how-to:Πως να σπάσετε κλειδιά ασυρμάτων δικτύων.

Θα σας δωσω το παρακατω tutorial. Εγώ άπλα το δημοσιεύω χωρίς να φέρω ευθύνη το πως θα το χρησιμοποιησετε...

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοίγει σήμερα το πρώτο εξουσιοδοτημένο κατάστημα της Apple στην Ελλάδα


Είστε φανατικός χρήστης του i-phone; Λατρεύετε να ακούτε μουσική από το i-pod σας; Χρήσιμο εργαλείο της δουλειάς σας είναι το i-pad; Τώρα, οι φανατικοί των προϊόντων της Apple, έχουν τον δικό τους χώρο στα Βόρεια Προάστια.
Το Golden-i ως Apple Premium Reseller Store, έρχεται να ανταποκριθεί στον ενθουσιασμό των Ελλήνων φαν αποκλειστικά με προϊόντα Apple. Το κατάστημα βρίσκεται στον 1o όροφο του Golden Hall στο Μαρούσι και θα αποτελέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της τεχνολογίας και όχι μόνο.

Το Golden-i είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές των Apple Stores, διαθέτει όλα τα νέα προϊόντα και αξεσουάρ Apple καθώς, service και αίθουσα σεμιναρίων. Απευθυνόμενο τόσο στους εξοικειωμένους με τα προϊόντα Apple καταναλωτές, όσο και σε αυτούς που επιθυμούν να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο της Apple, το Golden-i φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο τόπο συνάντησης για θέματα τεχνολογίας.

Σε έναν δυναμικό μα παράλληλα φιλόξενο χώρο, μπορεί κανείς να βρει την πλήρη γκάμα των προϊόντων Apple, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες service από το ειδικά εκπαιδευμένο -σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Apple- προσωπικό.

πηγη : newsbeast.gr

Η Greenpeace ζητάει από το Facebook ....


Οι χρήστες του Facebook είναι ήδη περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο. Για να μπορέσει το Facebook να διαχειριστεί αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που διακινείται καθημερινά, θα πρέπει να επενδύσει σε ακόμα περισσότερες μονάδες κεντρικών υπολογιστών (servers), αυξάνοντας κατακόρυφα την κατανάλωση ενέργειας. Εφόσον η ενέργεια αυτή προέρχεται από μονάδες που καίνε άνθρακα, θα εκλύονται εκατομμύρια τόνοι αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν κλιματικές αλλαγές. Ο κλάδος της τεχνολογίας και πληροφορικής (ΙΤ) είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυγμένους κλάδους σε παγκόσμιο επίπεδο, με την κατανάλωση ενέργειας να διπλασιάζεται ανά 5ετία. Μάλιστα, μέχρι το 2020 ο συνολικός τομέας ΙΤ αναμένεται να καταναλώνει έως και 1.963 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2020. Αυτό σημαίνει τριπλάσια ενέργεια από αυτήν που καταναλώνει σήμερα και μεγαλύτερη από αυτή που καταναλώνουν η Γαλλία, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Βραζιλία μαζί!

Η Greenpeace ζητάει από το Facebook

1. Να δεσμευτεί ότι θα σταματήσει τη χρήση βρώμικης ενέργειας από άνθρακα.

2. Να αξιοποιήσει την αγοραστική του δύναμη προκειμένου να επιλέξει μόνο καθαρές, ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.

3. Να ασκήσει πολιτικές πιέσεις για μια ισχυρή κλιματική και ενεργειακή πολιτική σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι όσο μεγαλώνει η κατανάλωση ενέργειας του κλάδου πληροφορικής (IT), τουλάχιστον άλλο τόσο θα αυξάνεται και η χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.

4. Να δημοσιεύσει τις πληροφορίες αυτές στο site ώστε τα εκατομμύρια των χρηστών να γνωρίζουν ότι το Facebook είναι ένας κλιματικός ηγέτης.

πηγή: greenpeace.gr

Εν αναμονή μεγάλης συμφωνίας Facebook και Skype


Την πιθανότητα συνεργασίας με στόχο την ενσωμάτωση του Facebook στους λογαριασμούς του Skype διαπραγματεύονται οι δύο εταιρείες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα οποία τονίζεται ότι αν το «deal» προχωρήσει με το που θα συνδέεται κάποιος στο Facebook θα μπορεί να μιλήσει ή να τηλεφωνήσει απ’ ευθείας σε φίλους στο Skype.Αντίστοιχα, από το Skype θα μπορεί κανείς να συνδεθεί στο λογαριασμό του στο Facebook.

Παρότι η συμφωνία δεν έχει ακόμα κλείσει, δείχνει να είναι μία απολύτως λογική κίνηση και για τις δύο εταιρείες, με το Facebook να είναι πλέον έτοιμο να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια χρήστες (αυτή τη στιγμή έχει 498 εκατ.).

Αυτό που δεν είναι ακόμη γνωστό είναι αν η συνεργασία θα επεκταθεί σε όλους τους τομείς, όπως για παράδειγμα στις εφαρμογές των δύο εταιρειών στο iPhone.

πηγη : newsbeast.gr

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

DIY (Do It Yourself) Green PC


Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά ένα κουτί mini ITX, με Intel Atom από το Intel Desktop Board D510MO και Intel SSD. Αυτή είναι η ιδέα του DIY (Do It Yourself) Green PC .Το πλεονέκτημα της κατασκευής, πέρα από την ικανοποίηση της δημιουργίας, είναι η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Σε idle mode και σε απλές λειτουργίες όπως web surfing το αυτοσχέδιο PC καταναλώνει 19-20W ενώ στην αναπαραγωγή βίντεο η κατανάλωση φτάνει στα 23-24W. Α ναι, δεν ακούγεται το παραμικρό γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας ανεμιστήρας. Για την ακρίβεια, το μόνο κινούμενο μηχανικό μέρος σε όλη την κατασκευή είναι οι βίδες και ο διακόπτης On/Off. Εύκολα, γρήγορα, απλά και super οικονομικά στον τομέα της ενεργειακής κατανάλωσης.

πηγη :pestaola.gr

Τεχνολογία αναγνώρισης χαρακτηριστικών προσώπου θα χρησιμοποιείται από τις διαφημίσεις του μέλλοντος.


Το είχαμε δει πριν από μερικά χρόνια στο Minority Report: ο Τομ Κρουζ να περνά μπροστά από μία διαφημιστική οθόνη και το μοντέλο που απεικονίζεται στη διαφήμιση να λέει «Σου χρειάζεται μία Guiness, Τζων Άντερτον», καθώς η οθόνη τον είχε αναγνωρίσει, σκανάροντας την ίριδα του ματιού του.Στην Ιαπωνία, αυτό το σκηνικό επιστημονικής φαντασίας φαίνεται ότι σύντομα θα αποτελέσει πραγματικότητα: οι πρώτες διαφημιστικές πινακίδες- οθόνες που ενσωματώνουν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στο προσεχές μέλλον θα βρίσκονται στους δρόμους, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί δοκιμαστικά σε εμπορικά κέντρα.

Κατασκευάζονται από τον τεχνολογικό γίγαντα που ακούει στο όνομα NEC και χρησιμοποιούν λογισμικό που επιτρέπει την αναγνώριση του φύλου του περαστικού πελάτη (με ακρίβεια 85-90%), την φυλετική του προέλευση και (κατά προσέγγιση) την ηλικία του. Αυτά τα στοιχεία από μόνα τους επιτρέπουν την επιλογή «στοχευμένων» διαφημίσεων, που ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του περαστικού.

Βεβαίως, οι διαφημίσεις του Minority Report (που χρησιμοποιούν και το όνομα του πελάτη) βρίσκονται ακόμα μακριά- αλλά ίσως όχι όσο μακριά νομίζουμε, καθώς είναι πολλές οι εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο λογισμικό, λόγω των πλεονεκτημάτων που αυτό παρέχει. Το λογισμικό αυτό, αν εξελιχθεί περαιτέρω, θα είναι πιθανώς σε θέση να αναγνωρίσει χαρακτηριστικά όπως π.χ η απόσταση ανάμεσα στα μάτια, που δεν αλλάζουν με μεταμφιέσεις ή πλαστική χειρουργική, και να τα παραλληλίσει με στοιχεία που υπάρχουν σε μία βάση δεδομένων εντός διαστήματος ενός δευτερολέπτου.

Οι Ιάπωνες δεν φαίνονται να ανησυχούν ιδιαίτερα για την εμφάνιση και τη διεύρυνση της χρήσης αυτής της τεχνολογίας, καθώς είναι σχετικά συνηθισμένοι στη διατήρηση βάσεων δεδομένων από εταιρείες- αλλά η NEC ετοιμάζεται να εξάγει την τεχνολογία και στη Δύση, της οποίας το κοινό ενδεχομένως να αντιδράσει έντονα.

«Κανείς δεν περιμένει να δει την πινακίδα να τον 'κοιτάζει', αλλά αυτό είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή» λέει ο Μαρκ Ρότενμπεργκ, διευθυντής της Electronic Privacy Information Center, κέντρου ερευνών που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και είναι έχει να κάνει με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Οι εταιρείες ανυπομονούν να βρουν νέους τρόπους να μας προσεγγίσουν, και αν τέτοιου είδους πρακτικές καθιερωθούν, μετά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταργηθούν» ανέφερε σχετικά.

Η NEC, από πλευράς της, λέει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος φόβου: «Καθώς το σύστημά μας δεν αποθηκεύει φωτογραφίες - κρατά μόνο τα δεδομένα που έχουν αναλυθεί (την ηλικία και το φύλο του πελάτη) βάσει της εικόνας- πιστεύουμε ότι δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων».

Εκτός των τρισδιαστάτων διαφημίσεων που παραπέμπουν στην cult ταινία επιστημονικής φαντασίας Blade Runner, στο Τόκιο πλέον μπορεί κανείς να συναντήσει και αυτόματους πωλητές που προτείνουν αναψυκτικά βάσει ηλικίας και φύλου του αγοραστή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Guardian

Το Facebook στο χρηματιστήριο!


Σύμφωνα με μέλος του διοικητικού συμβουλίου του, το Facebook, θα προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο, στα τέλη του 2012.
Μια μεγάλη μερίδα επενδυτών αδημονεί να αποκτήσει ένα μερίδιο από τα κέρδη του πιο δημοφιλούς ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.
Έτσι η εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο όχι μόνο θα ικανοποιήσει αυτήν την απαίτηση αλλά θα αποτελέσει και ένα από τα πιο πολύκροτα γεγονότα της δεκαετίας στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Πίτερ Τιλ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Facebook, σε δηλώσεις του, τη Δευτέρα27/09 τόνισε ότι η κίνηση αυτή δεν θα συμβεί πριν από τα τέλη του 2012 και θα εξαρτηθεί από την επίτευξη μιας σειράς στόχων της εταιρείας, καθώς και από την πορεία της σε σχέση με το επιχειρηματικό της μοντέλο.

πηγη :Cosmo.gr

Απαλλαγείτε από τα παιχνίδια του Facebook


Ευχάριστα νέα για όσους δε θέλουν να βομβαρδίζονται πια από αυτά
Οι χρήστες του Facebook χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Από τη μια υπάρχουν αυτοί που ασχολούνται λίγο ή πολύ με παιχνίδια τύπου Farmville ή Mafia Wars κι από την άλλοι υπάρχουν εκείνοι που αδιαφορούν για τα Facebook games και συνήθως ενοχλούνται από τις ειδοποιήσεις στο News Feed σχετικά με τις επιδόσεις των φίλων τους. Οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί το Facebook έχουν ως στόχο να απαλλάξουν τη δεύτερη κατηγορία χρηστών από τις ανεπιθύμητες δημοσιεύσεις.

