι διαθέσιμο άμεσα στην τιμή των €299,99.
Η εφαρμογή TomTom για το iPhone είναι διαθέσιμη στην τιμή των €49,99 με χάρτη Ελλάδας και €79,99 με χάρτη Ευρώπης**.

*Κάλυψη χάρτη Ευρώπης 45 χωρών:

Χώρες με λεπτομερή κάλυψη χαρτών:
Άγιος Μαρίνος, Ανδόρα, Αυστρία, Βατικανό, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.

Κάλυψη κύριων οδικών αρτηριών για διαδρομές μέσω των χωρών:
Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ, Ρουμανία, Σερβία.

** Χάρτες Ευρώπης της εφαρμογής για iPhone

Άγιος Μαρίνος, Ανδόρα, Αυστρία, Βατικανό, Βέλγιο, Βουλγαρία (54%), Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κανάριοι Νήσοι, Κροατία (42%), Λετονία (63%), Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία (33%), Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.

Νέα μέτρα στο Facebook για την προστασία των χρηστών


Ελάχιστες εβδομάδες πριν, το Facebook έγινε για άλλη μια φορά αποδέκτης ομαδικών πυρών, έπειτα από την αποκάλυψη ότι διοχέτευε σε τρίτες εταιρείες τους μοναδικούς (unique) αριθμούς εκατομμυρίων χρηστών. Η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα μέτρα για να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη διαρροή.




Το θέμα προέκυψε όταν έγινε γνωστό πως διάφορες εφαρμογές και παιχνίδια στο Facebook δεσμεύουν τα unique IDs των χρηστών και τα στέλνουν σε διαφημιστικές ή άλλες εταιρείες. Αρχικά, το Facebook είχε σκεφτεί να προσθέσει encryption στα IDs, ωστόσο η λύση αυτή εγκαταλείφθηκε στην πορεία. Τελικά, όπως ανακοίνωσε ο μηχανικός του Facebook Mike Vernal, το user ID θα μπαίνει από εδώ και μπρος σε ένα HTTP POST body και δε θα βρίσκεται στα HTTP reference headers.

how-to :Πώς αναβαθμίζω το BIOS στο PC;;


Η διαδικασία για να γίνει upgrade του BIOS δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη και σίγουρα είναι αρκετά επικίνδυνη. Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι αλλάζουν προς το καλύτερο με την καινοτομία του BIOS Live Update.


Δεν είναι λίγοι αυτοί, που αν και γνωρίζουν αρκετά για τους υπολογιστές, δεν έχουν σαφή εικόνα σχετικά με το τι είναι BIOS και ποια είναι η λειτουργία του.
Λίγα λόγια γενικά για το BIOS λοιπόν είναι απαραίτητα.

Το όνομά του προέρχεται από τα αρχικά Basic Input/Output System και μερικές φορές μπορεί να το συναντήσουμε και σα ROM BIOS, επειδή βρίσκεται αποθηκευμένο σε μία Read-Only Memory στο motherboard.

Το BIOS είναι το πρώτο πρόγραμμα που εκτελείται, μόλις ανοίξουμε το PC μας και είναι υπεύθυνο για τις εξής λειτουργίες:

1. Την έναρξη και τον έλεγχο του hardware (η διαδικασία αυτή ονομάζεται POST από τα αρχικά των λέξεων Power On Self Test).

2. Να φορτώσει και να τρέξει το λειτουργικό σύστημα.

3. Τη διαχείριση του setup με το οποίο μπορούμε να μεταβάλλουμε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή.

4. Να βοηθάει τα λειτουργικά και τις εφαρμογές να διαχειρίζονται τις συσκευές, με τη χρήση των BIOS Run-Time Services ή BIOS Interrupts, που είναι μία ομάδα subroutines (υποπρογράμματα) γνωστή σε όσους προγραμματίζουν σε Assembly.

Πώς γίνεται το BIOS upgrade.

