Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Επικίνδυνο malware (ξανα)βάζει στο στόχαστρο της τραπεζικές συναλλαγές

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας ανακάλυψαν πρόσφατα ότι το γνωστό malware Zeus έχει επαναδραστηριοποιηθεί, όχι όμως με τη μορφή που είχε μέχρι σήμερα. Όπως φαίνεται, το Zeus έχει συγχωνευτεί με έναν άλλο τύπο malware, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα SpyEye.

Το SpyEye είναι κι αυτό ένα από τα πολλά malware που βάζουν ως στόχο τις τραπεζικές συναλλαγές. Οι ειδικοί πιστεύουν τώρα ότι το SpyEye έχει συμπεριλάβει στον κώδικά του...

αρκετές από τις λειτουργίες του Zeus, η ανάπτυξη του οποίου φαίνεται να έχει σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Το υβριδικό νέο malware έχει εξελιχθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα, επιχειρώντας να κρυφτεί από τα προγράμματα antivirus.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές του SpyEye έχουν καταφέρει να κρατήσουν μακριά από τους διώκτες του τους command-and-control servers που φιλοξενούν τα αρχεία του configuration.

Τα malware αυτού του τύπου επειχειρούν να υποκλέψουν τα usernames και τα passwords των ανθρώπων που μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω Internet. Στη συνέχεια, οι απατεώνες χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να μεταφέρουν χρήματα στους δικούς τους λογαριασμούς.




Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...