Από εδώ και στο εξής, οι ειδοποιήσεις για το εκάστοτε game θα εμφανίζονται στο News Feed μόνο αν ο χρήστης έχει εγκαταστήσει το συγκεκριμένο game στο λογαριασμό του. Με άλλα λόγια, αν ο χρήστης Χ δεν έχει εγκαταστήσει το Farmville, δε θα βλέπει ειδοποιήσεις για το φίλο Υ ο οποίος θέλει λίπασμα για να μεγαλώσει τη σοδειά του. Παράλληλα, ο χρήστης θα ενημερώνεται για το αν ένας φίλος του έχει μόλις εγκαταστήσει ένα νέο παιχνίδι. Έτσι, είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να συμμετέχει στα games του Facebook.

Η απενεργοποίηση των ενημερώσεων για τα παιχνίδια δεν είναι κάτι τελείως καινούργιο. Ο καθένας μπορεί εδώ και καιρό να καθαρίσει το News Feed του από τα games, ωστόσο θα πρέπει να το κάνει για κάθε game ξεχωριστά.

πηγη : newsbeast.gr

Cyber Storm III : Η μεγαλύτερη άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου


Η μεγαλύτερη άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου στην ιστορία είναι από χθες σε εξέλιξη. Επτά αμερικανικά υπουργεία, 12 διεθνείς εταίροι και 60 μεγάλες εταιρείες παίρνουν μέρος στην άσκηση «Κυβερνοκαταιγίδα III», μια προσομοίωση που θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις ημέρες.
«Στον πυρήνα της, η άσκηση αφορά την ικανότητα αντίδρασης, εξετάζοντας την δυνατότητα του έθνους να αντιμετωπίζει με απώλειες ή ζημιές σε βασικές διαστάσεις της σύγχρονης ζωής» αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Ολοκλήρωσης Κυβερνοασφάλειας και Επικοινωνιών.

Οι διεθνείς εταίροι που συμμετέχουν είναι: Αυστραλία, Βρετανία, Ελβετία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία και Σουηδία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι χιλιάδες αξιωματούχοι και εργαζόμενοι που παίρνουν μέρος στο Cyber Storm III θα πρέπει να αντιμετωπίσουν 1.500 εικονικές επιθέσεις, στις οποίες οι χάκερ θα εκμεταλλευτούν γνωστά ευάλωτα σημεία στις ηλεκτρονικές υποδομές. Λεπτομέρειες, πάντως, δεν γνωστοποιήθηκαν.

Η άσκηση «Κυβερνοκαταιγίδα» διεξάγεται ανά δύο χρόνια. Η φετινή άσκηση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανακάλυψη του διαδικτυακού σκουληκιού Stuxnet, το οποίο σχεδιάστηκε να μολύνει βιομηχανικά συστήματα ελέγχου και εντοπίστηκε προ ημερών σε υπολογιστές πυρηνικού εργοστασίου του Ιράν.

πηγη:Newsbeast.gr

Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας στη γνωστή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail,


Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας πρόσθεσε η Microsoft στη γνωστή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail, με προφανή στόχο να κάνει πιο δύσκολες τις προσπάθειες των επιτήδειων να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών.Πλέον, οι χρήστες του Hotmail θα μπορούν να συνδέσουν το λογαριασμό τους με ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο θα στέλνεται με sms ο κωδικός πρόσβασης στο email τους. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης του λογαριασμού με συγκεκριμένο υπολογιστή, τον οποίο ο χρήστης έχει προηγουμένως καταχωρήσει στο σύστημα ως ασφαλή.

Επιπλέον, γίνονται πιο αυστηρά τα κριτήρια αλλαγής του κωδικού πρόσβασης, ώστε να εξασφαλιστεί ότι αυτός που ζητάει την αλλαγή είναι πράγματι ο κάτοχος του συγκεκριμένου λογαριασμού. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται επίσης ότι ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασης, δεν θα μπορεί να αποτρέψει και τον πραγματικό κάτοχο από την πρόσβαση στον λογαριασμό του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Cnet



Αρχίζει η δίκη του Pirate Bay στο Εφετείο


Έπειτα από μια μακρά διαδικασία ενστάσεων και αναβολών, έφτασε τελικά η στιγμή να ξεκινήσει η νέα δική στην πολύκροτη υπόθεση του Pirate Bay. Η υπεράσπιση προσέφυγε στο Εφετείο αμέσως μετά την έκδοση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, τον Απρίλιο του 2009. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε εννέα μόλις συνεδριάσεις και πιο συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου.Η δίκη στο Εφετείο επρόκειτο να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, αλλά η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης δύο δικαστών, με το σκεπτικό ότι συμμετέχουν σε οργανώσεις κατά της πειρατείας και συνεπώς δε μπορούν να είναι αμερόληπτοι. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι δεν υπάρχει κώλυμα και οι δύο δικαστές μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά.

Η περυσινή καταδίκη των τεσσάρων υπευθύνων του Pirate Bay για συνέργεια σε εγκληματική δραστηριότητα βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, με τους απανταχού downloaders να εξαπολύουν μύδρους κατά της σουηδικής δικαιοσύνης. Παρά την καταδίκη, το Pirate Bay παραμένει ακόμη ενεργό με ελάχιστα διαλείμματα.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σύστημα που θα επιτρέπει στους κατόχους των iPhone και Android κινητών να βλέπουν τρισδιάστατες ταινίες χωρίς να φορούν ειδικά γυαλιά


Η εταιρεία SpatialView έχει αναπτύξει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους κατόχους των iPhone και Android κινητών να βλέπουν τρισδιάστατες ταινίες χωρίς να φορούν ειδικά γυαλιά. Το σύστημα αποτελείται από έναν ειδικό επίπεδο φακό κόστους περίπου 20 δολαρίων, που “κουμπώνει” πάνω στην οθόνη των κινητών και σε συνδυασμό με ειδική εφαρμογή, προβάλλει τρισδιάστατη εικόνα με πολυ καλές επιδόσεις. Απο ότι φαίνετια θα το δούμε σύντομα....Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Η Google κατασκευάζει ένα νέο data center στις ακτές της Φινλανδίας το οποίο θα ψύχεται εξολοκλήρου από θαλασσινό νερό


Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσωπών της εταιρείας στο σουηδικό περιοδικό Computer Sweden, πρόκειται για το μοναδικό data center στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί για την ψύξη των εγκαταστάσεων του μόνο το νερό της θάλασσας και τίποτε άλλο. Η επιλογή αυτή επιτρέπει στις νέες αυτές εγκαταστάσεις να λειτουργούν χωρίς τις γνωστές ενεργοβόρες διατάξεις ψύξης. Τον Φεβρουάριο του 2009 η Google εξαγόρασε μία παλιά χαρτοβιομηχανία στο Kymenlaakso της Φινλανδίας έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ και έναν μήνα αργότερα ανακοίνωσε την πρόθεση της να μετατρέψει το 53 ετών κτήριο σε data center. Mεταξύ άλλων η κίνηση εμπεριείχε μεγάλες δόσεις συμβολισμού αφού εκφράζει την μεταφορά από την εποχή του χαρτιού στην εποχή του data center.
Για την ψύξη των εγκαταστάσεων θα χρησιμοποιηθεί νερό από την Βαλτική Θάλασσα το οποίο θα εισρέει μέσα στο κτήριο από σωλήνες διαμέτρου 2 μέτρων με την βοήθεια των υπαρχουσών αντλιών. Τα υπάρχοντα σιλό θα χρησιμοποιούν ως δεξαμενές νερού, αλλά μόνο για λόγους πυρασφάλειας και όχι για ψύξη. Πέρσι η Google παρουσίασε το data center της στο Saint-Ghislain στο Βέλγιο το οποίο είναι επίσης κατασκευασμένο χωρίς συστήματα ψύξης. Για την ψύξη των εγκαταστάσεων χρησιμοποιεί μόνο τον εξωτερικό αέρα του περιβάλλοντος και αν ο αέρας αυτός γίνει αρκετά ζεστός τότε οι εργασίες του data center μεταφέρονται σε κάποιο σημείο με την βοήθεια της πλατφόρμας Spanner.
To Spanner είναι ένα αποθηκευτικό και υπολογιστικό σύστημα το οποίο εκτείνεται σε όλα τα data center της Google και αυτόματα μεταφέρει και προσθέτει αντίγραφα δεδομένων και υπολογισμών με βάσει περιορισμούς και προβλήματα που εμφανίζονται είτε σε bandwidth, σε packet loss, σε ενέργεια, σε πόρους συστήματος κ.α.
To data center στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας θα χρησιμοποιεί και τον άνεμο για τις ενεργειακές του ανάγκες. Δίπλα από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις κατασκευάζεται ένα νέο αιολικό πάρκο των 12MW, το οποίο ανήκει στην τοπική εταιρεία ρεύματος. Η έκταση για την κατασκευή του δωρήθηκε από την Google. Η λειτουργία των νέων αυτών εγκαταστάσεων της Google αναμένεται να αρχίσει τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: Theregister.co.uk

Απολύσεις και στην Google, επηρεάζονται έως και 10000 άτομα


Η Google, χωρίς να φαίνεται πολύ, απολύει αυτό τον χρόνο συνέχεια και κατά ομάδες αρκετούς από τους εργαζομένους της. Από τον Αύγουστο και μετά έχει δείξει τις πύλες του καμπ της, που βλέπαμε και θαυμάζαμε σε ντοκιμαντέρ, μερικές εκατοντάδες εργαζομένων.

Ακόμα στην τελευταία της αναφορά στην Wall Street αναφέρει ότι έχει 20.123 εργαζομένους, αλλά στην πραγματικότητα έχει 30.000. Γιατί η διαφορά; Η Google κατατάσσει τους 10000 που περισσεύουν ως έκτακτους εργαζόμενους. Όλη η διαφημιστική αγορά έχει πέσει από το τέλος του καλοκαιριού έως σήμερα. Στην Ελλάδα έχει πέσει γύρο στο 40%. Η παγκόσμια πτώση ίσως και να είναι μεγαλύτερη. Το ίδιο πέφτει και η δαπάνη της On-line διαφήμισης και η Google φαίνεται να ανασυντάσσεται για να περάσει όσο πιο ανώδυνα την κρίση.

πηγή: http://www.webguild.org/

Το "πυρηνικό" όπλο των χάκερ


O ιός Stuxnet, το νέο είδος "σκουληκιού" (worm) που επιτέθηκε στους υπολογιστές του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, έρχεται να επαληθεύσει τους φόβους των ειδικών ότι κάποια στιγμή ένας ιός θα είναι σε θέση να πλήξει ζωτικές υποδομές μιας χώρας, όπως σταθμούς ενέργειας, διυλιστήρια και δίκτυα ενέργειας, είτε να τα θέσει υπό τον έλεγχό του. Οι συνήθεις μορφές ιών, "σκουληκιών" και "δούρειων ίππων" (trojans) πλήττουν κυρίως υπολογιστές σε σπίτια και γραφεία, διαγράφοντας ή κλέβοντας αρχεία και προσωπικά δεδομένα, χωρίς ωστόσο να θέτουν σε κίνδυνο ζωές.

Ωστόσο, ο ιός Stunxet, σύμφωνα με σχετική ανάλυση του New Scientist, αποτελεί το πρώτο κακόβουλο λογισμικό (malware) που έχει τη δυνατότητα να τρυπώσει στην καρδιά των υπολογιστικών συστημάτων ακόμα και των πιο προστατευμένων με ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Έτσι, μπορεί να αναλάβει εξ αποστάσεως τον έλεγχο κινητήρων, βαλβίδων, αντλιών, συστημάτων συναγερμού και κάθε άλλου συστατικού μέρους ενός συγχρόνου εργοστασίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη ασφάλειας για χιλιάδες ή και εκατομμύρια ζωές.

