Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι πτητικές δοκιμές του Boeing 787 Dreamliner

Με μία πτήση 90 λεπτών από τη πόλη Μπίλινγκς της Μοντάνα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πτητικών δοκιμών του Boeing 787 Dreamliner, το οποίο θα αποτελέσει το κύριο «όπλο» της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρείας στον ανταγωνισμό με την ευρωπαϊκή Airbus.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος πτητικών δοκιμών, η Boeing ελπίζει να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση από την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας FAA και την αντίστοιχη ευρωπαϊκή EASA ως το τέλος Αυγούστου.

Η πρώτη παράδοση, στον ιαπωνικό αερομεταφορέα All Nippon, αναμένεται...

στα τέλη Σεπτεμβρίου. Συνολικά η Boeing έχει δεχτεί περίπου 800 παραγγελίες από 55 αερομεταφορείς.

Οι δοκιμές της έκδοσης 787-8 με κινητήρες Rolls-Royce είχαν διάρκεια 20 μήνες, έναντι εννέα μηνών που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, λόγω ζητημάτων παραγωγής, αλλά και θεμάτων που προέκυψαν κατά τις δοκιμές.

Συνολικά τα 787 συμπλήρωσαν περισσότερες από 4.800 ώρες στον αέρα σε 1.700 πτήσεις δοκιμών. Τα τεστ των Dreamliner με κινητήρες General Electric συνεχίζονται για λόγους που δεν αφορούν στα τεστ πιστοποίησης.

Το 787-8 μπορεί να μεταφέρει έως 250 επιβάτες σε απόσταση 9.400 μιλίων. Ο ρυθμός παραγωγής είναι προς το παρόν δύο αεροσκάφη το μήνα, αλλά η Boeing ελπίζει να αυξήσει τον αριθμό σε δέκα το μήνα έως το τέλος του 2013.



Πηγή



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...