Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι πωλήσεις από το Ίντερνετ βιντεοπαιχνιδιών για PC ξεπέρασαν, στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά τις πωλήσεις από τα φυσικά καταστήματα.


Στο πρώτο εξάμηνο του 2010, πουλήθηκαν online 11.2 εκατομμύρια παιχνίδια για PC σε σχέση με τα φυσικά τεμάχια παιχνιδιών που άγγιξαν τα 8,2 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την έρευνα της NPD Group, τα sites με τα κορυφαία download ήταν το Steamgames, το online κατάστημα της εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών Valve, δημιουργού του blockbuster τίτλου Left 4 Dead κ.τλ.Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι φυσικές πωλήσεις ήταν πιο κερδοφόρες σε ρευστό. Ειδικότερα, η NPD ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις σε καταστήματα αντιστοιχούν στο 57% όλων των χρημάτων που δαπανήθηκαν σε παιχνίδια PC συγκριτικά με το 43% που «παρήγαγαν» τα downloads.

«Η συνολική πτώση των παιχνιδιών σε υπολογιστή, ακόμα και όταν συνδυάζονται οι online και οι φυσικές πωλήσεις, δέχεται τόσο τον αντίκτυπο της εξάπλωσης των games μέσα από κοινωνικά δίκτυα όσο και την επέκταση των ελεύθερων παιχνιδιών», δήλωσε χαρακτηριστικά η Anita Frazier, αναλύτρια της εταιρείας NPD.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...