Τα μηχανήματα των εργοστασίων συνήθως δεν ελέγχονται άμεσα από υπολογιστές, όπως αυτοί που χρησιμοποιούν οι κοινοί χρήστες. Ο βιομηχανικός εξοπλισμός είναι συχνά αυτοματοποιημένος και ελέγχεται από ξεχωριστό σύστημα υπολογιστών με το δικό του λογισμικό, χωρίς καν την ανθρώπινη επέμβαση.

Τα συστήματα αυτά συνήθως χρησιμοποιούν τη δική τους γλώσσα προγραμματισμού και όχι τις συνήθεις για Windows, Mac ή Linux, πράγμα που κάνει δύσκολη τη ζωή των χάκερ. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, χρειάζονται ειδικού τύπου ιοί για να διεισδύσουν σε τέτοια συστήματα και ο Stuxnet έδειξε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Οι χάκερ που δημιούργησαν τον ιό Stuxnet εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ορισμένες φορές ένας προσωπικός υπολογιστής που "τρέχει" Windows μπορεί να εποπτεύει ένα βιομηχανικό σύστημα. Έτσι κατόρθωσαν να εισάγουν κακόβουλο κώδικα λογισμικού σε ένα κορυφαίας ποιότητας σύστημα PLC (Programmable Logic Controller) που είχε κατασκευάσει η γερμανική Siemens.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο Stuxnet, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά φέτος τον Ιούνιο στη Λευκορωσία, "τρύπωσε" αρχικά στο Ιράν μέσω ενός απλού "στικ" μνήμης USB, το οποίο "μόλυνε" έναν υπολογιστή.

Το "στικάκι" μπορεί να τοποθετήθηκε είτε από έναν Ιρανό συνεργό, είτε να αφέθηκε επίτηδες, ώστε να το ψάξει, βάζοντας το σε ένα υπολογιστή της πυρηνικής εγκατάστασης, κάποιος περίεργος, ο οποίος άθελά του συνέργησε ώστε να μπει ο ιός στο δίκτυο του εργοστασίου.

Εν συνεχεία ήταν εύκολο να εξαπλωθεί ο ιός "πηδώντας" από μηχάνημα σε μηχάνημα μέσα στο δίκτυο. Τελικά, ο ιός ήταν πιθανότατα σε θέση να στείλει πίσω στο δημιουργό του ένα σχεδιάγραμμα με τα συστήματα ασφαλείας όλου του εργοστασίου, κάτι που θα μπορούσε ίσως να του επιτρέψει, για παράδειγμα, να ρυθμίσει σε διαφορετικό ύψος το ασφαλές επίπεδο θερμοκρασίας του αντιδραστήρα.

Η εταιρία κυβερνο-ασφάλειας Symantec (παραγωγός του προγράμματος Norton) δεν είναι σε θέση να εντοπίσει το δημιουργό του ιού, αλλά θεωρεί ότι πρόκειται για "επαγγελματική" δουλειά, που προϋποθέτει ένα "ευρύ φάσμα ικανοτήτων", σύμφωνα με τον αναλυτή της Πάτρικ Φιτζέραλντ.

Η εκτίμηση αυτή έχει οδηγήσει μερικούς αναλυτές να υποθέσουν ότι ο Stuxnet, που συνίσταται σε ένα αρχείο 600 kilobytes, το οποίο δεν έχει ακόμα αναλυθεί πλήρως, δημιουργήθηκε όχι από ένα απλό χάκερ, αλλά από κάποιο κράτος που διαθέτει αφθονία μέσων. Βέβαια, δεν αποκλείεται η πιθανότητα ο ιός να έχει δημιουργηθεί και από κάποια εγκληματική οργάνωση με στόχο τον οικονομικό εκβιασμό.

Οι πωλήσεις από το Ίντερνετ βιντεοπαιχνιδιών για PC ξεπέρασαν, στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά τις πωλήσεις από τα φυσικά καταστήματα.


Στο πρώτο εξάμηνο του 2010, πουλήθηκαν online 11.2 εκατομμύρια παιχνίδια για PC σε σχέση με τα φυσικά τεμάχια παιχνιδιών που άγγιξαν τα 8,2 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την έρευνα της NPD Group, τα sites με τα κορυφαία download ήταν το Steamgames, το online κατάστημα της εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών Valve, δημιουργού του blockbuster τίτλου Left 4 Dead κ.τλ.Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι φυσικές πωλήσεις ήταν πιο κερδοφόρες σε ρευστό. Ειδικότερα, η NPD ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις σε καταστήματα αντιστοιχούν στο 57% όλων των χρημάτων που δαπανήθηκαν σε παιχνίδια PC συγκριτικά με το 43% που «παρήγαγαν» τα downloads.

«Η συνολική πτώση των παιχνιδιών σε υπολογιστή, ακόμα και όταν συνδυάζονται οι online και οι φυσικές πωλήσεις, δέχεται τόσο τον αντίκτυπο της εξάπλωσης των games μέσα από κοινωνικά δίκτυα όσο και την επέκταση των ελεύθερων παιχνιδιών», δήλωσε χαρακτηριστικά η Anita Frazier, αναλύτρια της εταιρείας NPD.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

«πακέτου αναβάθμισης» απο την intel !


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο πρόγραμμα αναβάθμισης ισχύος επεξεργαστών που λανσάρει η Intel, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση μίας κάρτας που «ξεκλειδώνει» επιπλέον χαρακτηριστικά των chip της.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει μία κάρτα με έναν κωδικό ασφαλείας ο οποίος θα ξεκλειδώνει επιπλέον χαρακτηριστικά των επεξεργαστών της εταιρείας μέσω του Web.Το εν λόγω σχέδιο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι κατηγορούν την εταιρεία ότι προσπαθεί να χρεώσει τους χρήστες υπολογιστών για δυνατότητες για τις οποίες έχουν ήδη πληρώσει.

Ο αντίλογος της Intel είναι ότι το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα «επιλογής και ευελιξίας».

«Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει σε περιορισμένα καταστήματα και θα επικεντρώνεται σε έναν επεξεργαστή Pentium. Θα παρέχεται σε έναν χρήστη η δυνατότητα να αναβαθμίσει τον υπολογιστή του online» δήλωσε ο Τζωρτζ Αλφς, εκπρόσωπος της Intel.

Η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας είναι ότι μέσω του εν λόγω «πακέτου» ο χρήστης απαλλάσσεται από την ανάγκη να αγοράσει ένα νέο σύστημα ή να πάει σε κάποιο κατάστημα για «φυσική» αναβάθμιση.

Αρχικά, το εν λόγω πρόγραμμα αναβάθμισης θα εφαρμόζεται μόνο σε υπολογιστές με επεξεργαστή G6951. Κατά την Intel, το «αδελφό» chip, G6950, κοστίζει 87 δολάρια όταν πωλείται σε παρτίδες των 1.000. Η Intel δεν ανακοίνωσε ποιο θα είναι το κόστος των καρτών αναβάθμισης, ωστόσο εικάζεται ότι θα κυμαίνεται γύρω στα 50 δολάρια.

Η εν λόγω αναβάθμιση θα αυξάνει το μέγεθος της μνήμης cache και θα «ξεκλειδώνει» μία τεχνολογία γνωστή ως hyperthreading, που επιτρέπει στον υπολογιστή να ανταποκρίνεται ταχύτερα στις εντολές του χρήστη και βοηθά με «βαριές» διεργασίες όπως το editing βίντεο, καθώς επιτρέπει τον πιο σωστό καταμερισμό του φόρτου εργασίας.

Ο G6951 είναι ένας dual core 2,8GHz της οικογένειας i3, που απευθύνεται σε μηχανήματα πιο χαμηλών επιδόσεων. Όσον αφορά την κυκλοφορία των «καρτών αναβάθμισης», η Intel σκοπεύει να τις λανσάρει στην αγορά στο τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Η πρώτη δημοσίευση για το πρόγραμμα της Intel έγινε στο blog τεχνολογικών θεμάτων Engadget, το οποίο ανέβασε και φωτογραφίες, αποκαλώντας την κίνηση ως ένα «ενδιαφέρον επιχειρηματικό μοντέλο».

Λίαν συντόμως, οι πληροφορίες έκαναν το γύρο του Ίντερνετ, με τους υποστηρικτές και τους πολεμίους να λαμβάνουν «θέσεις μάχης».

«Είναι μία χοντροκέφαλη κίνηση από την Intel» είπε ο Άντριαν Κίνγκσλεϊ- Χιουζ, του τεχνολογικού blog ZDNet.com. «Ο μηχανισμός αναβάθμισης είναι πολύ βασικός, οπότε δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να 'χακαριστεί' η διαδικασία. Ο καταναλωτής θα μπερδευτεί. Για να είμαι ειλικρινής, δεν αξίζει τα 50 δολάριά του και οι καταναλωτές θα μπορούσαν να δαπανήσουν καλύτερα τα λεφτά τους».

«Με το ίδιο σκεπτικό, η εταιρεία που φτιάχνει κουτιά για χυμούς θα μπορούσε να σε χρεώσει έξτρα αν πας να χρησιμοποιήσεις τα άδεια κουτιά για να βάλεις κάτι άλλο» είπε ο συγγραφέας και ακτιβιστής για μεταρρυθμίσεις στους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, Κόρι Ντοκτόροου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η αρχή στην οποία βασίζονται οι κάρτες αναβάθμισης «προσβάλλει άμεσα ολόκληρο το ανθρώπινο ιστορικό περί καινοτομίας».

Ωστόσο, ο Στίβεν Μόστιν του Tech Herald επεσήμανε ότι η Intel δεν είναι ο πρώτος «μεγάλος παίκτης» που επιχειρεί να χρεώσει τους χρήστες για «κλειδωμένο» περιεχόμενο.

«Μεγάλες εταιρείες του χώρου των ηλεκτρονικών παιχνιδιών έχουν υιοθετήσει εδώ και καιρό την κερδοφόρα τακτική του 'κλειδώματος' υλικού, μέχρι οι παίκτες να πληρώσουν έξτρα για να 'κατεβάσουν' τα δικαιώματα πρόσβασης».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

Η Research In Motion παρουσίασε το δικό της tablet


Η Research In Motion παρουσίασε το δικό της tablet στο συνέδριο προγραμματιστών που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για το πρώτο tablet προσανατολισμένο στις ανάγκες του επιχειρηματία, στα πρότυπα του BlackBerry.

«Είναι μια από τις συναρπαστικές στιγμές στην ιστορία της εταιρείας», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Research In Motion, Μάικ Λαζαρίδης. «Η RIM θα προσφέρει το καλύτερο tablet για επαγγελματίες, με προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και ένα από τα πιο ευέλικτα και εξελιγμένα λειτουργικά συστήματα», πρόσθεσε.Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Playbook, όπως θα ονομάζεται η συσκευή, θα δώσει στην εταιρεία το συγκριτικό πλεονέκτημα για να κυριαρχήσει σε μια αγορά με την οποία είναι ήδη εξοικειωμένη. «Το Playbook φαίνεται πραγματικός ανταγωνιστής για το iPad, εκμεταλλευόμενο την εξοικείωση της αγοράς με τους επαγγελματίες», σχολίασε ο Στούαρτ Μάιλς, συντάκτης τεχνολογικής ιστοσελίδας. «Κατά πόσο η RIM θα προσφέρει όσα υπόσχεται είναι η πρόκληση. Όπως και να ‘χει, η μάχη των tablets είναι μπροστά μας».

