Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

1270 οι διαδικτυακές καταγγελίες το 2010


“Έκρηξη” καταγγελιών το πρώτο οχτάμηνο του 2010 κατέγραψε το Safeline.gr, αφού αυξήθηκαν κατά 114% σε σχέση με πέρσι. Πρώτο ζήτημα στις καταγγελίες, ρατσισμός, ξενοφοβία και εξύβριση. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και η γραμμή Safeline.gr μετρά 7 χρόνια ζωής και σύμφωνα με την ανακοίνωση της, τα τελευταία τρία χρόνια οι χρήστες του Internet γίνονται όλο και πιο ενεργοί, αφού καταφεύγουν στις καταγγελίες με έντονα αυξητικό ρυθμό.

Οι καταγγελίες που δέχτηκε η SafeLine, κατά τους τελευταίους 20 μήνες, αφορούσαν κατά 21% σε κακοποίηση παιδιών, πορνογραφία κ.ά., κατά 34% σε ρατσισμό, ξενοφοβία, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, κατά 19% σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και υποκλοπή ταυτότητας και κατά 26% σε οικονομικές απάτες μέσω διαδικτυακών αγορών, θέματα copyright και παράνομα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam).

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων εξαμήνων στην Ελλάδα, οι καταγγελίες για ρατσισμό, ξενοφοβία, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση έχουν αυξηθεί δραματικά, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες αυξήθηκαν με αργό ρυθμό.

Ανοδικό ήταν και το ποσοστό των αναφορών για τα συστήματα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αντιστοιχεί στο 38% των καταγγελιών και αφορά κυρίως την υποκλοπή ταυτότητας, τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyber bullying), την αποπλάνηση ανηλίκων (grooming), το ρατσισμό και την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης.

πηγη : cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...