Το BIOS είναι αποθηκευμένο συνήθως μέσα σε ένα ΕEP-ROM chip (Electrically Erasable Programmable ROM, δηλαδή μπορεί να σβηστεί και να προγραμματιστεί Ηλεκτρικά) στο motherboard. Αυτό σημαίνει, ότι είμαστε σε θέση να το αλλάξουμε, όταν χρειαζόμαστε κάτι επιπλέον απ' αυτό. Οι λόγοι για να κάνουμε κάτι τέτοιο προκύπτουν συνήθως, όταν προσθέσουμε νέο hardware στο σύστημά μας (για παράδειγμα καινούριο επεξεργαστή, ή μεγαλύτερο σκληρό δίσκο), το οποίο δεν υποστηρίζεται από την έκδοση του BIOS που έχουμε στη διάθεσή μας.

Τότε θα πρέπει να ανατρέξουμε στο Internet για ένα BIOS upgrade. Ο πρώτος στον οποίο θα πρέπει να απευθυνθούμε για κάτι τέτοιο, είναι φυσικά η κατασκευάστρια εταιρεία του motherboard που χρησιμοποιούμε.

Για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία ευκολότερα και γρηγορότερα, θα πρέπει να γνωρίζουμε την εταιρεία κατασκευής του motherboard, το μοντέλο και την έκδοση του BIOS σε περίπτωση που έχουμε επαναλάβει κάποιο upgrade στο παρελθόν. Αυτές οι πληροφορίες μας δίνονται στην πρώτη (μαύρη) οθόνη που παίρνουμε με την έναρξη του PC.

Στην πάνω αριστερή γωνία βλέπουμε την έκδοση του BIOS, από κάτω το μοντέλο του motherboard, ενώ στην κάτω αριστερή γωνία βλέπουμε το BIOS ID string, από τον έκτο και έβδομο χαρακτήρα του οποίου μαθαίνουμε ποια είναι η κατασκευάστρια εταιρεία με τη βοήθεια του σχετικού πίνακα. Για να προλάβουμε να τα καταγράψουμε πριν χαθεί αυτή η οθόνη (και εξαφανίζεται γρήγορα), θα πρέπει να πατήσουμε 'Pause', ώστε να παραμείνει εκεί μέχρι να πατήσουμε κάποιο πλήκτρο για να συνεχιστεί η εκκίνηση του υπολογιστή.

Αφού συλλέξουμε λοιπόν τις απαραίτητες πληροφορίες, θα μπορέσουμε να βρούμε στο Internet το αρχείο BIOS-update που χρειαζόμαστε, το οποίο υπάρχει στο website της εταιρείας κατασκευής του motherboard, που αποτελεί και τη μοναδική αξιόπιστη πηγή για κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια αυτό το αρχείο θα πρέπει να το αποθηκεύσουμε σε floppy disk (αν είναι συμπιεσμένο το αρχείο πρέπει πρώτα να το αποσυμπιέσουμε και μετά να το αποθηκεύσουμε στη δισκέτα), μαζί με ένα πρόγραμμα που συνήθως ονομάζεται flash.exe και είναι αυτό που πραγματοποιεί την αντικατάσταση του BIOS. Έπειτα κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας, με τη δισκέτα μέσα στο drive.

Το BIOS (που αν δεν έχουμε αλλάξει τις ρυθμίσεις default, ψάχνει για λειτουργικό πρώτα στο disc drive και μετά στο σκληρό) μας βγάζει σε command prompt. Εκεί τρέχουμε το flash.exe από το floppy disc, ορίζοντας το όνομα του αρχείου, που έχουμε κατεβάσει από το Internet.

Για παράδειγμα, αν το αρχείο μας ονομάζεται biosupd.rom, η εντολή που πρέπει να δώσουμε, είναι "a:\flash biosupd.rom". Τότε αρχίζει η διαδικασία αντικατάστασης του BIOS.

Εδώ απαιτείται η μεγαλύτερη προσοχή, γιατί αν για κάποιο λόγο και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία σταματήσει η παροχή του ρεύματος (λόγω διακοπής ή αποσύνδεσης του καλωδίου τροφοδοσίας ή ακόμα επειδή πατήσαμε το reset), τότε θα μείνουμε χωρίς motherboard και κατ' επέκταση χωρίς PC.

Cosmote:εγκαθιστά στα σχολεία τεχνολογικό εξοπλισμό


Ένα νέο πρόγραμμα που τιτλοφορείται ως: "Πλοήγηση στον Κόσμο" και το οποίο εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, ανέπτυξε η Cosmote.



