Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

To ασύρματο Υπέρ Δίκτυο έρχεται


Κουραστήκατε από το να εξαντλείται το ασύρματο σήμα, όταν το χρειάζεστε περισσότερο?
Αυτό μπορεί να συμβαίνει λιγότερα τα επόμενα χρόνια καθώς η αρμόδια επιτροπή προωθεί ένα σχέδιο για να υπερτροφοδοτήσει την ασύρματη τεχνολογία, δίνοντας της μεγαλύτερη ακτίνα και βελτιώνοντας την ικανότητα να διαπερνά τους τοίχους. Το κλειδί: τα αχρησιμοποίητα ραδιοκύματα ανάμεσα στα τηλεοπτικά κανάλια. Ένα πλεονέκτημα της ποιότητας του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών είναι ότι διαπερνούν στερεά αντικείμενα αρκετά εύκολα, έτσι αν οι μελλοντικές ασύρματες συσκευές μπορούν να το εκμεταλλευτούν αυτό, θα είναι για αυτές μεγάλη πρόοδος. Ένα θέμα όμως είναι ότι οι συσκευές που λειτουργούν ανάμεσα σε αυτά τα τηλεοπτικά σήματα μπορεί να παρεμβάλουν στην τηλεοπτική λήψη. Η επιτροπή τηλεπικοινωνιών (Αμερικής) δουλεύει σε ένα σχέδιο για να σιγουρευτεί ότι αυτό δεν θα συμβεί, και σκοπεύει να ψηφίσει σχετικά στις 23 Σεπτεμβρίου.
Γίνεται πολύπλοκο γιατί η χρήση των συχνοτήτων των τηλεοπτικών καναλιών ποικίλει από περιοχή σε περιοχή, ώστε οι τα αχρησιμοποίητα κενά ανάμεσα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα στο που βρίσκεσαι. Η προτεινόμενη λύση είναι οι συσκευές να έχουν GPS ώστε να γνωρίζουν που βρίσκονται και να προσαρμόζουν τις συχνότητες που θα λειτουργούν σύμφωνα με ένα χάρτη που θα δημιουργηθεί. Μια άλλη ανησυχία είναι ότι τα ασύρματα μικρόφωνα λειτουργούν σε παρόμοιες συχνότητες , και για αυτό δύο κανάλια θα προσδιοριστούν αποκλειστικά για αυτά, και περιοχές με πολλά ασύρματα μικρόφωνα όπως το Broadway θα περιληφθούν στον χάρτη.
Αν όλα πάνε καλά , η επόμενη γενιά Wi-Fi θα μπορεί θεωρητικά να εκπέμπει σε πολλά μίλια με ταχύτητες μέχρι 20 μεγαμπίτ το δευτερόλεπτο, ή τουλάχιστον στην ταχύτητα του καλωδιακού modem (της καλωδιακής τηλεόρασης) . Οι πρωτότυπες συσκευές αναμένονται την επόμενη χρονιά και τα πρώτα προϊόντα ένα χρόνο αργότερα.
Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε, Πρώτα στην λίστα θέλουμε τις υπέρ συσκευές Wi-fi , τηλέφωνα με voip που θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε μίλια μακριά από το σπίτι μας χωρίς συμβόλαια. Μετά θέλουμε συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων που θα στέλνουν την εικόνα υψηλής ανάλυσης σε πολλές απομακρυσμένες οθόνες. Αυτές οι συσκευές και πολλές άλλες θα μπορεί να είναι πραγματικότητα σε λίγα χρόνια, και θα ανεχόμαστε ακόμη και μέτρια λήψη της αγαπημένης μας εκπομπής για να τις έχουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...