Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Cyber Storm III : Η μεγαλύτερη άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου


Η μεγαλύτερη άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου στην ιστορία είναι από χθες σε εξέλιξη. Επτά αμερικανικά υπουργεία, 12 διεθνείς εταίροι και 60 μεγάλες εταιρείες παίρνουν μέρος στην άσκηση «Κυβερνοκαταιγίδα III», μια προσομοίωση που θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις ημέρες.
«Στον πυρήνα της, η άσκηση αφορά την ικανότητα αντίδρασης, εξετάζοντας την δυνατότητα του έθνους να αντιμετωπίζει με απώλειες ή ζημιές σε βασικές διαστάσεις της σύγχρονης ζωής» αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Ολοκλήρωσης Κυβερνοασφάλειας και Επικοινωνιών.

Οι διεθνείς εταίροι που συμμετέχουν είναι: Αυστραλία, Βρετανία, Ελβετία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία και Σουηδία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι χιλιάδες αξιωματούχοι και εργαζόμενοι που παίρνουν μέρος στο Cyber Storm III θα πρέπει να αντιμετωπίσουν 1.500 εικονικές επιθέσεις, στις οποίες οι χάκερ θα εκμεταλλευτούν γνωστά ευάλωτα σημεία στις ηλεκτρονικές υποδομές. Λεπτομέρειες, πάντως, δεν γνωστοποιήθηκαν.

Η άσκηση «Κυβερνοκαταιγίδα» διεξάγεται ανά δύο χρόνια. Η φετινή άσκηση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανακάλυψη του διαδικτυακού σκουληκιού Stuxnet, το οποίο σχεδιάστηκε να μολύνει βιομηχανικά συστήματα ελέγχου και εντοπίστηκε προ ημερών σε υπολογιστές πυρηνικού εργοστασίου του Ιράν.

πηγη:Newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...