Στην αγορά των smartphones, η RIM διατηρεί άνετο προβάδισμα, με μερίδιο αγοράς 39,3%, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις της comScore. Αντίστοιχα, το μερίδιο της iPhone κυμαίνεται στο 23%, ενώ του Android της Google στο 17%.

Το Playbook θα διαθέτει οθόνη επτά ιντσών με κάμερες στο εμπρός και πίσω μέρος της συσκευής ώστε να υποστηρίζει τηλεδιασκέψεις, χαρακτηριστικό που θεωρείται σημαντικό στο επιχειρηματικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Το λειτουργικό σύστημα δεν θα βασίζεται στο OS6, αλλά στο QNX, που απέκτησε πρόσφατα η εταιρεία.. Το νέο λειτουργικό είναι σχεδιασμένο ειδικά για υπολογιστές διαστάσεων tablet, ενώ η συσκευή διαθέτει ακόμη Bluetooth και Wi-Fi, αλλά όχι 3G.

Η RIM υπολογίζει να κυκλοφορήσει τη συσκευή στις αρχές του 2011. Δεν έχει γίνει ακόμη λόγος για τιμή διάθεσης του Playbook, υπολογίζεται ωστόσο ότι δεν θα διαφοροποιείται σημαντικά από τις τιμές των υπόλοιπων tablets στην αγορά. Παραμένει ωστόσο ζητούμενο κατά πόσο η τιμή θα είναι ικανοποιητική και για οικιακούς χρήστες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Hitachi LifeStudio


Η Hitachi παρουσίασε τη νέα σειρά εξωτερικών σκληρών δίσκων LifeStudio, οι οποίοι είναι οι πρώτοι της αγοράς που συμμαζεύουν και οργανώνουν αυτόματα τις φωτογραφίες, τα video, τη μουσική και τα έγγραφα από τον υπολογιστή, ή κάποια συσκευή USB ή ακόμα και από το social network που χρησιμοποιείτε.
Η σειρά έχει σχεδιαστεί για Mac και PC, και περιλαμβάνει στο πακέτο τις εφαρμογές Hitachi LifeStudio Management και Hitachi Backup, για την οργάνωση του υλικού σας, καθώς και την εφαρμογή 3D Wall για απεικόνιση του υλικού κατά χρονολογική σειρά.

ΠΗΓΗ techgear.gr

video

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΡΤ περνάει σε κάδρο 16:9!


Στις 21 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Τηλέμαχου Χυτήρη.

Υπό κανονικές συνθήκες, αυτή η είδηση δε θα είχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον, όμως οι αποφάσεις του συγκεκριμένου ΔΣ είναι πολύ σημαντικές για το φιλοθεάμον κοινό και ιδίως για τους φίλους του Champions League!
Αντιγράφουμε το σχετικό κομμάτι από την ανακοίνωση της ΕΡΤ:

"Στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 θα αρχίσει η μετάδοση αθλητικών τηλεοπτικών προγραμμάτων σε εικόνα 16:9 (ευρεία οθόνη), αρχής γενομένης με τους αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League. Με το σύστημα ευρείας οθόνης θα μεταδίδονται πλέον από τη ΝΕΤ και την ΕΤ1 όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τόσο αυτά που το σήμα τους παράγεται πρωτογενώς από τρίτους σε 16:9 και μεταδίδεται από την ΕΡΤ, όσο και αυτά που θα παράγονται απευθείας από την ΕΡΤ, όπως ο αγώνας Παναθηναϊκού – Κοπεγχάγης της 29ης Σεπτεμβρίου 2010."

Αυτό σημαίνει ότι η παραμόρφωση που παρατηρείται όταν "τεντώνεται" το σήμα 4:3 για να χωρέσει σε όλη την έκταση της ευρείας οθόνης θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν στα κρατικά κανάλια. Απομένει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και το Mega, για να βλέπουμε όλο το Chapmions League όπως πρέπει.

Υπάρχει, όμως, κι άλλη μια είδηση που βγαίνει από τα πρακτικά του ΔΣ, η οποία έχει να κάνει με το ψηφιακό σήμα:

"Στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 θα αρχίσει η ψηφιακή εκπομπή των προγραμμάτων της ΝΕΤ, της ΕΤ1, της ΕΤ3 και του καναλιού της Βουλής στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Στο διάστημα από 22 έως και 26 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι δοκιμαστικές ψηφιακές εκπομπές αυτών των καναλιών. Ταυτοχρόνως, από τις ίδιες συχνότητες θα μεταδίδονται και πέντε ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ σπορ και Kosmos). Αρχικά η ψηφιακή εκπομπή θα γίνεται με τη χρήση τεχνολογίας MPEG2 -απόλυτα συμβατής με τους δέκτες και αποκωδικοποιητές MPEG4- ενώ η μετάβαση στην τεχνολογία MPEG4 θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι συχνότητες επίγειας ψηφιακής μετάδοσης των προγραμμάτων της ΝΕΤ, της ΕΤ1, της ΕΤ3 και του καναλιού της Βουλής θα είναι οι εξής:

* Περιοχή Αττικής: κανάλι 52 UHF από τον πομπό του Υμηττού και
* Περιοχή Θεσσαλονίκης: κανάλι 26 UHF από τον πομπό του Χορτιάτη

Έστω και με καθυστέρηση, η ΕΡΤ μπαίνει στη νέα εποχή. Ανυπομονούμε!

Πηγή: ΕΡΤ

Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City and Grand Theft Auto: San Andreas σε λειτουργικό Mac OS X!


Η Rockstar ειναι ετοιμη να κερδίσει νέους οπαδούς με το να μπεί στην κοινώτητα των Mac gamers!
Μέχρι το τέλος του χρόνου, οι mac χρήστες θα μπορούν να παίξουν τα: Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City and Grand Theft Auto: San Andreas σε λειτουργικό Mac OS X!
Αυτή η πληροφορία εμφανίστηκε στη σελιδα facebook της Rockstar όπου έγινε η παρακάτω ερώτηση!

Παιδιά σκέπτεστε να κάνετε τα παιχνίδια σας συμβατά για mac?

Και η απάντηση ήταν ξεκάθαρα ναι.

Ναι! Κοίταξε για την πολυαναμενόμενη έκδοση του κλασικού Grand Theft Auto Trilogy (Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City and Grand Theft Auto: San Andreas)
για mac μεσα σε αυτό το χρόνο! Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις σύντομα! Αλλα "ναι" είναι η απάντηση σε περίπτωση που αναρωτιέσαι!

Το Stuxnet worm επιτίθεται στο Ιράν


Ιρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πρόσφατα τις πληροφορίες που ήθελαν το διαβόητο malware Stuxnet να έχει επιτεθεί σε χιλιάδες υπολογιστές ανά την επικράτεια της χώρας. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από την Τεχεράνη, το Stuxnet έχει χτυπήσει εγκαταστάσεις που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την ατομική ενέργεια, γεγονός που υποχρεώνει την αρμόδια επιτροπή της χώρας να επικεντρώσει όλη της τη δραστηριότητα στην εξάλειψη του Stuxnet.Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Μερ, το οποίο εδρεύει στην πρωτεύουσα του Ιράν, στέλεχος του υπουργείου Βιομηχανιών και Ορυχείων φέρεται να δήλωσε ότι έχουν μολυνθεί περίπου 30.000 διευθύνσεις IP σε όλη τη χώρα. Φυσικά, κάθε IP μπορεί να αντιστοιχεί σε πολλούς υπολογιστές (π.χ. τα PCs σε ένα εργοστάσιο), οπότε δε μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια ο αριθμός των συστημάτων που έχουν προσβληθεί από το worm.

Αν και η ιρανική κυβέρνηση απέφυγε να αποκαλύψει ποιες υπηρεσίες/εγκαταστάσεις έχουν χτυπηθεί από το Stuxnet, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο αντιδραστήρας του Μπουσέρ, πού τόση ένταση έχει δημιουργήσει στις σχέσεις του Ιράν με τη Δύση, παραμένει εκτός λειτουργίας.

Το Stuxnet θεωρείται το πιο προηγμένο malware που έχει δημιουργηθεί ποτέ, σύμφωνα με τα όσα λένε ειδικοί σε θέματα ασφαλείας. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο, αν και φέρεται να δρα ανενόχλητο από τον Ιανουάριο. Το Stuxnet στοχοποιεί κατά κύριο λόγο υπολογιστές με Windows που διαχειρίζονται βιομηχανικά συστήματα. Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για malware που σχεδιάστηκε στη Δύση, με μοναδικό στόχο να πλήξει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Πηγή: Pc Magazine

Η Microsoft κάνει στροφή στο PC gaming


Απ' ό,τι φαίνεται, οι πρόσφατες δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της Microsoft σχετικά με την παρακμή των PC games, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα first person shooters, δεν απηχούν τις απόψεις όλων των ανθρώπων της εταιρείας. Ο γενικός διευθυντής των Microsoft Games Studios είπε πράγματα διαμετρικά αντίθετα από αυτά που ανέφερε πρόσφατα ο Kudo Tsunoda του Kinect."Είναι δική μας δουλειά να δείξουμε το δρόμο στο PC (gaming). Χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα. Δεχόμαστε κριτική ότι ρίχνουμε το βάρος στην κονσόλα και πρέπει να διαθέσουμε πόρους στο PC", είπε ο Dave Luehmann. Θέλοντας, μάλιστα, να δείξει ότι κάτι κινείται στην gaming πλατφόρμα των Windows, ο Luehmann ανέφερε τα επερχόμενα Fable III, Age of Empires Online και Microsoft Flight. Βέβαια, το Fable III είναι μια μάλλον ατυχής αναφορά, δεδομένου ότι η έκδοση για PC θα καθυστερήσει επ' αόριστον, καθώς έχει δοθεί προτεραιότητα στην έκδοση για Xbox 360.

Οι δηλώσεις του Kudo Tsunoda από την ομάδα του Kinect έγιναν δεκτές με αποδοκιμασία -έως και χλευασμό- από το κοινό και τα ΜΜΕ. Προφανώς, οι νεότερες δηλώσεις του Luehmann έγιναν για να περιοριστεί η ζημιά που υπέστη η εικόνα της εταιρείας.

Πηγή: Pc Magazine

Χρόνια πολλά Google


Η αγαπημένη μηχανή αναζήτησης και όχι μόνο γίνεται 12 ετών
Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998 ιδρύθηκε η εταιρία Google από τον Larry Page και τον Sergey Brin. Τα πρώτα χρήματα για να ιδρυθεί η εταιρία τα έδωσε ο Andy Bechtolsheim ένας από τους ιδρυτές της Sun microsystems ο οποίος πίστεψε στο όραμα των δύο νεαρών. Σήμερα η εταιρία γίνεται 12 χρόνων και έχει εξελιχθεί σε κολοσσό. Αυτή τη στιγμή η Google είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο και όχι μόνο καθώς προσφέρει και άλλες πολλές υπηρεσίες.Μερικές ημερομηνίες σταθμός στην ιστορία της:

Το Φεβρουάριο του 2005 έδωσε στο κοινό την υπηρεσία Google Maps.

Τον Οκτώβριο του 2006 αγοράζει έναντι 1,65 δισ. δολαρίων το Youtube

To 2007 ανακηρύσσεται η πιο πολύτιμη μάρκα του κόσμου, αφήνοντας πίσω της εταιρίες κολοσσούς όπως η Microsoft και η Coca-cola

Τον Φεβρουάριο του 2007 την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάνει δώρο σε όλους τους χρήστες την δυνατότητα να δημιουργήσουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην υπηρεσία της Gmail.

Για να γιορτάσουν τα 12α γενέθλια της οι υπεύθυνοι της Google επέλεξαν να στολίσουν την κεντρική σελίδα της εταιρίας με μία τούρτα σχεδιασμένη από τον καλλιτέχνη Wayne Thiebaud. O συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι γνωστός για τις τούρτες που ζωγράφιζε κατά τη δεκαετία του '60.