Μέσω αυτού, η τελευταία εγκαθιστά στα σχολεία τεχνολογικό εξοπλισμό (οθόνη, κεντρική μονάδα υπολογιστή, WiFi router, πολυμηχάνημα και διαδικτυακή κάμερα), προσφέροντας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε υψηλές ταχύτητες. Επιπροσθέτως, αναβαθμίζει το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές. Το πρόγραμμα "Πλοήγηση στον Κόσμο" ξεκίνησε από την Ηρακλειά και θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2010 σε συνολικά 13 σχολεία της Λέσβου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ασωμάτου, καθώς επίσης και στα νησιά Ανάφη και Κύθνο. Το 2011 αναμένεται να επεκταθεί στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, και δη σε απομακρυσμένες περιοχές του Βορείου Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Στόχος του προγράμματος είναι να καλύψει πάνω από 100 σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές, απομακρυσμένων νησιών της χώρας.

Howto : 100 συντομεύσεις γιά το πληκτρολόγιο


Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου σάς βοηθούν να κερδίσετε χρόνο αφού σάς δίνουν τη δυνατότητα να μην παίρνετε ποτέ τα χέρια σας από το πληκτρολόγιο για να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι. Θα χρειαστείτε ένα πληκτρολόγιο τύπου Standard 101/102-Key ή Natural PS/2 για να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις. Αυτό το άρθρο περιγράφει τις συντομεύσεις πληκτρολογίου που είναι διαθέσιμες στα Windows XP.




CTRL+C (Copy)
CTRL+X (Cut)
CTRL+V (Paste)
CTRL+Z (Undo)
DELETE (Delete)
SHIFT+DELETE (Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin)
CTRL while dragging an item (Copy the selected item)
CTRL+SHIFT while dragging an item (Create a shortcut to the selected item)
F2 key (Rename the selected item)
CTRL+RIGHT ARROW (Move the insertion point to the beginning of the next word)

CTRL+LEFT ARROW (Move the insertion point to the beginning of the previous word)
CTRL+DOWN ARROW (Move the insertion point to the beginning of the next paragraph)
CTRL+UP ARROW (Move the insertion point to the beginning of the previous paragraph)
CTRL+SHIFT with any of the arrow keys (Highlight a block of text)
SHIFT with any of the arrow keys (Select more than one item in a window or on the desktop, or select text in a document)
CTRL+A (Select all)
F3 key (Search for a file or a folder)
ALT+ENTER (View the properties for the selected item)
ALT+F4 (Close the active item, or quit the active program)
ALT+ENTER (Display the properties of the selected object)

ALT+SPACEBAR (Open the shortcut menu for the active window)
CTRL+F4 (Close the active document in programs that enable you to have multiple documents open simultaneously)
ALT+TAB (Switch between the open items)
ALT+ESC (Cycle through items in the order that they had been opened)
F6 key (Cycle through the screen elements in a window or on the desktop)
F4 key (Display the Address bar list in My Computer or Windows Explorer)
SHIFT+F10 (Display the shortcut menu for the selected item)
ALT+SPACEBAR (Display the System menu for the active window)
CTRL+ESC (Display the Start menu)
ALT+Underlined letter in a menu name (Display the corresponding menu)
Underlined letter in a command name on an open menu (Perform the corresponding command)

F10 key (Activate the menu bar in the active program)
RIGHT ARROW (Open the next menu to the right, or open a submenu)
LEFT ARROW (Open the next menu to the left, or close a submenu)
F5 key (Update the active window)
BACKSPACE (View the folder one level up in My Computer or Windows Explorer)
ESC (Cancel the current task)
SHIFT when you insert a CD-ROM into the CD-ROM drive (Prevent the CD-ROM from automatically playing)

