Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Χρόνια πολλά Google


Η αγαπημένη μηχανή αναζήτησης και όχι μόνο γίνεται 12 ετών
Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998 ιδρύθηκε η εταιρία Google από τον Larry Page και τον Sergey Brin. Τα πρώτα χρήματα για να ιδρυθεί η εταιρία τα έδωσε ο Andy Bechtolsheim ένας από τους ιδρυτές της Sun microsystems ο οποίος πίστεψε στο όραμα των δύο νεαρών. Σήμερα η εταιρία γίνεται 12 χρόνων και έχει εξελιχθεί σε κολοσσό. Αυτή τη στιγμή η Google είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο και όχι μόνο καθώς προσφέρει και άλλες πολλές υπηρεσίες.Μερικές ημερομηνίες σταθμός στην ιστορία της:

Το Φεβρουάριο του 2005 έδωσε στο κοινό την υπηρεσία Google Maps.

Τον Οκτώβριο του 2006 αγοράζει έναντι 1,65 δισ. δολαρίων το Youtube

To 2007 ανακηρύσσεται η πιο πολύτιμη μάρκα του κόσμου, αφήνοντας πίσω της εταιρίες κολοσσούς όπως η Microsoft και η Coca-cola

Τον Φεβρουάριο του 2007 την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάνει δώρο σε όλους τους χρήστες την δυνατότητα να δημιουργήσουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην υπηρεσία της Gmail.

Για να γιορτάσουν τα 12α γενέθλια της οι υπεύθυνοι της Google επέλεξαν να στολίσουν την κεντρική σελίδα της εταιρίας με μία τούρτα σχεδιασμένη από τον καλλιτέχνη Wayne Thiebaud. O συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι γνωστός για τις τούρτες που ζωγράφιζε κατά τη δεκαετία του '60.

πηγη : newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...