πηγη : newsbeast.gr

Επικίνδυνη ουσία στο χαρτί ταμειακών μηχανών


Η επικίνδυνη χημική ουσία Δισφαινόλη Α (ΒΡΑ), που αποτελεί ορμονικό διαταράκτη και η παρουσία της σε πλαστικά βρεφικά μπιμπερό είχε ξεσηκώσει διεθνή σάλο τα προηγούμενα χρόνια, χρησιμοποιείται στο θερμικό χαρτί των ταμειακών μηχανών, επισήμανε στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος...

Εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο, που χειρίζονται τις ταμειακές μηχανές και έρχονται σε συχνή επαφή με το θερμικό χαρτί, είχαν 30% περισσότερη ΒΡΑ στο σώμα τους από το μέσο όρο των ενηλίκων στις ΗΠΑ και 34 % περισσότερη ΒΡΑ από τους άλλους εργαζόμενους.
Ερευνες για την εκτίμηση του κινδύνου και την αναζήτηση ασφαλών εναλλακτικών λύσεων έχουν ήδη ξεκινήσει από την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ). Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ζητεί από την Κομισιόν απαντήσεις για το αν έχει εξετάσει τις επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων και των καταναλωτών από την παρουσία ΒΡΑ στα προϊόντα από θερμικό χαρτί και κατά πόσο σκοπεύει να προχωρήσει στην εκπόνηση σχετικού σχεδίου δράσης.

πηγη :tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

O νέος Internet Explorer θα χρειάζεται το SP1 των Windows 7


To πρώτο service pack των Windows 7 θα χρειάζεται να έχουν εγκατεστημένο όσοι χρήστες του νέου λειτουργικού επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα -ένατη- έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος Internet Explorer. H Microsoft δήλωσε ότι προχώρησε σε αυτή την απόφαση έτσι ώστε το λογισμικό να είναι όσο πιο ενημερωμένο γίνεται, έτσι ώστε να μπορέσει να υποδεχτεί και να αξιοποιήσει όλες τις νέες λειτουργίες του προγράμματος.
Ήδη η δημόσια beta του IE9 που διατέθηκε πριν από μερικές ημέρες απαιτούσε μια σειρά από διορθωτικά αρχεία έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει στα Windows 7. Επίσημη ημερομηνία για τη διάθεση της τελικής έκδοσης δεν έχει δοθεί ακόμη στο φως της δημοσιότητας, ωστόσο αναμένεται λίγο μετά το πρώτο εξάμηνο του 2011.

πηγη:nooz.gr

Τα πιο “ανούσια” applications του iPhone


Μια γάτα που παίζει πιάνο, μια αγελάδα που πετάει και έναν εικονικός zippo κρατούν τα σκήπτρα των πιο ανούσιων εφαρμογών του iPhone όπως τις ψήφισαν 4.000 κάτοχοι της συσκευής.Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, πως για τις εφαρμογές αυτές οι χρήστες παραδέχονται ότι ξοδεύουν 10 λεπτά από το χρόνο τους την ημέρα παίζοντας με αυτές...

Από τη δημοσκόπηση που του Subway προέκυψε επίσης ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτά τα applications κυρίως κατά τη διάρκεια αναμονής τους σε δημόσιες υπηρεσίες ή άλλες δουλειές που πρέπει να περιμένεις αρκετή ώρα.

Στην κορυφή των 10 πιο ανούσιων εφαρμογών βρίσκεται το Talking Tom, ένας γάτος που επαναλαμβάνει ότι λες και σε κοροϊδεύει σε εκνευριστικό βαθμό.

Αλλά αυτό που κάνει, τουλάχιστον στον γράφοντα, την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η εφαρμογή που μετράει την ένταση των... αερίων σου!

Αναλυτικά το Top 10

1. Talking Tom ( ο γάτος που σε κοροϊδεύει)

2. iBeer (Υποτίθεται ότι πίνεις μια μπύρα)

3.Fat Booth (Σε κάνει να δείχνεις τεράστιος)

4. Cat Piano (Μια γάτα που παίζει πιάνο)

5.Zippo Lighter(ένας zippo που ανάβει)

6.Cow Toss(Πετάς μια αγελάδα στον αέρα)

7. Colour Tilt (γέρνεις το iPhone κι αλλάζει χρώμα)

8. Hold On! ( Πατάς ένα κουμπί για όση ώρα μπορείς)

9. Woohoo (Πατάς ένα κουμπί και ακούγεται ένα woohoo!)

10. Rate a fart (Βαθμολογεί την ένταση της... “εντερικής σου διαταραχής”)
πηγη :cosmo.gr

Τα Windows 7 είναι λιγότερο ασφαλή από τα vista....


Tα Windows 7 διόρθωσαν και βελτίωσαν αρκετά πράματα από τα Windows Vista που δεν άρεσαν στους χρήστες, αλλά ο... Raimund Genes, επικεφαλής για την αφάλεια της Trend Micro, έχει εντοπίσει κάτι το οποίο προτιμούσε στο προηγούμενο λειτουργικό.

Ο Genes είπε ότι η Microsoft έχει πάρει αποφάσεις σχεδιασμού όπου έχει θυσιάσει την ασφάλεια προς όφελος της ευκολίας χρήσης, κυρίως εξαιτίας της χαλάρωσης του ενοχλητικού User Account Control (ελέγχου λογαριασμών χρηστών).

"Δε λέω ότι τα Windows 7 είναι ανασφαλή, αλλά τα Vista χωρίς καμιά ρύθμιση είναι καλύτερα". "Απογοητεύτηκα όταν χρησιμοποίησα για πρώτη φόρα τα Windows 7 που δεν υπήρχε προειδοποιήση για τη μη χρήση αντιϊκού, σε αντίθεση με τα Vista", είπε ο Genes. "Δεν υπάρχει ούτε προειδοποίηση για τις κρυμμένες επεκτάσεις αρχείων. Ακόμα και όταν εγκατασταθεί αντιϊκό, προειδοποιήσεις για τη μη ενημέρωση του δεν υπάρχουν."

"Τα Windows 7 μπορεί να είναι βελτιωμένα σε ότι αφορά τη χρηστικότητα αλλά σε θέμα ασφαλείας είναι λάθος. Όταν οι προγραμματιστές της Microsoft επιλέγουν μεταξύ χρηστικότητας και ασφάλειας, πάντα θα επιλέγουν τη χρηστικότητα", υποστήριξε ο Genes.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Το 3D δε φαίνεται να συγκινεί τον κόσμο γιατι ο κόσμος δε θέλει να φοράει γυαλιά !


Οι κατασκευαστές κάνουν ό,τι μπορούν για να προωθήσουν την τρισδιάστατη τεχνολογία μέσα από τα προϊόντα τους, όμως το κοινό δε φαίνεται να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα με το 3D. Η διάσημη εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Deloitte πραγματοποίησε πρόσφατα μια έρευνα, επιχειρώντας να ανιχνεύσει τις τάσεις των καταναλωτών. Τα ευρήματα είναι μάλλον απογοητευτικά για τους θιασώτες των τριών διαστάσεων.Το 83% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το 3D δεν είναι επαρκές κίνητρο για να τους κάνει να αγοράσουν νέα τηλεόραση. Το 60% είπε ότι δεν προτίθεται να πληρώσει παραπάνω για μια τηλεόραση με 3D, ενώ μόλις το 21% δήλωσε έτοιμο να καταβάλει το επιπλέον 10% στην τελική τιμή για να πάρει μια τρισδιάστατη τηλεόραση.

Το βασικό πρόβλημα είναι όχι τόσο η τιμή, όσο για γυαλιά. Όπως φάνηκε και μέσα από την έρευνα, ο κόσμος δε θέλει να φοράει γυαλιά, γιατί εκτός από το να βλέπει 3D τηλεόραση, μπορεί την ίδια στιγμή να θέλει να ξεφυλλίσει ένα περιοδικό ή να μπει στο Internet. Το "βάλε-βγάλε γυαλιά" είναι κάθε άλλο παρά βολικό.

Όσο το 3D απαιτεί γυαλιά, οι τρεις διαστάσεις θα παραμένουν πολυτέλεια για λίγους.

Πηγή: CNET

Έφτασε η ώρα του PlayStation Move


Η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το χειριστήριο PlayStation Move motion controller για το PlayStation 3 (PS3) έρχεται σε όλα τα ενημερωμένα καταστήματα όλης της Ελλάδας. Σε συνδυασμό με την PlayStation Eye camera, οι παίκτες μπορούν να μεταφερθούν σε έναν κόσμο όπου κάθε τους κίνηση καταγράφεται σε τρισδιάστατο περιβάλλον με εκπληκτική ακρίβεια.

Πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο τρόπο παιχνιδιού, χάρη στον οποίο μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας games, μαζί με μια μεγάλη γκάμα ολοκαίνουριων τίτλων, που σχεδιάστηκαν για να απογειώσουν τη διασκέδαση.Το PlayStation Move οδηγεί την ψυχαγωγία σε νέα διάσταση προσφέροντας μια «βαθιά» και καθηλωτική εμπειρία, η οποία σας προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο στον τρόπο παιχνιδιού. Είτε κερδίζετε άσους με τα σερβίς σας σε έναν αγώνα τένις με φίλους, είτε εξαπολύετε ξόρκια, είτε παίρνετε ανά χείρας το πινέλο, είτε καταλαμβάνετε τη θέση του ελεύθερου σκοπευτή, η γκάμα των τίτλων για PlayStation Move που καταφθάνει στα καταστήματα τις ερχόμενες εβδομάδες έχει κάτι να προσφέρει σε όλους. Πάρτε στα χέρια σας το PlayStation Move motion controller και δοκιμάστε ορισμένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφορούν:

Sports Champions
Μια φανταστική επιλογή αθλημάτων -από πινγκ πονγκ μέχρι τοξοβολία, το Sports Champions σας ζητά να επιδείξετε τις ικανότητες, αλλά και τη θέληση σας για νίκη. Δώστε το νικητήριο χτύπημα με τη ρακέτα σας στο πινγκ πονγκ με μια περίτεχνη κίνηση του καρπού, τελειοποιήστε τα καρφιά σας στο μπιτς βόλεϊ και στοχεύστε το κέντρο του στόχου στην τοξοβολία με απόλυτη ακρίβεια. Είτε είστε ερασιτέχνες είτε όψιμοι επαγγελματίες, ο «διασθητικός» και απόλυτα ρεαλιστικός χειρισμός του PlayStation Move motion controller θα σας αναγκάσει να επιτρέψετε για ακόμη περισσότερα. Το Champion Cup Mode σας επιτρέπει να διαγωνιστείτε για χάλκινα, αργυρά και χρυσά τρόπαια, ούτως ώστε να ξεκλειδώσετε εκατοντάδες δώρων και να ανακηρυχθείτε πρωταθλητές. Μπορείτε επίσης να διαγωνιστείτε για τις κορυφαίες επιδόσεις σε μια σειρά ταχύτατων και ξέφρενων δοκιμασιών στο Challenge Mode. Προετοιμαστείτε να «διαλύσετε» τον ανταγωνισμό στην απόλυτη αθλητική διοργάνωση.