Dialog Box Keyboard Shortcuts

CTRL+TAB (Move forward through the tabs)
CTRL+SHIFT+TAB (Move backward through the tabs)
TAB (Move forward through the options)
SHIFT+TAB (Move backward through the options)
ALT+Underlined letter (Perform the corresponding command or select the corresponding option)
ENTER (Perform the command for the active option or button)
SPACEBAR (Select or clear the check box if the active option is a check box)
Arrow keys (Select a button if the active option is a group of option buttons)
F1 key (Display Help)
F4 key (Display the items in the active list)
BACKSPACE (Open a folder one level up if a folder is selected in the Save As or Open dialog box)

microsoft Natural Keyboard Shortcuts

Windows Logo (Display or hide the Start menu)
Windows Logo+BREAK (Display the System Properties dialog box)
Windows Logo+D (Display the desktop)
Windows Logo+M (Minimize all of the windows)
Windows Logo+SHIFT+M (Restore the minimized windows)
Windows Logo+E (Open My Computer)
Windows Logo+F (Search for a file or a folder)
CTRL+Windows Logo+F (Search for computers)
Windows Logo+F1 (Display Windows Help)
Windows Logo+ L (Lock the keyboard)
Windows Logo+R (Open the Run dialog box)
Windows Logo+U (Open Utility Manager)

Accessibility Keyboard Shortcuts

Right SHIFT for eight seconds (Switch FilterKeys either on or off)
Left ALT+left SHIFT+PRINT SCREEN (Switch High Contrast either on or off)
Left ALT+left SHIFT+NUM LOCK (Switch the MouseKeys either on or off)
SHIFT five times (Switch the StickyKeys either on or off)
NUM LOCK for five seconds (Switch the ToggleKeys either on or off)
Windows Logo +U (Open Utility Manager)

Windows Explorer Keyboard Shortcuts

END (Display the bottom of the active window)
HOME (Display the top of the active window)
NUM LOCK+Asterisk sign (*) (Display all of the subfolders that are under the selected folder)
NUM LOCK+Plus sign (+) (Display the contents of the selected folder)
NUM LOCK+Minus sign (-) (Collapse the selected folder)
LEFT ARROW (Collapse the current selection if it is expanded, or select the parent folder)
RIGHT ARROW (Display the current selection if it is collapsed, or select the first subfolder)

Shortcut Keys for Character Map

After you double-click a character on the grid of characters, you can move through the grid by using the keyboard shortcuts:
RIGHT ARROW (Move to the right or to the beginning of the next line)
LEFT ARROW (Move to the left or to the end of the previous line)
UP ARROW (Move up one row)
DOWN ARROW (Move down one row)
PAGE UP (Move up one screen at a time)
PAGE DOWN (Move down one screen at a time)
HOME (Move to the beginning of the line)
END (Move to the end of the line)
CTRL+HOME (Move to the first character)
CTRL+END (Move to the last character)
SPACEBAR (Switch between Enlarged and Normal mode when a character is selected)

microsoft Management Console (MMC) Main Window Keyboard Shortcuts

CTRL+O (Open a saved console)
CTRL+N (Open a new console)
CTRL+S (Save the open console)
CTRL+M (Add or remove a console item)
CTRL+W (Open a new window)
F5 key (Update the content of all console windows)
ALT+SPACEBAR (Display the MMC window menu)
ALT+F4 (Close the console)
ALT+A (Display the Action menu)
ALT+V (Display the View menu)
ALT+F (Display the File menu)
ALT+O (Display the Favorites menu)

MMC Console Window Keyboard Shortcuts

CTRL+P (Print the current page or active pane)
ALT+Minus sign (-) (Display the window menu for the active console window)
SHIFT+F10 (Display the Action shortcut menu for the selected item)
F1 key (Open the Help topic, if any, for the selected item)
F5 key (Update the content of all console windows)
CTRL+F10 (Maximize the active console window)
CTRL+F5 (Restore the active console window)
ALT+ENTER (Display the Properties dialog box, if any, for the selected item)
F2 key (Rename the selected item)
CTRL+F4 (Close the active console window. When a console has only one console window, this shortcut closes the console)

Remote Desktop Connection Navigation

CTRL+ALT+END (Open the m*cro$oft Windows NT Security dialog box)
ALT+PAGE UP (Switch between programs from left to right)
ALT+PAGE DOWN (Switch between programs from right to left)
ALT+INSERT (Cycle through the programs in most recently used order)
ALT+HOME (Display the Start menu)
CTRL+ALT+BREAK (Switch the client computer between a window and a full screen)
ALT+DELETE (Display the Windows menu)
CTRL+ALT+Minus sign (-) (Place a snapshot of the active window in the client on the

Terminal server clipboard and provide the same functionality as pressing PRINT SCREEN on a local computer.)

