Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

15χρονος αντιμετωπίζει διετή φυλάκιση επειδή κατέβαζε torrents

Ένας 15χρονος μαθητής από τη Σουηδία βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της φυλάκισης, λόγω της δραστηριότητάς του στο Internet. Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι δεν τον εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές, αλλά τον κατέδωσε ο διευθυντής του σχολείου!

Ο τεχνικός του σχολικού δικτύου ανακάλυψε κάποια στιγμή ότι κυκλοφορούσε ένας ιός στους υπολογιστές του σχολείου και η σχετική έρευνα οδήγησε στον υπολογιστή που χειριζόταν ο εν λόγω 15χρονος. Στο σκληρό δίσκο βρέθηκαν...

μεταξύ άλλων, 24 ταινίες που είχαν προέλθει από torrents. Ο τεχνικός ανέφερε τα ευρήματα της έρευνάς του στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος αποφάσισε να τιμωρήσει τον νεαρό.

Αντί, όμως, να φωνάξει του γονείς του ή να τον στείλει σπίτι του με αποβολή λίγων ημερών, ο διευθυντής κάλεσε απευθείας την αστυνομία και ο 15χρονος συνελήφθη. Σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία, ο νεαρός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 2 χρόνια, ενώ στην καλύτερη περίπτωση θα τη γλιτώσει με ένα υπέρογκο πρόστιμο - αν, βέβαια, είναι σε θέση να πληρώσουν οι γονείς του.

Προφανώς, στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ισχύει το "πήγαινε κι αύριο να έρθεις με τον κηδεμόνα σου"...




Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...