EyePet Move edition
Παιχνιδιάρικο, διασκεδαστικό και cool, το αγαπημένο μας εικονικό κατοικίδιο έγινε ακόμη καλύτερο χάρη στο PlayStation Move motion controller. Ελάτε ακόμη πιο κοντά στο σκανδαλιάρη γούνινο φιλαράκο σας και ανακαλύψτε πολυάριθμες επιλογές μέσω μιας γκάμας νέων κόλπων και παιχνιδιών και ενός διαισθητικού και ιδιαίτερα εύχρηστου συστήματος ελέγχου. Χρησιμοποιήστε το PlayStation Move motion controller προκειμένου να ζωγραφίσετε παιχνίδια κατ'ευθείαν στην οθόνη και στη συνέχεια δείτε τα να «ζωντανεύουν» καθώς το EyePet παίζει μαζί τους. Όπως κι ένα πραγματικό κατοικίδιο είναι άκρως διασκεδαστικό και φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος νέος, οικογενειακός σας φίλος. Κάθε ημέρα θα συνοδεύεται και από μια καινούρια περιπέτεια χάρη στο EyePet Move edition.

Kung Fu Rider
Αρπάξτε την καρέκλα του γραφείου σας και ξεχυθείτε με καρτουνίστικο στυλ σε απότομους, κατηφορικούς δρόμους, ενώ προσπαθείτε να ξεφύγετε από τη Yakuza. Χρησιμοποιήστε το motion controller προκειμένου να εξερευνήσετε, να σκαρφαλώσετε σε αυτοκίνητα, να υπερπηδήσετε εμπόδια και να συγκεντρώσετε χρήματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής κερδίζοντας πόντους. Αυτός ο αλλόκοτος και παρανοϊκός τίτλος είναι τόσο διασκεδαστικός, όσο και εθιστικός και θα σας κρατήσει -κυριολεκτικά- καρφωμένους στη θέση σας!

Start the Party!
Καμακώστε τα πιο ξέφρενα ψάρια, προστατέψτε πουλάκια ώστε να μην πέσουν από τις φωλιές τους ή κυνηγήστε φαντάσματα μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, καθώς η τεχνολογία «επαυξημένης πραγματικότητας» (augmented reality) μεταμορφώνει το PlayStation Move motion controller σε ότι μπορείτε να φανταστείτε: από ελικόπτερο μέχρι φακό στο Start the Party! Δώστε στα παιχνίδια σας εξατομικευμένο χαρακτήρα χρησιμοποιώντας την PlayStation Eye για να καταγράψετε τη φωνή και το πρόσωπο σας, σε περισσότερα από 20 διασκεδαστικά mini-games και δοκιμασίες, οι οποίες θα ψυχαγωγήσουν τους πάντες.

Ο Mark Bowles, Brand Manager του PlayStation Move, καλωσόρισε την άφιξη του PlayStation Move δηλώνοντας: "Η κληρονομιά του PlayStation συνίσταται στην ανάπτυξη νέων, επαναστατικών τρόπων απόλαυσης της πλατφόρμας, ξεκινώντας με το EyeToy, στο οποίο το σώμα σας γίνεται το χειριστήριο και συνεχίζοντας με την ανάπτυξη των Buzzers του Buzz! και των μικρόφωνων του SingStar. Το PlayStation Move είναι το πιο φιλόδοξο σύστημα ελέγχου που έχει κυκλοφορήσει, προσφέροντας αφάνταστη ακρίβεια, μέσω της οποίας βελτιώνεται εντυπωσιακά η παραδοσιακή εμπειρία παιχνιδιού. Κι αυτή η εμπειρία αφορά πλέον όλους τους χρήστες, ακόμη και ολόκληρη την οικογένεια ή όσους απλώς αποζητούν κάτι για να ψυχαγωγηθούν."

Στα καταστήματα θα είναι διαθέσιμές οι παρακάτω εκδόσεις:
PlayStation Move motion controller
PlayStation Move navigation controller
PlayStation Move motion controller starter pack, το οποίο αποτελείται από το PlayStation Move motion controller, την PlayStation Eye camera και το Starter disc με demos των: Sports Champions, Tiger Woods PGA Tour 11, Start the Party! κ.α.,

Ένας 17χρονος προκάλεσε το χάος στο Twitter


Ο ιός που χτύπησε πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες του twitter ξεκίνησε από την περιέργεια ενός 17χρονου μαθητή από την Αυστραλία, για το πρόγραμμα onMouseOver της Java. O Pearce Derlphin, με όνομα χρήστη @zzap, παραδέχθηκε ότι εκείνος ξεκίνησε το “πείραμα”, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν επαγγελματίες hacker που προκάλεσαν μια 5ωρη αναστάτωση στο δημοφιλές microblog. Ο @zzap δήλωσε ότι τουίταρε έναν κωδικό του mouseover του JavaScript, το οποίο δημιουργεί ένα αναδυόμενο παράθυρο όταν ο κένσορας του ποντικού περνάει πάνω από το link.

Η ιδέα του όμως υιοθετήθηκε από τους hacker οι οποίοι χρησιμοποίησαν τον κωδικό για να κατευθύνουν τους χρήστες σε πορνογραφικά sites και δημιουργήσαν “worm tweets” που αναπαράγονταν κάθε φορά που ο χρήστης τα διάβαζε.

“Το έκανα απλώς και μόνο για να καταλάβω αν και πώς λειτουργεί” είπε ο Pearce που ζει με την οικογένεια του στη Μελβούρνη.

“Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να προκαλέσει τέτοιο πανικό”, πρόσθεσε σε συνέντευξη του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγη :cosmo.gr

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Φήμες για smartphone με την υπογραφή του Facebook


Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε στο Internet μια φήμη που έφερε το Facebook να αναπτύσσει ένα smartphone δικής του έμπνευσης. Η διάψευση ήρθε σχεδόν αμέσως από τον εκπρόσωπο Τύπου της εταιρείας, ο οποίος επιχείρησε να βάλει πρόωρο τέλος στα σενάρια. Φαίνεται, όμως, ότι τα όσα είπε είναι μάλλον διφορούμενα, με αποτέλεσμα η φημολογία να έχει φουντώσει για τα καλά. Επί λέξει, ο εκπρόσωπος Τύπου είπε ότι "το Facebook δεν κατασκευάζει τηλέφωνο", προσθέτοντας ότι πάγιος στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει την κοινωνική δικτύωση σε όλες τις πλατφόρμες. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το κλειδί στη διάψευση του Facebook είναι το ρήμα "δεν κατασκευάζει". Οι φήμες λένε ότι το Facebook θα αναθέσει το hardware του κινητού σε έναν τρίτο κατασκευαστή και από την πλευρά του θα αναλάβει το software και την πλήρη ενσωμάτωση της υπηρεσίας στο smartphone. Από αυτή την άποψη, το "δεν κατασκευάζει" δε σημαίνει απαραίτητα και διάψευση της φημολογίας.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του Facebook ρωτήθηκαν για το αν η εταιρεία σκέφτεται να αναθέσει το hardware σε τρίτο κατασκευαστή και απέφυγαν να απαντήσουν.

Πηγή: e-pcmag.gr.

ΟΗΕ: «Προτεραιότητα η ευρυζωνικότητα»


Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε ίντερνετ υψηλής ταχύτητας εντός της επόμενης 5ετίας, ζήτησε την Κυριακή ο ΟΗΕ.Οι κυβερνήσεις του κόσμου οφείλουν να τοποθετήσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους, τόνισε ο Χαμαντού Τούρε, επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ.
«Οι ηγέτες του κόσμου είναι ομόφωνοι: το μέλλον θα κτισθεί με την ευρυζωνικότητα», πρόσθεσε ο ίδιος. Ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες, η πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα δεν έχει επιτύχει να φθάσει το 50%. Η Ένωση εκτιμά πως το σχετικό ποσοστό ανέρχεται στο 30% στις ανεπτυγμένες και στο 10% στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ στις φτωχότερες από αυτές τα στοιχεία περιορίζονται μόλις στο 1%.
Μολαταύτα, δεν υπάρχει διεθνώς μία κοινή συμφωνία για τον επακριβή καθορισμό του τι συνιστά «ευρυζωνικότητα».
Με στόχο, εξάλλου, την επέκταση της ταχείας ευρυζωνικότητας στην ΕΕ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη Δευτέρα μια σειρά από μέτρα ώστε, έως το 2013, κάθε Ευρωπαίος να διαθέτει πρόσβαση σε βασικές ευρυζωνικές επικοινωνίες. Ειδικότερα, στη δέσμη των μέτρων που αποφασίστηκε περιλαμβάνεται:
- Σύσταση της Επιτροπής για να υπαχθεί σε κανονιστικές ρυθμίσεις η πρόσβαση σε δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς (NGA). Προβλέπεται ότι θα παρέχεται κανονιστική ασφάλεια στους οργανισμούς τηλεπικοινωνιών και θα κατοχυρώνεται η ενδεδειγμένη ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για ενθάρρυνση των επενδύσεων και της ανάγκης διασφάλισης του ανταγωνισμού.
- Πρόταση απόφασης για τη θέσπιση ενός προγράμματος πολιτικής για το ραδιοφάσμα ώστε, μεταξύ άλλων, να εξασφαλιστεί διαθέσιμο ραδιοφάσμα για ασύρματες ευρυζωνικές επικοινωνίες.
- Ανακοίνωση περί ευρυζωνικότητας όπου περιγράφεται ο καλύτερος τρόπος ενθάρρυνσης δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων σε δίκτυα υψηλών ταχυτήτων.
Σχολιάζοντας την απόφαση, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για το ψηφιακό θεματολόγιο επίτροπος Νίλι Κρους δήλωσε ότι «η γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση αποτελεί το ψηφιακό οξυγόνο που είναι απαραίτητο για την ευημερία της Ευρώπης. Τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν να αποκτήσουν οπωσδήποτε οι Ευρωπαίοι το πρώτης κλάσης διαδίκτυο που προσδοκούν και δικαιούνται, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες που επιθυμούν».
Σημειώνεται ότι η Ευρώπη εμφανίζει τα υψηλότερα επίπεδα μέσης αφομοίωσης ευρυζωνικών υπηρεσιών παγκοσμίως (24,8%), αλλά, όπως αναφέρει η Επιτροπή, τα δίκτυά της πρέπει να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν περαιτέρω. Για παράδειγμα, μόλις το 1% των Ευρωπαίων διαθέτει σήμερα απευθείας διαδικτυακή σύνδεση οπτικής ίνας υψηλής ταχύτητας στο σπίτι του, σε σύγκριση με το 12% των Ιαπώνων και το 15% των Νοτιοκορεατών.

Πηγη Αντ1

Αλλάζει το mail της Yahoo


Με τα Gmail και Windows Live Mail να έχουν τραβήξει όλη την προσοχή, το Yahoo Mail μπορεί να μη βρίσκεται στις πρώτες επιλογές για τη δημιουργία λογαριασμού.Παρόλα αυτά, έχει το δικό του κοινό και σίγουρα η Yahoo θέλει να τραβήξει ακόμα περισσότερους, καθώς ανακοίνωσε ότι η νέα ανανεωμένη και γρηγορότερη έκδοση του Yahoo Mail θα είναι διαθέσιμη σε λίγο καιρό.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα screenshots, το περιβάλλον έχει αναδιοργανωθεί, έχουν ενσωματωθεί λειτουργίες των Facebook και Twitter για άμεση ενημέρωση του status, ενώ γίνεται αυτόματη ενσωμάτωση φωτογραφιών και video από τα Flickr και YouTube.

Όλα τα παραπάνω εκφράζουν την προσπάθεια της Yahoo να προσθέσει πολλά στοιχεία κοινωνικών δικτύων στην υπηρεσία της, αλλά φαίνεται ότι έχει ακόμα αρκετό δρόμο για να φτάσει τους ανταγωνιστές της.

πηγη : www.techgear.gr

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Εκλεκτό τσάι σε... κάψουλα!