CTRL+ALT+Plus sign (+) (Place a snapshot of the entire client window area on the Terminal server clipboard and provide the same functionality as pressing ALT+PRINT SCREEN on a local computer.)

microsoft Internet Explorer Navigation

CTRL+B (Open the Organize Favorites dialog box)
CTRL+E (Open the Search bar)
CTRL+F (Start the Find utility)
CTRL+H (Open the History bar)
CTRL+I (Open the Favorites bar)
CTRL+L (Open the Open dialog box)
CTRL+N (Start another instance of the browser with the same Web address)
CTRL+O (Open the Open dialog box, the same as CTRL+L)
CTRL+P (Open the Print dialog box)
CTRL+R (Update the current Web page)
CTRL+W (Close the current window)

Αόρατος μανδύας made by Ελληνες


Τι χρειαζόμαστε τη μαγεία, όταν η επιστήμη μπορεί να κάνει εξίσου καλά τη «δουλειά» της; Ο αόρατος μανδύας είναι γεγονός, έστω και αν δεν είναι του Χάρι Πότερ, αλλά προϊόν εργαστηριακών ερευνών δια χειρός Ελλήνων!

Οι πανεπιστημιακοί Λευτέρης Οικονόμου και Κώστας Σούκουλης, που εργάζονται για λογαριασμό του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας, είναι οι ερευνητές που κατάφεραν μαζί με άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, το ακατόρθωτο. Να κάνουν πράξη ένα στοίχημα που απασχολεί την επιστήμη από το 1968 και που μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνο σε σπέσιαλ εφέ: την κατασκευή ενός αόρατου μανδύα.


Αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό, η απάντηση έρχεται από τους ίδιους τους ερευνητές: «Πρόκειται για μια επανάσταση. Με ειδική επεξεργασία καταφέραμε να μετατρέψουμε πλαστικά και μεταλλικά υλικά σε απειροελάχιστες ποσότητες και να τους δώσουμε τέτοιες ιδιότητες, ώστε να περνούν από μέσα τους συγκεκριμένες ποσότητες φωτός, χωρίς να διαθλώνται και να στρίβουν.

Σύμφωνα με την Espresso,αυτά τα ονομάζουμε μετα- υλικά, γιατί δεν υπάρχουν στη φύση, είναι προϊόντα εργαστηρίου. Με αυτές τις ποσότητες ύλης, αν τις φανταστούμε ως κομμάτια ενός ψηφιδωτού, θα μπορούμε να φτιάχνουμε ειδικές φόρμες μέσα από τις οποίες θα βλέπουμε τι κάνει και πώς λειτουργεί ένα κύτταρο, χρησιμοποιώντας συνηθισμένο φως και όχι ακτινοβολία», εξηγεί ο κ. Οικονόμου.

Μέσα από αυτούς τους ειδικούς μανδύες θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τι γίνεται κάτω από το δέρμα ή μέσα στο ανθρώπινο σώμα, χωρίς τη χρήση ακτινών και αυτό φυσικά θα αποτελέσει πραγματική επανάσταση στην ιατρική τεχνολογία.

Επέστρεψε στη Γη το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz


Μόσχα, Ρωσία: Το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz που μετέφερε δύο Αμερικανούς αστροναύτες και έναν Ρώσο κοσμοναύτη επέστρεψε την Παρασκευή με ασφάλεια στη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το Soyuz με τους Φιοντόρ Γιουρισίκιν, Ντάγκλας Γουίλοκ και Σάνον Ουόκερ προσεδαφίστηκε στο ρωσικό κοσμοδρόμιο του Καζακστάν στις 06:46 ώρα Ελλάδας, όπως είχε προγραμματιστεί.

''βόμβα'' Wikileaks :η Τουρκία βοήθησε την Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, ενώ η Ουάσιγκτον το PKK !!!


Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να προλάβει την κρίση, που αναπόφευκτα θα προκληθεί στις σχέσεις με φιλικές χώρες, προχώρησε σε ενημέρωση των κυβερνήσεων της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Νορβηγίας και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με μήνυμα που η οργάνωση έστειλε μέσω του Twitter, επικαλούμενη τοπικά μέσα ενημέρωσης, Αμερικανοί διπλωμάτες ενημέρωσαν στελέχη των κυβερνήσεων των έξι χωρών, για τη δημοσιοποίηση.

