Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Έρχεται "το τέλος των πάντων" εκτιμούν επιστήμονες


Την άποψη για το τέλος των πάντων δεν αποδέχεται ωστόσο η πλειοψηφία των κοσμολόγων, οι οποίοι εδώ και χρόνια κάνουν λόγο για μια αέναη επέκταση του σύμπαντος.

"Είναι απίθανο το σύμπαν να σταματήσει στη διάρκεια της δικής μας ζωής αλλά υπάρχει 50% πιθανότητα ο χρόνος να γνωρίσει ένα τέλος σε 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια", τονίζουν με ανακοίνωσή τους οι επιστήμονες που κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό.Επισημαίνουν δε πως ορισμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό από τους αστροφυσικούς, προκειμένου να υπολογιστούν οι πιθανότητες της αιώνιας επέκτασης του χωροχρόνου, οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάποια στιγμή τα πάντα θα έχουν ένα τέλος.

"Με άλλα λόγια, αυτό το όριο του χρόνου, που θεωρείται μόνο ως ένα εργαλείο στατιστικού υπολογισμού, συμπεριφέρεται στην πραγματικότητα ως ένα φυσικό πραγματικό γεγονός είτε το θέλουμε είτε όχι", εξηγεί ο Ραφαέλ Μπούσο, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλι στην Καλιφόρνια, ένας από τους υποστηρικτές της εν λόγω θεωρίας.

"Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως δεν λέμε ότι είμαστε σίγουροι για το συμπέρασμα ότι το σύμπαν θα έχει ένα τέλος, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πως αυτό μπορεί στ’ αλήθεια να συμβεί", υπογραμμίζει ο αστροφυσικός.

"Αν το συμπέρασμα αυτό δεν είναι αλήθεια, σημαίνει πως μία από τις υποθέσεις που κρατάμε στο μαθηματικό υπόδειγμα είναι λάθος, κάτι που θα ήταν επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους αστροφυσικούς ", συμπληρώνει.

Σύμφωνα πάντως με την κοινώς αποδεκτή θεωρία, το σύμπαν γεννήθηκε από το "Μπινγκ Μπανγκ" πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια και συνεχίζει να επεκτείνεται με μία ταχύτητα που επιταχύνεται εκθετικά, ωθούμενο από την ενέργεια του κενού και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται για πάντα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...