Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Επικίνδυνη ουσία στο χαρτί ταμειακών μηχανών


Η επικίνδυνη χημική ουσία Δισφαινόλη Α (ΒΡΑ), που αποτελεί ορμονικό διαταράκτη και η παρουσία της σε πλαστικά βρεφικά μπιμπερό είχε ξεσηκώσει διεθνή σάλο τα προηγούμενα χρόνια, χρησιμοποιείται στο θερμικό χαρτί των ταμειακών μηχανών, επισήμανε στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος...

Εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο, που χειρίζονται τις ταμειακές μηχανές και έρχονται σε συχνή επαφή με το θερμικό χαρτί, είχαν 30% περισσότερη ΒΡΑ στο σώμα τους από το μέσο όρο των ενηλίκων στις ΗΠΑ και 34 % περισσότερη ΒΡΑ από τους άλλους εργαζόμενους.
Ερευνες για την εκτίμηση του κινδύνου και την αναζήτηση ασφαλών εναλλακτικών λύσεων έχουν ήδη ξεκινήσει από την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ). Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ζητεί από την Κομισιόν απαντήσεις για το αν έχει εξετάσει τις επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων και των καταναλωτών από την παρουσία ΒΡΑ στα προϊόντα από θερμικό χαρτί και κατά πόσο σκοπεύει να προχωρήσει στην εκπόνηση σχετικού σχεδίου δράσης.

πηγη :tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...