Η Wikileaks, στα απόρρητα αμερικάνικα έγγραφα που θα δημοσιεύσει, αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται και χιλιάδες τηλεγραφήματα που μεταδίδουν πληροφορίες για καταγγελίες περί διαφθοράς πολιτικών στη Ρωσία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Σύμφωνα πάντοτε με το μήνυμα της Wikileaks, στο Twitter, η νέα δημοσιοποίηση θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Οκτωβρίου για τον πόλεμο του Ιράκ, που περιλάμβανε 400.000 έγγραφα του Πενταγώνου.

Οι προηγούμενες δημοσιοποιήσεις της WikiLeaks, η οποία ιδρύθηκε από τον γεννημένο στην Αυστραλία, χάκερ, Τζούλιαν Ασάντζ, περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι οποίες σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, έχουν θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ενώ αμφισβητείται η εθνική ασφάλεια.

H Symantec ενισχύει τους συνεργάτες της με την εφαρμογή του Αναβαθμισμένου Προγράμματος Συνεργατών


Η εταιρεία Symantec
Corp. (σύμβολο στο χρηματιστήριο NASDAQ: SYMC) ανακοίνωσε το
αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Συνεργατών της,
σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους συνεργάτες στην δημιουργία ανταγωνιστικού
πλεονεκτήματος, στην βελτίωση της αναγνώρισης και στην αύξηση της κερδοφορίας.

Το αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Συνεργατών της Symantec βασίζεται σε ένα
εξειδικευμένο μοντέλο, που επιβραβεύει τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει
ένας συνεργάτης σε λύσεις ή σε μια αγορά. Παράλληλα με το αναβαθμισμένο
Πρόγραμμα Συνεργατών της, η Symantec ανακοίνωσε επίσης την
επικείμενη καθιέρωση στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής
μιας κατηγορίας Κύριας Εξειδίκευσης
(Master Specialization) και καθιέρωσε επιπλέον
τέσσερις νέους τομείς Εξειδίκευσης,
σχεδιασμένους να ενισχύσουν τους συνεργάτες ώστε να προσφέρουν υψηλότερης
ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες.

Το αναβαθμισμένο Πρόγραμμα
Συνεργατών της Symantec αναγνωρίζει την επένδυση των
συνεργατών της και υπογραμμίζει την αφοσίωση της Symantec σε αυτούς. Οι
εξειδικευμένοι συνεργάτες θα επιβραβευθούν με προνομιακούς εμπορικούς όρους, θα
αντιμετωπίζουν το θέμα της προστασίας μέσω ενός νέου Teaming Plan, θα έχουν αποκλειστική
πρόσβαση στους πόρους της Symantec, αλλά και ενισχυμένες
δυνατότητες και αναγνώριση από την Symantec και τους πελάτες. Τα

Specializations μαζί με την απόδοση
στο σύστημα Opportunity Registration της Symantec θα είναι προαπαιτούμενα για
την απόκτηση Silver, Gold, και Platinum status στα πλαίσια του εν λόγω
προγράμματος. Πολλοί συνεργάτες μπορεί ήδη να διαθέτουν τα προσόντα για τους
τομείς Εξειδίκευσης, βάσει των διαπιστεύσεων που έχει αποκτήσει το προσωπικό
τους. Επίσης, θα συνεκτιμηθεί και η απόδοση στον τομέα του Historical Opportunity Registration. Οι συνεργάτες στην περιοχή
της ΕΜΕΑ θα έχουν περιθώριο δώδεκα μηνών για να μεταβούν στο αναβαθμισμένο
πρόγραμμα και να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να
διατηρήσουν το επίπεδο συνεργασίας τους.