Ονομάζεται Special. Τ και αποτελεί τη νέα πρόταση της ελβετικής εταιρείας Νestle για τσάι υψηλής ποιότητας. Η πρωτοποριακή «τσαγιέρα» είναι βασισμένη στην ήδη επιτυχημένη ιδέα της καφετιέρας Νespresso, κλείνοντας δόσεις εκλεκτού τσαγιού σε πλήρως ανακυκλώσιμες κάψουλες.


Η ποικιλία τσαγιών, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, μεγάλη: αρωματικά αφεψήματα από την Κίνα, την Ιαπωνία, τις Ανδεις, την Κεϋλάνη και τη Νότια Αφρική συγκαταλέγονται- μεταξύ άλλων- σε μια λίστα 25 συνολικά εκλεκτών γεύσεων. Οπως τονίζει, μάλιστα, η λογική της κάψουλας, πέρα από πρακτική σε περίπτωση μεμονωμένων δόσεων, λόγω του καλά υπολογισμένου περιεχομένου της διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την ποιότητα του τσαγιού.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η Special. Τ διατίθεται ήδη στη γαλλική αγορά, ωστόσο οι λάτρεις των αφεψημάτων μπορούν να προμηθευτούν τη φουτουριστική τσαγιέρα από την ιστοσελίδα της εταιρείας (www.special-t.com) σε τιμή γνωριμίας περί τα 100 ευρώ, συνοδευόμενη από 40 κάψουλες. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας άλλωστε είναι η κυκλοφορία της και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγη tovima

Αλλάζει «εμφάνιση» το Twitter


Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αρχίζουν να γίνονται εμφανείς οι αλλαγές στην εμφάνιση και όχι μόνο του Twitter, μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

To νέο Twitter παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η σημαντικότερη αλλαγή είναι πως αποκτά τη δυνατότητα προβολής video και εικόνων μέσα στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας. Κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν και χρειαζόταν ειδική εφαρμογή από τρίτους δημιουργούς για να γίνει εφικτό.Micro-blogging
Το Twitter είναι η πιο δημοφιλή υπηρεσία micro-blogging, με δεκάδες εκατομμύρια χρήστες να δημοσιεύουν μικρά μηνύματα με μέγεθος μέχρι 160 χαρακτήρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοτικότητα του Twitter συγκρίνεται ευθέως με εκείνη του Facebook και αρκετοί θεωρούν ότι το πρώτο είναι η νέα μεγάλη τάση στο χώρο του Διαδικτύου.

Κοντά στο Facebook
Από την άλλη πλευρά, η νέα εμφάνιση του Twitter θεωρείται ότι έρχεται πιο κοντά σε εκείνη του Facebook, το οποίο βασίζεται πολύ στο video και τις φωτογραφίες.

Οπότε αρχίζει και τίθεται ένα ερώτημα αναφορικά με το κατά πόσον οι χρήστες του Twitter, πολλοί από τους οποίους δεν θέλουν να ασχολούνται με το Facebook, θα αποδεχθούν αυτή την αλλαγή ή θα αναζητήσουν άλλη υπηρεσία για την κοινωνική δικτύωσή τους.

Πηγη : Ημερησία

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Επιβατικές πτήσεις στο διάστημα από την Boeing


Ταξίδια αναψυχής σε χαμηλή γήινη τροχιά από το 2015 θα προσφέρει η Boeing σε όσους έχουν βαρεθεί τα κοινά, συνηθισμένα...

ταξίδια.Για αυτήν την κίνηση η Boeing θα συνεργαστεί με την Space Adventures και με την διαστημική κάψουλα CST-100 7 επιβάτες θα μεταφέρονται σε τροχιά ή έως τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέχρι τη στιγμή που θα φτάνει και σε ιδιωτικούς διαστημικούς σταθμούς.


Οι πτήσεις αφορούν εταιρίες, ιδιώτες, ομοσπονδιακές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και μη κυβερνητικές οργανώσεις χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί επίσημες τιμές για τη μεταφορά.


Αυτό όμως που τονίστηκε είναι ότι τα κόστη θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά αφού στο "παιχνίδι" θα μπει και άλλη μια εταιρία, η Virgin Galactic με το σκάφος της SpaceShipTwo. Μάλιστα, η τελευταία θα ξεκινήσει νωρίτερα τα ταξίδια της αφού υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν το διάστημα 2012-2013.


Μολαταύτα, όσοι έχουν κάνει τέτοιου είδους ταξίδια έχουν πληρώσει αδρά για αυτήν την εμπειρία αφού ο Γκι Λαλιμπέρτ - ιδρυτής του καναδικού τσίρκου Cirque du Soleil- ξόδεψε 35 εκατομμύρια δολάρια για να ταξιδέψει στο διάστημα.


Σύμφωνα με την Virgin Galactic, τα ταξίδια θα κοστίζουν 200.000 δολάρια και θα είναι σύντομα.


Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με ιδιωτικές εταιρίες για τις αποστολές ενώ πρόκειται να κατασκευάσουν νέο σκάφος το οποίο θα είναι έτοιμο το 2016. Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ δίνουν 51 εκατομμύρια δολάρια για τη μεταφορά κάθε Αμερικανού αστροναύτη στη Ρωσία ενώ σε τρια χρόνια η μεταφορά αυτή θα κοστίζει 56 εκατομμύρια δολάρια.




Πηγή: cosmo.gr

Στις 17 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί επίσημα το Sony Playstation Move


Σχεδιαστικά το νέο χειριστήριο Playstation Move μοιάζει με μικρό ρόπαλο που στο μπροστινό μέρος του υπάρχει μία φωτεινή ελαστική μπάλα.

Σχεδιαστικά το νέο χειριστήριο Playstation Move μοιάζει με μικρό ρόπαλο που στο μπροστινό μέρος του υπάρχει μία φωτεινή ελαστική μπάλα.
Είναι λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της παλάμης ενώ με το που το πιάσει ο χρήστης στα χέρια του, εφαρμόζει ο δείκτης σε ένα πλήκτρο-σκανδάλη που βρίσκεται στο κάτω μέρος ενώ ο αντίχειρας μπορεί πατήσει εύκολα τα υπόλοιπα πλήκτρα που βρίσκονται στο πάνω μέρος.Ένα κορδόνι τοποθετείται στο κάτω μέρος του χειριστηρίου, ώστε αυτό να δένεται με το καρπό και να μην υπάρχει περίπτωση να μας φύγει από το χέρι, κατά τη διάρκεια του gaming.

Η κατασκευή του είναι αρκετά γερή για να αντέχει μάλλον χτηπύματα ενώ για να απφευχθούν οι πτώσεις υπάρχει ένα κορδόνι που τοποθετείται στο κάτω μέρος του χειριστηρίου, για να το δέσει ο χρήστης στον καρπό και να μην υπάρχει περίπτωση να του φύγει από το χέρι, την ώρα που παίζει.

Η ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου μπορεί να προσφέρει αυτονομία περίπου 7 ωρών συνεχόμενης χρήσης και να φορτίζεται φυσικά από τη θύρα USB όπως και όλα τα χειριστήρια του PS3 ενώ .

Για να λειτουργήσει το χειριστήριο είναι απαραίτητη η κάμερα Playstation Eye, η οποία μπορεί και εντοπίζει την κίνηση της φωτεινής μπάλας που έχει το χειριστήριο κι έτσι σε συνδυασμό με τους αισθητήρες που έχει το χειριστήριο, η κονσόλα καταλαβαίνει κινήσεις στο χώρο πράγμα που τα χειριστήρια του Wii δεν πετυχαίνουν.
Εκτός από την κάμερα και το χειριστήριο η Sony θα κυκλοφορήσει κι ένα βοηθητικό χειριστήριο, το οποίο ονομάζεται Navigation Controller και διαθέτει το σταυρό κατεύθυνσης καθώς και δυο από τα βασικά πλήκτρα.
Η ύπαρξή του για την ώρα δεν είναι απαραίτητη όμως μελλοντικά θα είναι μιας και τα παιχνίδια που αναπτύσσονται θα απαιτούν την κίνηση του χαρακτήρα μέσα στο παιχνίδι.
Τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν με το Playstation Move θα είναι το Sports Champions και το Start the Party!, ενώ ετοιμάζονται να κυκλοφορίσουν αρκετοί ακόμα τίτλοι που θα κάνουν αποκλειστική χρήση του Move ενώ θα υπάρξουν και updates για μερικά παιχνίδια όπως το Heavy Rain και το EyePet, τα οποία θα χρησιμοποιούν τις κινήσεις του Move.

Η τιμή της έκδοσης “Starter Pack” που περιλαμβάνει το βασικό χειριστήριο, τη κάμερα και ένα dvd με δοκιμαστικά παιχνιδιά, θα είναι κοντά στα 60€ ενώ όσοι διαθέτουν την κάμερα Playstation Eye από μόνο του το χειριστήριο Move θα κοστίζει 40€.
Τέλος θα κυκλοφορήσει και ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει το Playstation 3 με δίσκο 320GB, ένα Dual Shock χειριστήριο και το Starter Pack και η τιμή του θα είναι 350€.

πηγη:
whitetoweraris.blogspot.com


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η Dell παρουσίασε το netbook/tablet Inspiron Duo με πρωτότυπη περιστρεφόμενη οθόνη


Στο φετινό Intel Developers Forum [IDF] η Dell παρουσίασε, μεταξύ άλλων, το Dell Inspiron Duo, την δική της πρόταση για ένα υβριδικό σύστημα netbook/tablet.

Το εντυπωσιακό στην συγκεκριμένη συσκευή είναι η ιδέα που είχαν οι μηχανικοί της Dell για την περιστροφή της οθόνης, κίνηση με την οποία αλλάζει και χαρακτήρα.

Το πλαίσιο λοιπόν της οθόνης παραμένει σταθερό και η οθόνη περιστρέφεται ως προς τον οριζόντιο άξονα στο κέντρο της οθόνης. Όπως μπορείτε να δείτε και από την φωτογραφία είναι σίγουρα πρωτότυπο, ενώ όντας απλό στην λογική, φαίνεται να είναι και εύχρηστο.

Κατά τα άλλο το Inspiron Duo έρχεται με τον διπύρηνο Intel Atom N550, διαθέτει οθόνη 10 ιντσών και θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος με Windows 7, χωρίς όμως να έχουμε ακόμα διαθέσιμη την τιμή πώλησης του.Το πλαίσιο λοιπόν της οθόνης παραμένει σταθερό και η οθόνη περιστρέφεται ως προς τον οριζόντιο άξονα στο κέντρο της οθόνης. Όπως μπορείτε να δείτε και από την φωτογραφία είναι σίγουρα πρωτότυπο, ενώ όντας απλό στην λογική, φαίνεται να είναι και εύχρηστο.

Κατά τα άλλο το Inspiron Duo έρχεται με τον διπύρηνο Intel Atom N550, διαθέτει οθόνη 10 ιντσών και θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος με Windows 7, χωρίς όμως να έχουμε ακόμα διαθέσιμη την τιμή πώλησης του.


