Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Web TV και social networks στη νέα ΕΡΤ

Την πρωτοπορία της ΕΡΤ στην ψηφιακή εποχή θα επιδιώξει -μεταξύ άλλων- το σχέδιο αναδιοργάνωσης που παρουσίασε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Το σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι θα δοθεί έμφαση στην διαδικτυακή παρουσία της ΕΡΤ, μέσω της ανάπτυξης του web site της αλλά και της παρουσίας της στα κοινωνικά δίκτυα.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί web tv, ενώ θα ενισχυθεί και το ψηφιακό αρχείο της κρατικής τηλεόρασης.
Συγκεκριμένα στο σχέδιο αναδιοργάνωσης αναφέρονται τα εξής:


«Κομβικό ρόλο στο νέο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό τοπίο, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, παίζουν τα πολυμέσα όπως και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media). Τα δημόσια ΜΜΕ δεν μπορούν να απέχουν από αυτές τις εξελίξεις, πολλώ δε μάλλον όταν αυτές αφορούν ένα μεγάλο μέρος των πολιτών συμπεριλαμβανομένης κυρίως της νεολαίας. Με βάση αυτά τα δεδομένα, προχωρούμε στις εξής ενέργειες:
1. Δημιουργείται Γενική Διεύθυνση Πολυμέσων, με βάση την υφιστάμενη Διεύθυνση, ώστε να αξιοποιηθεί το σημαντικό εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, που διαθέτει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

2. Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της Ιστοσελίδας, με την παράλληλη ενσωμάτωση προγραμμάτων της ΕΡΤ και την ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ). Η νέα ιστοσελίδα θα περιλαμβάνει:
- συνεχή ροή ειδήσεων σε θέματα πολιτικής, αθλητισμού, νεολαίας, ψυχαγωγίας και πολιτισμού από Έλληνες και ξένους ανταποκριτές,
- ενισχυμένο αθλητικό πρόγραμμα,
- συνεχή ροή περιφερειακών νέων και τοπικών ειδήσεων,
- διαδραστικές δραστηριότητες (π.χ. online συζήτηση με αθλητικογράφους, δημιουργία θεματικών ομάδων συζήτησης – fora).

3. Αναπτύσσεται σύγχρονη WEB TV με ειδικές παραγωγές, όπως:
- δελτία ειδήσεων σε ξένες γλώσσες με ελληνικό υποτιτλισμό τα οποία απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό μεταξύ των οποίων είναι οι ξένοι κάτοικοι της Ελλάδας, οι τουρίστες, οι Έλληνες του εξωτερικού αλλά και το διεθνές κοινό,
- εκπαιδευτικό υλικό και υλικό δια βίου μάθησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Πολιτισμού, στοχεύοντας κυρίως στους Έλληνες της διασποράς,
- ορισμένες εκπομπές της ΕΤ1 μεταφέρονται στο WEB TV της ΕΡΤ,
- όλα οι Ρ/Σ εκπέμπουν και μέσω της ιστοσελίδας της ΕΡΤ (web radio).

4. Ενισχύεται το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ και καθίσταται προσπελάσιμο από όλους τους πολίτες.

5. Το «ψηφιακό μπουκέτο» της ΕΡΤ εμπλουτίζεται με επιπλέον ξένα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα».






Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...