Τα Νέα Master Specializations
Αναγνωρίζουν την Επένδυση στις Υπηρεσίες

Η Symantec ανακοίνωσε επίσης την
μελλοντική διάθεση των Κύριων Εξειδικεύσεων, μιας νέας
κατηγορίας στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργατών της, που αναγνωρίζει και
προάγει τους συνεργάτες μέσω εξελιγμένης συμβουλευτικής, τεχνικών δυνατοτήτων,
αλλά και μέσα από τις δυνατότητες των υπηρεσιών της σε μια εξειδικευμένη περιοχή
λύσης. Αυτή η νέα κατηγορία Εξειδίκευσης είναι μέρος του μοντέλου
συμβουλευτικών υπηρεσιών υπό την καθοδήγηση των συνεργατών της Symantec, το οποίο προσφέρει στους
συνεργάτες αυξημένες δυνατότητες κλιμάκωσης ώστε να ανταποκρίνονται στις
απαιτήσεις των πελατών, μειώνει τις διενέξεις στο κανάλι διανομής και δημιουργεί
ευκαιρίες για μεγαλύτερες δυνατότητες πώλησης αδειών. Η Symantec θα ξεκινήσει την πιλοτική
εφαρμογή των Κύριων Εξειδικεύσεων

πριν την επίσημη εφαρμογή τους σε όλες τις περιοχές λύσεων, τον Απρίλιο του
2011.



Τα νέα Specializations Εναρμονίζονται με τα
Επιχειρηματικά Μοντέλα Συνεργατών

Οι εξειδικεύσεις της Symantec αναγνωρίζουν τους συνεργάτες
που διαθέτουν προηγμένες γνώσεις και εμπειρίες σε ένα εύρος λύσεων ή σε κάποιο
τμήμα της αγοράς και τους επιβραβεύουν με ειδικούς όρους, προνόμια και
υποστήριξη από το Πρόγραμμα Συνεργατών της Symantec. Η Symantec παρουσιάζει

τέσσερα
νέα Specializations –
Enterprise Security, Data Protection, High Availability και

Storage Management – και έτσι πλέον
προσφέρει συνολικά επτά Τομείς
Εξειδικεύσεις στους συνεργάτες της στην περιοχή της ΕΜΕΑ, με τρεις επιπλέον
να ακολουθούν προς το τέλος του 2010 και στις αρχές του
2011.



·
Enterprise Security Specialization: αναγνωρίζει τους συνεργάτες που έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να προσφέρουν και να
υποστηρίζουν λύσεις για endpoint, email, web, network και server security, καθώς και να επωφελούνται
από τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από το αυξανόμενο εύρος,
βελτίωση και εστίαση σε εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στον τομέα του
ΙΤ.

·
Data Protection Specialization: αναγνωρίζει τους συνεργάτες που έχουν
αποδείξει την ικανότητά τους να προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις που συμβάλλουν
στην προστασία των εταιρικών πληροφοριών και συστημάτων των πελατών τους, καθώς
και να επωφελούνται από τις επιχειρηματικές ευκαιρίες από την μεταβολή
μιας μεγάλης, καθιερωμένης αγοράς.

·
High Availability Specialization: αναγνωρίζει τους συνεργάτες που έχουν επιδείξει την ικανότητά τους να
προστατεύουν τις εφαρμογές και τα δεδομένα των πελατών τους ενάντια σε

εκτός
προγράμματος downtime και να εκμεταλλεύονται τις
επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από το server virtualization.

·
Storage Management Specialization: αναγνωρίζει τους συνεργάτες που έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να
βοηθούν τους πελάτες τους να διαχειρίζονται την αύξηση των δεδομένων και να
βελτιώνουν το storage utilization, καθώς και να
εκμεταλλεύονται τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από την
εκρηκτική αύξηση δεδομένων.



«Πολλά αλλάζουν μέσα στην
κοινότητα του καναλιού συνεργατών στην περιοχή της ΕΜΕΑ, ειδικά γύρω από τις
υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, την εξειδίκευση στην αγορά και την επιχειρηματική
αξία», δήλωσε ο Γιώργος Ματθαίος, Small
Business & Distribution Manager της Symantec Hellas. «Οι βελτιώσεις στο
Πρόγραμμα Συνεργατών της Symantec αναγνωρίζουν αυτές τις
αλλαγές προσφέροντας στους συνεργάτες μας περισσότερες ευκαιρίες, ενώ
μεγιστοποιούν τα οφέλη από την επένδυσή τους στην Symantec».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...