Πηγή: T3mag

Νέοι μικρο-επεξεργαστές από την Intel


Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία παραγωγής ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, η αμερικανική Intel, παρουσίασε μια νέα γκάμα χαμηλού κόστους μικρο-επεξεργαστών Atom για "έξυπνες" τηλεοράσεις και αυτοκίνητα διασυνδεμένα στο Ίντερνετ. Παράλληλα, αποκάλυψε ένα νέο "τσιπάκι" του τύπου "δύο σε ένα" (chipset), με το οποίο φιλοδοξεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην αγορά υπολογιστών. Το νέο προϊόν, με την κωδική ονομασία "Sandy Bridge", είναι η πρώτη αρχιτεκτονική της εταιρίας που συγχωνεύει σε ένα και μοναδικό "τσιπ" πυριτίου έναν κεντρικό μικρο-επεξεργαστή (την "καρδιά" κάθε Η/Υ) και τον επεξεργαστή της κάρτας γραφικών.Οι φθηνοί επεξεργαστές Atom της Intel κυριαρχούν σε ορισμένες φορητές συσκευές, ιδίως στους μικρούς φορητούς υπολογιστές (netbooks). Όμως η εταιρία "καλοβλέπει" τη συνεχώς διευρυνόμενη αγορά των "έξυπνων" κινητών (smartphones), των υπολογιστών-ταμπλετών (tablets), αλλά επίσης των υπολογιστών που τοποθετούνται στα "έξυπνα" αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες για πλοήγηση και ψυχαγωγία, καθώς και στις τηλεοράσεις, επιτρέποντάς τους να συνδέονται με το διαδίκτυο. Οι δύο νέες σειρές επεξεργαστών Ε600 και CE4200 προορίζονται για αυτοκίνητα-μοτοσικλέτες και για τηλεοράσεις αντίστοιχα.

Κυκλοφόρησε η νέα beta του Internet Explorer 9


Το δημοφιλέστερο στον κόσμο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης (browser), ο Ιnternet Explorer, έκανε ένα ακόμα "βήμα" στο μέλλον, καθώς η εταιρία Microsoft κυκλοφόρησε τη νέα δοκιμαστική έκδοση του (beta). Ο Internet Explorer 9 υπόσχεται μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια, καλύτερα γραφικά και μεγαλύτερες ευκολίες για τους χρήστες.Το πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC, διατίθεται ελεύθερα στους χρήστες να το δοκιμάσουν σε περισσότερες από 30 γλώσσες, μεταξύ αυτών και στα ελληνικά.Το μερίδιο αγοράς του Internet Explorer στην παγκόσμια αγορά μέχρι σήμερα εκτιμάται στο 51% περίπου, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών StatCounter (ή γύρω στο 60% σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις), έναντι 25% - 31% του Mozilla Firefox (που πρόσφατα κυκλοφόρησε η δοκιμαστική έκδοση του Firefox 4 και σε μερικές χώρες έχει ξεπεράσει σε μερίδιο τον Internet Explorer), 7,5% - 11% του Google Chrome, 4% του Apple Safari και 2% του Opera.H μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο ευελπιστεί ότι η νέα έκδοση του Internet Explorer (ο οποίος τα τελευταία χρόνια χάνει συνεχώς έδαφος διεθνώς) θα αποτελέσει πειστική "απάντηση" στον συνεχώς εντεινόμενο ανταγωνισμό στον χώρο των προγραμμάτων πλοήγησης. Οι αναλυτές φαίνεται να συμφωνούν ότι ο νέος ΙΕ είναι ένα σαφώς καλύτερο πρόγραμμα από τεχνολογική πλευρά, αλλά αναρωτιούνται αν όντως θα καταφέρει να αυξήσει ξανά το μερίδιό του στην αγορά, καθώς πολλοί χρήστες δείχνουν πρόθυμοι να δοκιμάζουν εναλλακτικές λύσεις πιαΟι εκδόσεις beta παραμένουν συνήθως σε δοκιμαστικό στάδιο για τρεις μήνες, αλλά η Microsoft μπορεί να παρατείνει αυτή την περίοδο, πριν κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο την τελική και επίσημη έκδοση του προγράμματος.

To ασύρματο Υπέρ Δίκτυο έρχεται


Κουραστήκατε από το να εξαντλείται το ασύρματο σήμα, όταν το χρειάζεστε περισσότερο?
Αυτό μπορεί να συμβαίνει λιγότερα τα επόμενα χρόνια καθώς η αρμόδια επιτροπή προωθεί ένα σχέδιο για να υπερτροφοδοτήσει την ασύρματη τεχνολογία, δίνοντας της μεγαλύτερη ακτίνα και βελτιώνοντας την ικανότητα να διαπερνά τους τοίχους. Το κλειδί: τα αχρησιμοποίητα ραδιοκύματα ανάμεσα στα τηλεοπτικά κανάλια. Ένα πλεονέκτημα της ποιότητας του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών είναι ότι διαπερνούν στερεά αντικείμενα αρκετά εύκολα, έτσι αν οι μελλοντικές ασύρματες συσκευές μπορούν να το εκμεταλλευτούν αυτό, θα είναι για αυτές μεγάλη πρόοδος. Ένα θέμα όμως είναι ότι οι συσκευές που λειτουργούν ανάμεσα σε αυτά τα τηλεοπτικά σήματα μπορεί να παρεμβάλουν στην τηλεοπτική λήψη. Η επιτροπή τηλεπικοινωνιών (Αμερικής) δουλεύει σε ένα σχέδιο για να σιγουρευτεί ότι αυτό δεν θα συμβεί, και σκοπεύει να ψηφίσει σχετικά στις 23 Σεπτεμβρίου.
Γίνεται πολύπλοκο γιατί η χρήση των συχνοτήτων των τηλεοπτικών καναλιών ποικίλει από περιοχή σε περιοχή, ώστε οι τα αχρησιμοποίητα κενά ανάμεσα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα στο που βρίσκεσαι. Η προτεινόμενη λύση είναι οι συσκευές να έχουν GPS ώστε να γνωρίζουν που βρίσκονται και να προσαρμόζουν τις συχνότητες που θα λειτουργούν σύμφωνα με ένα χάρτη που θα δημιουργηθεί. Μια άλλη ανησυχία είναι ότι τα ασύρματα μικρόφωνα λειτουργούν σε παρόμοιες συχνότητες , και για αυτό δύο κανάλια θα προσδιοριστούν αποκλειστικά για αυτά, και περιοχές με πολλά ασύρματα μικρόφωνα όπως το Broadway θα περιληφθούν στον χάρτη.
Αν όλα πάνε καλά , η επόμενη γενιά Wi-Fi θα μπορεί θεωρητικά να εκπέμπει σε πολλά μίλια με ταχύτητες μέχρι 20 μεγαμπίτ το δευτερόλεπτο, ή τουλάχιστον στην ταχύτητα του καλωδιακού modem (της καλωδιακής τηλεόρασης) . Οι πρωτότυπες συσκευές αναμένονται την επόμενη χρονιά και τα πρώτα προϊόντα ένα χρόνο αργότερα.
Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε, Πρώτα στην λίστα θέλουμε τις υπέρ συσκευές Wi-fi , τηλέφωνα με voip που θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε μίλια μακριά από το σπίτι μας χωρίς συμβόλαια. Μετά θέλουμε συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων που θα στέλνουν την εικόνα υψηλής ανάλυσης σε πολλές απομακρυσμένες οθόνες. Αυτές οι συσκευές και πολλές άλλες θα μπορεί να είναι πραγματικότητα σε λίγα χρόνια, και θα ανεχόμαστε ακόμη και μέτρια λήψη της αγαπημένης μας εκπομπής για να τις έχουμε.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Sony αποκαλύπτει το απόλυτο όπλο για τα παιχνίδια «FPS»


Ακουστικά για βιντεοπαιχνίδια με τη μοναδική τεχνολογία surround της Sony
Το μοντέλο DR-GA500 διαθέτει ψηφιακό ήχο surround 7.1ch, ιδανικό για παιχνίδια τύπου first person shooter (FPS)
Τόσο το DR-GA500, όσο και το DR-GA200 διαθέτουν μονάδες οδήγησης των 40 mm για άριστη ποιότητα ήχου στο παιχνίδι

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τη μοναδική σχεδίαση «triple enfolding» για άνετη χρήση, χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη κι αν τα φοράτε για πολλές ώρες.

Η Sony παρουσιάζει δύο ιδιαίτερα ζεύγη ακουστικών, ειδικά για το χώρο του gaming. Το κάθε μοντέλο έχει σχεδιαστεί έπειτα από εκτεταμένη έρευνα μεταξύ των χρηστών, η οποία έδειξε πως ακριβώς επιθυμούν τα ιδανικά ακουστικά οι διάφορες κατηγορίες gamer.

Το μοντέλο DR-GA500 συνδυάζει έναν αποκωδικοποιητή Dolby Pro Logic IIx με τη μοναδική τεχνολογία Sony Virtual Phones™ Technology (VPT), για να δημιουργεί πειστικά εφέ 7.1ch 3D surround. Ο επεξεργαστής σήματος βρίσκεται σε μια ανεξάρτητη εξωτερική μονάδα – compact σχεδίασης.

Το αποτέλεσμα είναι ήχος πλούσιος σε λεπτομέρειες, κατανεμημένες με ακρίβεια στο χώρο, όπου μπορείτε να εντοπίσετε τα πάντα, από τα ανάλαφρα βήματα κάποιου που πλησιάζει μέχρι την έκρηξη μιας χειροβομβίδας. Αυτό το ηχητικό περιβάλλον είναι ιδανικό για παιχνίδια τύπου first person shooter (FPS), στα οποία ό,τι ακούει ο παίκτης είναι συνήθως εξ’ ίσου σημαντικά με ό,τι βλέπει.

Τα DR-GA500, με την αξεπέραστη ποιότητα ήχου, σας χαρίζουν την καλύτερη απόδοση που είχατε ποτέ σε παιχνίδι. Είναι κάτι που δεν μπορείτε να ξεχάσετε, αν στα αλήθεια παίζετε για να κερδίσετε.

Και όπως γνωρίζει πολύ καλά κάθε gamer, οποιοδήποτε πλεονέκτημα μπορείτε να αποκτήσετε, μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας…

Τόσο τα DR-GA500, όσο και τα DR- GA200 απευθύνονται, επίσης, στους χρήστες των παιχνιδιών στρατηγικής και των online multiplayer games, όπου το πολύωρο παιχνίδι είναι ο κανόνας. Οι μονάδες οδήγησης των 40 mm δίνουν εξαιρετική ποιότητα ήχου με ζωντανά, δυνατά μπάσα και ευκρινείς υψηλές συχνότητες, ενώ η σχεδίαση της Sony «triple enfolding» θα προσφέρει άνετη και ξεκούραστη χρήση, όσες ώρες και αν φοράτε τα ακουστικά.

Και τα δύο μοντέλα ακουστικών έχουν όμορφη εμφάνιση, χάρη στην ξεχωριστή τους σχεδίαση, που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Έχουν χρησιμοποιηθεί ανθεκτικά υλικά, είναι εξ’ ίσου πρακτικά και εντυπωσιακά, αλλά το πραγματικό τους μυστικό κρύβεται στην άνετη και ξεκούραστη χρήση.

Το triple enfolding design της Sony βασίστηκε σε έρευνες μεταξύ των χρηστών και έδωσε έμφαση στο θέμα του εξαερισμού και της μειωμένης πίεσης πάνω στο αυτί. Αυτά εγγυώνται πολλές ώρες χρήσης, χωρίς ο χρήστης να αποσπάται σταδιακά από το παιχνίδι ή να δυσανασχετεί.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ένα υψηλής ποιότητας compact μικρόφωνο boom, ώστε να ικανοποιηθούν και οι πλέον απαιτητικοί gamer.

Προωθητική Ενέργεια με το «Medal Of Honor»

Μια συσκευή τόσο καλής ποιότητας πρέπει να υποστεί και την απόλυτη δοκιμασία. Από τις 15 Οκτωβρίου το DR-GA500 και το DR-GA200 θα κυκλοφορούν με έναδωρεάν αντίτυπο του πολυαναμενόμενου νέου βιντεοπαιχνιδιού Medal Of Honor™, για έναν παίκτη. Ανακαλύψτε τα μυστικά αυτής της εξελιγμένης στρατιωτικής προσομοίωσης στη διεύθυνση: http://www.medalofhonor.com/ και ψάξτε για την προωθητική αυτή ενέργεια στα καταστήματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...